Marika Napisano Luty 6, 2016 Napisano Luty 6, 2016 9 Denarów - główną bohaterką jest bardzo przedsiębiorcza, zaradna i pracowita kobieta. Samodzielnie zarządza firmą lub prowadzi własną działalność. Nie miała łatwego życia, być może ze względu na pewne okoliczności (bieda) zdecydowała się wziąć sprawy w swoje ręce i ruszyła z pomysłem na biznes. Wydaje mi się, że akcja dzieje się np we Francji. Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Luty 8, 2016 Napisano Luty 8, 2016 Paź Denarów Co ciekawe, w tej talii to mój strażnik U mnie akurat jest to tak naprawdę księżniczka, nie paź, no ale mniejsza z tym. Książka jest o młodym człowieku między 18-25 rokiem życia. Pomimo młodego wieku jest nad wyraz dojrzały, stabilny emocjonalnie. Możliwe, że na początku powieści jest ubogi, może pochodzi z prowincjonalnej rodziny, z biegiem akcji dorabia się pieniędzy i uznania, tudziez po prostu do niego dąży. Trochę ta karta kojarzy mi się z "Utraconymi złudzeniami" Balzaca. Może to być też poradnik finansowy, a studentem, którego może ta karta symbolizować, jesteś Ty Cytuj
Ismena Napisano Luty 12, 2016 Napisano Luty 12, 2016 Król Pucharów - książka jest o starszym mężczyźnie. Może opisuje on swoje doświadczenia, z perspektywy lat jako mąż, ojciec? Cytuj
Alicja Napisano Luty 12, 2016 Napisano Luty 12, 2016 9 mieczy - wydaje mi się, że to jest jakiś kryminał Wiele tam cierpienia, ale i tajemniczych splotów akcji. Główny bohater wplątany jest w jakąś intrygę, przez co jego spokojny rytm dnia został zakłócony. Ma koszary, nie może odnaleźć harmonii, stał się nieufny, drażliwy. Cytuj
Galatea Napisano Luty 13, 2016 Napisano Luty 13, 2016 7 Pucharów to książka w typie; jak osiągnąć fortunę lub szczęście w siedem dni. Coś o marzeniach. Może po prostu romans. Cytuj
Anja Napisano Luty 14, 2016 Napisano Luty 14, 2016 Rycerz Pucharów - bohaterem jest mlody męzczyzna, wrazliwy, lecz o silnej osobowsci.Moze byc zakochany, prowadzi intensywne zycie, pelne ruchu, zmian. Cytuj
maleficent Napisano Luty 14, 2016 Napisano Luty 14, 2016 Alu gratuluję Aktualnie czytam "Zbrodnie i kare" Cytuj
Alicja Napisano Luty 15, 2016 Napisano Luty 15, 2016 Bardzo dziękuję! Moje pytanie: W piątek zostałam zaskoczona przez pewną osobę. Co takiego się wydarzyło? Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Luty 15, 2016 Napisano Luty 15, 2016 Głupiec - symbol spontaniczności, nowości, otwartości, a w systemie Eteilli, który ostatnio mnie zaciekawił, zwykła głupota abo szaleństwo Ale jakbym miała strzelić, to powiedziałabym, że dostałaś informację o dziecku w drodze. Cytuj
Alicja Napisano Luty 15, 2016 Napisano Luty 15, 2016 Dziękuję Briee, z mojej perspektywy faktycznie było to spontaniczne, a nawet szalone , ale nie chodzi o ciążę Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Luty 15, 2016 Napisano Luty 15, 2016 Dziękuję Briee, z mojej perspektywy faktycznie było to spontaniczne, a nawet szalone , ale nie chodzi o ciążę Hahaha, padłam Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Luty 15, 2016 Napisano Luty 15, 2016 Co Cię tak rozśmieszyło? Twój komentarz wydał mi się niezwykle zabawny z powodu nawiązania do słów, których użyłam i przy okazji śmieję się ze swojej pomyłki Cytuj
Alicja Napisano Luty 15, 2016 Napisano Luty 15, 2016 Uff, myślałam, że popełniłam jakąś literówkę Cytuj
Ismena Napisano Luty 17, 2016 Napisano Luty 17, 2016 Królowa Pucharów - tą osobą była Twoja przyjaciółka, może jej zachowanie wprawiło Cię w zdumienie, nie spodziewałaś się, że jest zdolna do takich czynów. Zachowała się egoistycznie. Cytuj
Anja Napisano Luty 24, 2016 Napisano Luty 24, 2016 As Kielichów - pierwsze skojarzenie to,ze bliski Ci sercu męzczyzna zrobił Ci jakas mila niespodziankę albo nawet się oswiadczył Cytuj
Alicja Napisano Luty 24, 2016 Napisano Luty 24, 2016 Dziękuję za wzięcie udziału w ćwiczeniu Zostałam zaskoczona przez pewnego chłopaka, sporo ode mnie młodszego. Prawie w ogóle się nie znamy, nie rozmawiamy, więc tym bardziej zaskoczyło mnie, że... wyznał mi swoje uczucia Ale, to klimat zbliżających się walentynek, tak na niego zadziałał Briee, z tym głupcem świetnie trafiłaś Jednak, Anja wspominała o uczuciach, mężczyźnie, więc, to ją poprosimy o nowe pytanie Cytuj
Anja Napisano Luty 29, 2016 Napisano Luty 29, 2016 Dziekuje Z kim planuje spotkac się w tym tygodniu? Cytuj
Ismena Napisano Marzec 4, 2016 Napisano Marzec 4, 2016 9 denarów - jest to osoba, którą bardzo lubisz, jest Ci bliska, macie bardzo dobre relacje. Jeśli chodzi o płeć - kobieta. Może to być osoba, którą znasz ze swojej pracy. Cytuj
Margita Napisano Marzec 5, 2016 Napisano Marzec 5, 2016 Kochankowie- z osobą bliską sercu lub z przyjaciółką/przyjacielem. Cytuj
Alicja Napisano Marzec 5, 2016 Napisano Marzec 5, 2016 Paź denarów - ktoś młodszy od Ciebie, Twój brat albo Twoja siostra?osoba, która nadal się uczy, nabywa wiedzę, jest ciekawa świata. Cytuj
Marika Napisano Marzec 18, 2016 Napisano Marzec 18, 2016 Anja, jeszcze nie weryfikowała, więc dołożę swoją interpretację: Rydwan - to może być grupa osób, których dawno nie widziałaś. Może spotkanie po latach z kolegami/koleżankami ze szkoły/studiów? Cytuj
Anja Napisano Marzec 30, 2016 Napisano Marzec 30, 2016 Dziękuje wszytskim za udział Kochankowie- z osobą bliską sercu lub z przyjaciółką/przyjacielem. Zgadza sie Anja, jeszcze nie weryfikowała, więc dołożę swoją interpretację:Rydwan - to może być grupa osób, których dawno nie widziałaś. Może spotkanie po latach z kolegami/koleżankami ze szkoły/studiów? Fakt, znamy sie jeszcze ze szkoly 9 denarów - jest to osoba, którą bardzo lubisz, jest Ci bliska, macie bardzo dobre relacje. Jeśli chodzi o płeć - kobieta. Może to być osoba, którą znasz ze swojej pracy. Potwierdzam, aczkolwiek jest to mężczyzna Każda z Was napisała cos trafnego, aczkolwiek pierwsza była Ismena Cytuj
Ismena Napisano Kwiecień 16, 2016 Napisano Kwiecień 16, 2016 Bardzo dziękuję! Moje pytanie: Kilka dni temu moja znajoma chciała, abym w czymś jej pomogła. Czego ta pomoc miała dotyczyć? Zapraszam Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.