Marika Napisano Grudzień 11, 2015 Napisano Grudzień 11, 2015 do kogo - 10 pik - do kogoś z kim nie utrzymujesz bliskich stosunków, zaproszenie mogło Cię bardzo zaskoczyć kim jest dla Ciebie ta osoba - 9 trefl - rodzina raczej nie, jeśli już to kimś dalszym - tzn osobą którą znasz - znajomy Cytuj
Ismena Napisano Grudzień 11, 2015 Napisano Grudzień 11, 2015 Dziękuję za wzięcie udziału Weryfikacja: Zaprosiła mnie dobra koleżanka, nie łączą nas nie wiadomo jak wielkie relacje, ale lubimy się i w miarę często ze sobą rozmawiamy. Bliżej prawidłowej odpowiedzi była Alicja Cytuj
Alicja Napisano Grudzień 19, 2015 Napisano Grudzień 19, 2015 Dziękuję Ostatnio mam więcej obowiązków, mój dzień rozpoczyna się już przed 7.00 rano, z czym to jest związane? Zapraszam do wzięcia udziału w ćwiczeniu Cytuj
Ismena Napisano Grudzień 19, 2015 Napisano Grudzień 19, 2015 9 Karo - podjęłaś nową pracę lub w obecnej przybyło obowiązków Cytuj
Marika Napisano Grudzień 31, 2015 Napisano Grudzień 31, 2015 7 Kier - z opieką nad dzieckiem, swoim lub może dorabiasz jako opiekunka? Cytuj
Alicja Napisano Styczeń 9, 2016 Napisano Styczeń 9, 2016 Dziękuję bardzo za udział Zapisałam się na dodatkowe zajęcia i dlatego muszę wcześniej wstawać. Najbliżej była Ismena Cytuj
Ismena Napisano Styczeń 31, 2016 Napisano Styczeń 31, 2016 Dziękuję! Kogo odwiedziłam w piątek? Zapraszam Cytuj
Marika Napisano Luty 9, 2016 Napisano Luty 9, 2016 8 Pik - wydaje mi się, że chodzi o mężczyznę - znajomego. Może był chory lub miał jakieś kłopoty, dlatego postanowiłaś go odwiedzić? Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Luty 11, 2016 Napisano Luty 11, 2016 Ha! W ramach testowania talii wszelakich przybyłam też do kącika klasyków! Tak jak przy Lenormandach, przepraszam za ewentualne gadanie głupot, ale chcę zobaczyć, czy odnajdę się w czymś innym niż Tarot Wylosowałam... 8 Pik, jak Marika Hmmm... Na razie mój jedyny pomysł jest taki, że odwiedziłaś kogoś, kto ostatnio zmienił miejsce zamieszkania, może pokazywał Ci nowe mieszkanie Cytuj
Ismena Napisano Luty 12, 2016 Napisano Luty 12, 2016 Briee witamy w Kartach Klasycznych! Miłej nauki i samych trafnych odpowiedzi w ćwiczeniach! Dziękuję Wam za wzięcie udziału! Odwiedziłam koleżankę. W sumie Briee mogę napisać, że w Twojej odpowiedzi coś jest, bo koleżanka aktualnie rozpoczyna nowy rozdział w swoim życiu, po burzliwej przeszłości, układa życie na nowo, w tym planuję zmianę mieszkania, więc może ta 8 pik taką "odległość" pokazuje? jako zwrot w życiu o 180 stopni i nowy rozdział? Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Luty 12, 2016 Napisano Luty 12, 2016 Hahaha, dziękuję! No to pytanie ode mnie. Swego czasu studiowałam kierunek, na którym miałam dodatkowy język obcy (inny niż angielski). Jak większość grupy, nie zaliczyłam go i miałam poprawkę we wrześniu. Pomijając fakt, że może sposób nauczania był średni, to język należał do bardzo trudnych (z różnych przyczyn) i nauka na zaliczenie bardzo dużo mnie kosztowała. Po całej tej akcji z całą premedytacją postanowiłam zapomnieć go. Co to był za język? Możecie zgadywać od razu albo kręcić się wokół tematu na inne sposoby, w jakim kraju powstał, kiedy, czy był i jest popularny, czy był istotny dla jakiejś działalności/branży, czy są inne języki podobne do niego itp. Cytuj
Ismena Napisano Luty 12, 2016 Napisano Luty 12, 2016 Walet Kier wydaje mi się, że miasto związane z miłością, a patrząc na karty Lenormand, tam odpowiednikiem Waleta Kier, jest Serce, wiec może państwo, to Francja, a język francuski? Cytuj
Alicja Napisano Luty 15, 2016 Napisano Luty 15, 2016 8 pik - skojarzyło mi się z językiem niemieckim. Państwo dobrze rozwinięte pod względem infrastruktury, dobre drogi, autostrady. A inne znaczenie, to problemy, ból cierpienie, tu jakoś przyszła mi na myśl II wojna światowa. Strzeliłam, chociaż mam świadomość, że to pudło jestem ciekawa jaka jest poprawna odpowiedź Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Luty 17, 2016 Napisano Luty 17, 2016 Jutro podam rozwiązanie, jeśli ktos jest jeszcze chętny, to może dodać swoje odpowiedzi Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Luty 18, 2016 Napisano Luty 18, 2016 Przyznam zwycięstwo Ismenie, ponieważ trafiła przynajmniej z językiem, który wywodzi się z tego, którego uczyłam się ja. Chodziło o... średniowieczną łacinę, w której musiałam umieć pisać i czytać. Jej gramatyka jest dość skomplikowana, słowa odmieniają się przez koniugacje i deklinacje, o braku styczności z tym niemal wymarłym językiem na co dzień nie wspomnę. Cytuj
Ismena Napisano Luty 18, 2016 Napisano Luty 18, 2016 Haha, Briee, zanim wzięłam karty, pomyślałam, "to zupełnie tak jak u mnie, podczas lekcji z łaciny" No i proszę W pełni rozumiem, przez co musiałaś przejść... Dziękuję , a moje pytanie, to: Z kim bardzo chętnie i w miarę często rozmawiam przez telefon? (napiszcie, te informacje, które uda się Wam wyczytać ) Zapraszam Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Luty 18, 2016 Napisano Luty 18, 2016 Haha, Briee, zanim wzięłam karty, pomyślałam, "to zupełnie tak jak u mnie, podczas lekcji z łaciny" No i proszę Więc hasło "rodzina z pieskiem" pewnie brzmi dla Ciebie znajomo? Płeć - Walet Karo Mężczyzna. Czy jesteście spokrewnieni? - 7 Pik (śmieszna sprawa, bo na początku zapytałam, jaka relacja Was łączy i wyciągnęłam 7 Pik, ale w domyśle chodziło mi o pokrewieństwo. Przetasowałam więc karty jeszcze raz, precyzując pytanie. Wyciągnęłam 7 Pik ponownie, a podczas tasowania wyleciał mi Walet Karo...) Nie. Pomyślałam, że mógł to być Twój były partner. Gdzie się poznaliście - Dama Pik Poznała Was jakaś kobieta albo jej temat Was do siebie zbliżył. Generalnie mam wrażenie, że połączył Was wspólny problem z tą kobietą, może to była jakaś dawna dziewczyna tego mężczyzny albo wredna szefowa, która robiła Wam pod górkę. Czym się zajmuje zawodowo? - Król Trefl Ma pozycję, zajmuje się zarządzaniem lub jest nauczycielem. Jak wygląda? - As Trefl Ma jakieś cechy charakterystyczne, jego wygląd bardzo się zmienił. Może miał jakiś wypadek lub chorobę i widać ślady? @edit: ups, pokićkały mi się cwiczenia i zapomniałam, że miało tutaj być z jednej karty. Przepraszam! Cytuj
Ismena Napisano Marzec 4, 2016 Napisano Marzec 4, 2016 Briee szczerze, to ja nie mam miłych wspomnień związanych z tymi lekcjami. Było bardzo nudno, nauczyciel ograniczył się praktycznie tylko do koniugacji, było po prostu tragicznie... Dziękuję za udział w ćwiczeniu! Weryfikuję: Chodziło o kobietę, poznałyśmy się na studiach i tak ta znajomość jest kontynuowana Ona z zawodu jest związana ze zdrowiem, jeśli chodzi o wygląd - blondynka, ale często zmienia kolor włosów. Ogólnie bardzo miła, życzliwa, towarzyska osoba. Briee jeśli chcesz możesz zamieścić swoje pytanie Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Kwiecień 27, 2016 Napisano Kwiecień 27, 2016 Ostatnio mój chłopak kupił mi niedrogi drobiazg. Mam już kilka przedmiotów tego typu, które ostatnio wyciągam i zabijam nimi czas dla zabawy. Co to za przedmioty? Cytuj
Ismena Napisano Kwiecień 30, 2016 Napisano Kwiecień 30, 2016 Dama karo - coś związanego z biżuterią? albo są to jakieś figurki np kobiet, ubranych w różne stroje? Tak bez kart, słowo "zabijam", skojarzyło mi się ze słowem "zbijam", więc pierwsze co, to pomyślałam, że chodzi o jakieś kulki do gry Cytuj
Alicja Napisano Maj 2, 2016 Napisano Maj 2, 2016 Król Pik - coś z logiką, myśleniem, inteligencją. Może kostki rubika? Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Maj 19, 2016 Napisano Maj 19, 2016 Niestety, ale prawidłowa odpowiedź nie padła Więc kto pierwszy, ten lepszy, jeśli chodzi o kolejną zagadkę. Tymi przedmiotami są pędzle do kaligrafii z naturalnego włosia Cytuj
Ismena Napisano Czerwiec 12, 2016 Napisano Czerwiec 12, 2016 O W życiu bym na to nie wpadła W dniu dzisiejszym byłam umówiona na wycieczkę rowerową. Ale osoba, z którą miałam jechać rano zadzwoniła do mnie, oznajmiła, że nie może jechać i wyjaśniła dlaczego. Moje pytanie brzmi: Dlaczego nie mogła pojechać. Co się wydarzyło? Zapraszam do wzięcia udziału Cytuj
Alicja Napisano Czerwiec 19, 2016 Napisano Czerwiec 19, 2016 As Trefl - spotkała ją jakaś smutna sytuacja, może zachorowała lub coś ją bolało? Cytuj
Ismena Napisano Czerwiec 27, 2016 Napisano Czerwiec 27, 2016 Dziękuję Zapraszam inne osoby, do wzięcia udziału Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.