Alicja Napisano Grudzień 1, 2015 Napisano Grudzień 1, 2015 Rycerz Buław - pierwsze moje skojarzenie, że chodzi o "Arrow" główny bohater przystojny mężczyzna, odważny, napotyka na mnóstwo przygód Cytuj
marksa Napisano Grudzień 1, 2015 Napisano Grudzień 1, 2015 4 mieczy mi sie kojarzy ze wspanialym stuleciem Cytuj
Ismena Napisano Grudzień 1, 2015 Napisano Grudzień 1, 2015 Kapłanka - główna bohaterka to kobieta, może księżniczka, inteligentna kobieta, nie boi się wydawać rozkazów, może być zawikłana w jakieś tajemnicze gry. Może chodzi o serial "Gra o tron? Cytuj
Anika Napisano Grudzień 3, 2015 Napisano Grudzień 3, 2015 Rycerz Buław - pierwsze moje skojarzenie, że chodzi o "Arrow" główny bohater przystojny mężczyzna, odważny, napotyka na mnóstwo przygód Arrow oglądam , ale to nie ten serial miałam na myśli Kapłanka - główna bohaterka to kobieta, może księżniczka, inteligentna kobieta, nie boi się wydawać rozkazów, może być zawikłana w jakieś tajemnicze gry. Może chodzi o serial "Gra o tron? Bardzo dobrze Ismeno kombinujesz poszłaś w dobrą stronę , ale serial to nie jest Gra o tron jesteś blisko Cytuj
Ismena Napisano Grudzień 5, 2015 Napisano Grudzień 5, 2015 Hmmm, nie mam pojęcia co to może być innego, nie znam seriali ale może chodzi o "Wspaniałe stulecie"?, tam chyba na tronie zasiada mężczyzna, ale jakąś żonę na pewno ma Cytuj
Anika Napisano Grudzień 6, 2015 Napisano Grudzień 6, 2015 Dziękuje dziewczyny za wzięcie udziału, chodziło mi o serial The Royals jest to dramat opowiadający o losach fikcyjnej brytyjskiej rodzinie królewskiej. Więc są tam i księżniczki i tron i kobieta, która jest u władzy. Więc Ismena była blisko bardzo, gratuluję Cytuj
Ismena Napisano Grudzień 6, 2015 Napisano Grudzień 6, 2015 Oj, nie słyszałam o tym serialu Dziękuję bardzo :) Moje pytanie: ostatnio będąc na zakupach, miałam zamiar coś kupić, ale w ostateczności nie kupiłam, przełożyłam ten zakup na inny dzień. Co to było? Cytuj
Marika Napisano Grudzień 6, 2015 Napisano Grudzień 6, 2015 Rycerz Mieczy - może jakąś część do samochodu? lub coś z elektroniki - laptop, smartfon, tablet Cytuj
Ismena Napisano Grudzień 11, 2015 Napisano Grudzień 11, 2015 Dziękuję Mariko Czy jeszcze ktoś ma ochotę wziąć udział w tym ćwiczeniu? - zapraszam Cytuj
Alicja Napisano Grudzień 19, 2015 Napisano Grudzień 19, 2015 9 Denarów - może skarbonkę? albo jakaś książkę, która byłaby cennym prezentem dla kogoś kogo znasz, może to książka edukacyjna, na temat zarządzania pieniędzmi dla jakiegoś dziecka? Cytuj
Ismena Napisano Grudzień 26, 2015 Napisano Grudzień 26, 2015 Dziękuję dziewczyny Niestety żadna z Was nie udzieliła poprawnej odpowiedzi, wtedy miałam zamiar kupić roślinę - Poinsecję Jeśli chodzi o kolejne ćwiczenie, to kto pierwszy, ten lepszy Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Styczeń 3, 2016 Napisano Styczeń 3, 2016 To może ja Pod moim mieszkankiem, piętro niżej, znajduje się coś innego niż kolejne mieszkanie. Co to takiego? Cytuj
Marika Napisano Styczeń 8, 2016 Napisano Styczeń 8, 2016 Królowa Buław - może biuro matrymonialne? Cytuj
Alicja Napisano Styczeń 9, 2016 Napisano Styczeń 9, 2016 5 Buław - siłownia albo sala treningowa? Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Styczeń 9, 2016 Napisano Styczeń 9, 2016 Jutro mija tydzien od mojej zagadki, więc pomyslałam, że w poniedziałek dam odpowiedź. Mogę podpowiedzieć, że rzeczywiście chodzi o biuro, ale nie matrymonialne, jak napisała Marika. Ilustracja 5 Buław wygląda na trochę pasującą do danej branży Cytuj
Anika Napisano Styczeń 9, 2016 Napisano Styczeń 9, 2016 Wyszła mi karta Sprawiedliwość może biuro adwokackie albo biuro ubezpieczeń? Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Styczeń 11, 2016 Napisano Styczeń 11, 2016 A więc, daję odpowiedź. Jest to biuro architektoniczne, zajmujące się też rozbiórką obiektów budowlanych. Ponieważ muszę kogoś wybrać, wskazuję na Marikę, która obstawiała właśnie biuro, po za tym ta Królowa Buław wydaje mi się być blisko tego. Ale jak mówiłam, 5 Buław także się mogła wpasować Cytuj
Marika Napisano Styczeń 15, 2016 Napisano Styczeń 15, 2016 Dziękuję! Mogłam nieco inaczej popatrzeć na tę kartę Moje pytanie: Dziś skończyłam czytać książkę, o czym ona jest, kim są bohaterowie? Cytuj
Anika Napisano Styczeń 16, 2016 Napisano Styczeń 16, 2016 O czym jest książka wyszło mi 4 kielichy myślę, że o życiu, kiedy brakuje nam motywacji, czujemy rezygnację niezadowolenie z dotychczasowego życia. Kim są bohaterowie Słońce myślę, że ludzie, którzy chcą coś w sobie zmienić, są pozytywnie nastawieni do zmian. Mają siłę walczyć o lepsze jutro... Cytuj
Alicja Napisano Styczeń 20, 2016 Napisano Styczeń 20, 2016 O czym jest Eremita - także uważam, że książka opowiada o życiu, losach być może starszego mężczyzny, może to nawet biografia? Cytuj
maleficent Napisano Styczeń 23, 2016 Napisano Styczeń 23, 2016 7 bulaw - książka opowiada o takich emocjach, niespokojnych, nie dających się poskromic. Walka z ideą, walka z innymi osobami, walka z samym sobą - może uczucia lub jakiś wybór - często może to być taka walka z wiatrakami. Cytuj
Marika Napisano Styczeń 23, 2016 Napisano Styczeń 23, 2016 Dziękuję dziewczyny za udział! Książka to "Dla Ciebie wszystko", losy dwojga zakochanych. Ich miłość rozkwitła w młodości, ale ze względu okoliczności, muszą się rozstać. Dopiero po kilkunastu latach spotykają się ponownie. Ona ma męża, dzieci, ale tak naprawdę w jej sercu jest ON - chłopak, w którym zakochała się, gdy była nastolatką. On nie założył rodziny, nie ma partnerki, w głębi serca wierzy, że odzyska serce ukochanej. Podejmie walkę, ale w momencie, gdy okazuje się, że już prawie ją zdobył, pojawiają się dramatyczne wydarzenia, które rozdzielają tych dwoje "na zawsze". Najbliżej była maleficent - każda z tych osób podejmuje walkę, o uczucie, z innymi osobami i z samym sobą. Cytuj
Marika Napisano Luty 4, 2016 Napisano Luty 4, 2016 Najważniejsze, że zgodnie z tematyką maleficent dodasz swoje pytanie? Cytuj
maleficent Napisano Luty 5, 2016 Napisano Luty 5, 2016 Tak, tak, zapomniałam To jaką ja książkę aktualnie czytam ? Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.