Skocz do zawartości

Filmy,które polecacie

Polecane posty

Napisano

nie oglądałem :D ale obejrzę :D

„I stałem się śmiercią, niszczycielem światów”

Napisano

oj to racja bedzie się działo <rotfl>:D jak dwójka to bedzie to polski film Edi :D

Napisano

Bedzie się działo i nocy będzie mało :D Mamy filmy i ile jest na obejrzenie, tydzień?

Napisano
oj to racja bedzie się działo <rotfl>:D jak dwójka to bedzie to polski film Edi :D

Film włączyłam, już pierwsze minuty nie zachwyciły mnie, dalej było gorzej. Przyznaję, że filmu całego nie obejrzałam. Pomimo że opinie na jego temat są bardzo dobre, film z przekazem, dający do myślenia. Nie wątpię, ale to nie moje klimaty <bezradny>

• 4 weeks later...
Napisano

kurcze miałem napisać recenzje juz 2tygodnie temu... film obejrzałem ale zapomniałem z grubsza o co w nim biegało <rotfl> ale zacznę tak :D

"Za jakie grzechy, dobry Boże?" czyli Żyd , Arab i Chińczyk jako zięciowie konserwatysty i burżuja Verneuila a w tle z zaręczyny najmłodszej córki Laury z Charlesem... która ostatecznie doprowadza ojca -swoja decyzja do rozpaczy zeby nie powiedzieć szału :D bo ten nie chce sie pogodzić ze wybranek córki jest ciemnoskóry... bo marzył żeby choć ostatni zięć był "normalnym" białym katolikiem <rotfl> Ogólnie komedia pełna zabawnych sytuacji gdzie swobodnie podeszło sie do tematu uprzedzeń religijnych i rasowych, w ostatecznym rozrachunku te stereotypy zostają obalone w komiczny sposób, nie oszczędzając tutaj nikogo dzieki zastosowaniu śmiesznych dialogów, kąśliwych uwag a także ripost :D Na uwagę zasługuje również popisowa rola Christiana Claviera który swoimi kunsztem aktorskim śmiało dorównuje takim sławom jak Bourvil czy de Funès :D Daje 8 bo dawno tak sie nie usmiałem :D

• 3 weeks later...
Napisano

całkiem fajnie opowiedziane :)

Napisano

Też polecam komedię " Za jakie grzechy, dobry Boże ". Film, który pozostawia pozytywne emocje, A w trakcie oglądania można się pośmiać; )

Natomiast ostatnio oglądałam film "Panny młode ". Film pokazujący problemy małżeństwa, w którym mąż jest w więzieniu. Wart obejrzenia.

• 3 weeks later...
Napisano

Polecam czarne komedie : Sok z żuka i Gorzej być nie może. <haha2>

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Napisano

Coś dla Naszych Czarodziejek - "Suspiria - Odgłosy", stary horror, utrzymany w typowym klimacie, opowiadający o wiedźmach :P

Napisano

Ja od siebie mogę polecić "Sybil".

"Oparta na faktach historia młodej dziewczyny, która, z powodu trudnego dzieciństwa, cierpi na zaburzenie dysocjacyjne tożsamości, generując u siebie ponad 16 różnych osobowości. Chorobę u pacjentki diagnozuje psychiatra, doktor Cornelia Wilbur i wierzy w skuteczność terapii. Pełni ona w światku medycznym rolę osoby otrzymującej do zbadania przypadki, w wyleczeniu których nikt nie pokłada nadziei. "

źródło: filmweb

Napisano

Alu dzięki, uwielbiam filmy które mówią o różnicach indywidualnych i chorobach psychicznych. Napewno obejrzę :D

Napisano

Nie ma za co :) Również chętnie oglądam takie filmy, wiec przy okazji dodaje, być może, ktoś obejrzy ;)

• 2 weeks later...
Napisano

Jesli ktos sie lubi bac polecam "Opetana" 2014 tyt oryginalny "The taking of DEborah Logan". Dwa dni po tym nie spalam :D

Napisano

kiedys lubilam horrory, az przezylam w zyciu horror i juz nie ogladam teraz sie ich boje.. moze kiedys jak nie bede sama mieszkac to zajrze do ktoregos na obecna chwile wole komedie najbardziej romantyczne i polecam wszytskie filmy na podstawie ksiazek N.Sparksa :D

Napisano

A ja polecam wyciskacz łez "Pamiętnik", niedawno w ręce wpadła mi książka o takim samym tytule, po przeczytaniu, chodzi za mną cały czas chęć, aby obejrzeć ten film jeszcze raz :)

Napisano

Pamiętnik też polecam. Ostatni film jego jaki obejrzałam to najdłuższa podróż. Też polecam, ale pamiętnik to mistrzostwo.

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...