Skocz do zawartości

Ćwiczenia - z użyciem JEDNEJ karty Tarota

Polecane posty

Napisano

Rycerz Buław - pierwsze moje skojarzenie, że chodzi o "Arrow" :D

główny bohater przystojny mężczyzna, odważny, napotyka na mnóstwo przygód

Napisano

Kapłanka - główna bohaterka to kobieta, może księżniczka, inteligentna kobieta, nie boi się wydawać rozkazów, może być zawikłana w jakieś tajemnicze gry. Może chodzi o serial "Gra o tron? :)

Napisano
Rycerz Buław - pierwsze moje skojarzenie, że chodzi o "Arrow" :D

główny bohater przystojny mężczyzna, odważny, napotyka na mnóstwo przygód

Arrow oglądam <dance> , ale to nie ten serial miałam na myśli

Kapłanka - główna bohaterka to kobieta, może księżniczka, inteligentna kobieta, nie boi się wydawać rozkazów, może być zawikłana w jakieś tajemnicze gry. Może chodzi o serial "Gra o tron?

Bardzo dobrze Ismeno kombinujesz poszłaś w dobrą stronę , ale serial to nie jest Gra o tron jesteś blisko :D

Napisano

Hmmm, nie mam pojęcia co to może być innego, nie znam seriali ;/

ale może chodzi o "Wspaniałe stulecie"?, tam chyba na tronie zasiada mężczyzna, ale jakąś żonę na pewno ma :D

Napisano

Dziękuje dziewczyny za wzięcie udziału, chodziło mi o serial The Royals jest to dramat opowiadający o losach fikcyjnej brytyjskiej rodzinie królewskiej. Więc są tam i księżniczki i tron :D i kobieta, która jest u władzy. Więc Ismena była blisko bardzo, gratuluję ;*

Napisano

Oj, nie słyszałam o tym serialu Ooo

Dziękuję bardzo :) :)

Moje pytanie: ostatnio będąc na zakupach, miałam zamiar coś kupić, ale w ostateczności nie kupiłam, przełożyłam ten zakup na inny dzień. Co to było? :)

Napisano

Rycerz Mieczy - może jakąś część do samochodu? ;)

lub coś z elektroniki - laptop, smartfon, tablet

Napisano

Dziękuję Mariko :)

Czy jeszcze ktoś ma ochotę wziąć udział w tym ćwiczeniu? - zapraszam

• 2 weeks later...
Napisano

9 Denarów - może skarbonkę? :D

albo jakaś książkę, która byłaby cennym prezentem dla kogoś kogo znasz, może to książka edukacyjna, na temat zarządzania pieniędzmi dla jakiegoś dziecka?

Napisano

Dziękuję dziewczyny :)

Niestety żadna z Was nie udzieliła poprawnej odpowiedzi, wtedy miałam zamiar kupić roślinę - Poinsecję

Jeśli chodzi o kolejne ćwiczenie, to kto pierwszy, ten lepszy ;)

Gość Ophelia2040
Napisano

To może ja :D

Pod moim mieszkankiem, piętro niżej, znajduje się coś innego niż kolejne mieszkanie. Co to takiego? :)

Gość Ophelia2040
Napisano

Jutro mija tydzien od mojej zagadki, więc pomyslałam, że w poniedziałek dam odpowiedź.

Mogę podpowiedzieć, że rzeczywiście chodzi o biuro, ale nie matrymonialne, jak napisała Marika. Ilustracja 5 Buław wygląda na trochę pasującą do danej branży :)

Napisano

Wyszła mi karta Sprawiedliwość może biuro adwokackie albo biuro ubezpieczeń?

Gość Ophelia2040
Napisano

A więc, daję odpowiedź.

Jest to biuro architektoniczne, zajmujące się też rozbiórką obiektów budowlanych.

Ponieważ muszę kogoś wybrać, wskazuję na Marikę, która obstawiała właśnie biuro, po za tym ta Królowa Buław wydaje mi się być blisko tego. Ale jak mówiłam, 5 Buław także się mogła wpasować :)

Napisano

Dziękuję! :)

Mogłam nieco inaczej popatrzeć na tę kartę ;)

Moje pytanie:

Dziś skończyłam czytać książkę, o czym ona jest, kim są bohaterowie?

Napisano

O czym jest książka wyszło mi 4 kielichy myślę, że o życiu, kiedy brakuje nam motywacji, czujemy rezygnację niezadowolenie z dotychczasowego życia. Kim są bohaterowie Słońce myślę, że ludzie, którzy chcą coś w sobie zmienić, są pozytywnie nastawieni do zmian. Mają siłę walczyć o lepsze jutro...

Napisano

O czym jest Eremita - także uważam, że książka opowiada o życiu, losach być może starszego mężczyzny, może to nawet biografia?

Napisano

7 bulaw - książka opowiada o takich emocjach, niespokojnych, nie dających się poskromic. Walka z ideą, walka z innymi osobami, walka z samym sobą - może uczucia lub jakiś wybór - często może to być taka walka z wiatrakami.

Napisano

Dziękuję dziewczyny za udział! :)

Książka to "Dla Ciebie wszystko", losy dwojga zakochanych. Ich miłość rozkwitła w młodości, ale ze względu okoliczności, muszą się rozstać. Dopiero po kilkunastu latach spotykają się ponownie. Ona ma męża, dzieci, ale tak naprawdę w jej sercu jest ON - chłopak, w którym zakochała się, gdy była nastolatką. On nie założył rodziny, nie ma partnerki, w głębi serca wierzy, że odzyska serce ukochanej. Podejmie walkę, ale w momencie, gdy okazuje się, że już prawie ją zdobył, pojawiają się dramatyczne wydarzenia, które rozdzielają tych dwoje "na zawsze".

Najbliżej była maleficent - każda z tych osób podejmuje walkę, o uczucie, z innymi osobami i z samym sobą.

• 2 weeks later...
Napisano

Najważniejsze, że zgodnie z tematyką :D

maleficent dodasz swoje pytanie? :)

Napisano

Tak, tak, zapomniałam <krzyk>

To jaką ja książkę aktualnie czytam ? ;)

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...