Alathea Napisano Sierpień 2, 2014 Napisano Sierpień 2, 2014 "Karma-obecne wcielenie" rozkład związany z karmą, /mój skrócony/ ciągniemy z całej talii, 1-2 karty na każda pozycje 1.zadanie na to wcielenie 2. rada jak realizować 3. najważniejsze, co przeszło z poprzedniego (poprzednich) wcieleń 4. jak sobie z tym poradzić 5. co właśnie sobie "grabie" na przyszłość (kolejne wcielenie) 6. ostrzeżenie (niebezpieczeństwa, ciemne zaułki) - czyli na czym się mogę wyłożyć Cytuj
Miriam Napisano Sierpień 6, 2014 Napisano Sierpień 6, 2014 Rozkład karmiczny (12 kart + 1 ) ...11...10....9............12 8..S..................7 ...6..5..4..3..2............1 Sygnifikator 1- wpływ starszych wcieleń niż ostatnie 2,3 - to, przewija się przez większość wcieleń, motyw łączący reinkarnacje 4,5,6 - warunki i okoliczności życia w poprzednim wcieleniu 7- najważniejszy problem przeniesiony z poprzedniego wcielenia 8 -sposoby i możliwości jego rozwiązania problemów obecnie 9,10,11 - to, co przeznaczone oraz nieuniknione w tym życiu 12 - prawdopodobne przyszłe wcielenie "Trollinka" Analiza zwiazku karmicznego ( 8 kart ) -------1--------7--------5---6-------- ------3---4------8----------2---------- --------------------------------------- 1. Jak poznałaś/es ta osobę w poprzednim życiu? 2. Jaka była Wasza relacja? 3. Jakie były Twoje uczucia w stosunku do tej osoby? 4. Jakie były jej uczucia w stosunku do Ciebie? 5. Jakie są karmiczne długi które masz z ta osoba z poprzedniego życia? 6. Co powinnaś/es osiągnąć z ta osoba w tym życiu? 7. Czego powinnaś/es unikać w związku z ta osoba lub jakie karmiczne długi nie powinny powstać w relacji z ta osoba? 8. Jakie są Wasze błogosławieństwa w tym życiu dla tej relacji? Cytuj
Miriam Napisano Sierpień 6, 2014 Napisano Sierpień 6, 2014 Brama wcieleń A Chrzanowskiej Jeśli interesuje nas dogłębna analiza problemów związanych z poprzednim wcieleniem i misja, jaką przenieśliśmy z poprzedniego życia na obecne, warto poświęcić czas na analizę rozkładu „Brama wcieleń”. Rozkład ten jest co prawda dość trudny w interpretacji, ale jeśli chcemy dobrze zrozumieć swoje zadania karmiczne, warto z nim popracować. Po wykonaniu zwyczajowych czynności wstępnych należy losowo wybrać osiem kart i ułożyć je w następującym porządku: --------------------------2 ----------------------Głupiec 6-------5-------4 -------7------8-------1 --------------------------3 Znaczenia poszczególnych kart w układzie: Głupiec – pełni on tutaj rolę sygnifikatora problemu, jako karta, która ogólnie oznacza niewiedzę, 1 – co osoba pytająca sądzi o swojej misji życiowej, czy jest jej świadoma, 2 – najważniejsze, na dany moment, zobowiązania karmiczne, 3 – to, czego człowiek nie jest świadomy w danym momencie, 4 – karta-brama pomiędzy obecnym a poprzednim wcieleniem, 5 – to, co zostało już przepracowane, 6 – to, co zostało do przepracowania, 7 – faktyczna misja życiowa, 8 – to, co pomoże w jej realizacji. Żródło A.Chrzanowska-Nowe rozkłady Cytuj
Miriam Napisano Sierpień 6, 2014 Napisano Sierpień 6, 2014 Obciążenia karmiczne (5 kart+1 ) W sytuacji, gdy dana osoba nie może nawet zrozumieć przyczyny swoich problemów, jaki wpływ na nie mają obciążenia karmiczne S - signifikator; 1 - co jest źródłem moich obecnych problemów? 2 - jaki wpływ na obecną sytuację ma karma? 3 - Co mam zrobić? 4 - Co lub kto może mi pomóc? 5 - wynik końcowy. źródło: na podstawie książki "Świat Tarota" Alicja Chrzanowska Pierwsze wcielenie ( 10 kart +1 ) Rozkład do analizy pierwszego wcielenia, jak również w celu określenia zobowiązań karmicznych i określenia, czy zostały one wypracowane w następnym, kolejnym wcieleniu, czy nadal są w tej osobie i pracować na nich cały czas. S - significator; 1,2,3 - czas i tło historyczne; 4 - Kim byłam? 5 - samoświadomość; 6 - Rodzina i partnerstwa; 7 - relacja z Bogiem 8 - podejście do spraw materialnych; 9 - dobre czy złe, kiedyś wcielenie? 10 - jakiego rodzaju lekcje odebrałem (nauczyłem) z tej inkarnacji? źródło: "Świat Tarota" Alicja Chrzanowska Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.