Skocz do zawartości

Polecane posty

Napisano

Witajcie. Zadałam pytanie, jaki był faktyczny powód jego odejścia. 

I mamy takie karty. Moja interpretacja: pomimo uczucia fascynacji i pożądania, przyjaźni, postanowił zdroworozsądkowo to zakończyć. (Oboje w małżeńskich zwiazkach). Do kogo się odnosi ta 10 mieczy? Czy to jest jego smutek czy mój? Też nie było mu z tym łatwo, ale uznał, że tak będzie lepiej dla wszystkich. Mam trochę problem z tą 8 kielichów. Bo on ma tendencje do powrotów, ale też to karta brama, różnie może być.

Czy macie inne zdanie? Coś do dodania?

20240329_232911.jpg

Napisano

Przygniótł go ciężar konieczności podjęcia decyzji/wyboru, więc oddalił się od uczuć. 

Napisano
3 godziny temu, Essa napisał:

Przygniótł go ciężar konieczności podjęcia decyzji/wyboru, więc oddalił się od uczuć. 

Dziękuję! A ci kochankowie,  to tutaj było jakieś uczucie? Czy to podjęcie decyzji? Bo jako decyzję wzięłam tu sprawiedliwość- że była potrzeba zaprowadzenia równowagi w życiu, w emocjach....

Ale też z podręcznika P. Chrzanowskiej mam, że te dwa Arkana razem, to związek uczuciowy.... 

Napisano

Powodem odejścia mężczyzny od kobiety, nie jest to, że ją kocha (nie ma tutaj karty świadczącej o lęku przed miłością). 

Pytasz o powód odejścia, a wnioskujesz, że to związek uczuciowy... czyli doszukujesz się nadziei, że wróci, bo kocha.

Ten rozkład nie wyklucza, że są/były uczucia między wami. Rozkład wskazuje, że mężczyzna się wycofuje, bo wybór (uczuciowy) go wykańcza. Skoro są 2 kobiety w jego życiu, to być może nie umie odejść od jednej by być z drugą, choć tutaj żadne Królowe się nie pojawiły, karty wskazały jedynie na wybór/rozdarcie i odejście od uczuć (8 kielichów).

Napisano
29 minut temu, Essa napisał:

Powodem odejścia mężczyzny od kobiety, nie jest to, że ją kocha (nie ma tutaj karty świadczącej o lęku przed miłością). 

Pytasz o powód odejścia, a wnioskujesz, że to związek uczuciowy... czyli doszukujesz się nadziei, że wróci, bo kocha.

Ten rozkład nie wyklucza, że są/były uczucia między wami. Rozkład wskazuje, że mężczyzna się wycofuje, bo wybór (uczuciowy) go wykańcza. Skoro są 2 kobiety w jego życiu, to być może nie umie odejść od jednej by być z drugą, choć tutaj żadne Królowe się nie pojawiły, karty wskazały jedynie na wybór/rozdarcie i odejście od uczuć (8 kielichów).

Dziękuję! Teraz jest to jasne:) Uczucie było. Manifestował je dosyć wyraźnie.... a potem nagle się wycofał. 

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...