Skocz do zawartości

Ćwiczenia - z użyciem JEDNEJ karty Tarota

Polecane posty

Napisano

9 Denarów - główną bohaterką jest bardzo przedsiębiorcza, zaradna i pracowita kobieta. Samodzielnie zarządza firmą lub prowadzi własną działalność. Nie miała łatwego życia, być może ze względu na pewne okoliczności (bieda) zdecydowała się wziąć sprawy w swoje ręce i ruszyła z pomysłem na biznes.

Wydaje mi się, że akcja dzieje się np we Francji.

Gość Ophelia2040
Napisano

Paź Denarów

Co ciekawe, w tej talii to mój strażnik Ooo U mnie akurat jest to tak naprawdę księżniczka, nie paź, no ale mniejsza z tym.

Książka jest o młodym człowieku między 18-25 rokiem życia. Pomimo młodego wieku jest nad wyraz dojrzały, stabilny emocjonalnie. Możliwe, że na początku powieści jest ubogi, może pochodzi z prowincjonalnej rodziny, z biegiem akcji dorabia się pieniędzy i uznania, tudziez po prostu do niego dąży. Trochę ta karta kojarzy mi się z "Utraconymi złudzeniami" Balzaca.

Może to być też poradnik finansowy, a studentem, którego może ta karta symbolizować, jesteś Ty :P

Napisano

Król Pucharów - książka jest o starszym mężczyźnie. Może opisuje on swoje doświadczenia, z perspektywy lat jako mąż, ojciec?

Napisano

9 mieczy - wydaje mi się, że to jest jakiś kryminał ;) Wiele tam cierpienia, ale i tajemniczych splotów akcji. Główny bohater wplątany jest w jakąś intrygę, przez co jego spokojny rytm dnia został zakłócony. Ma koszary, nie może odnaleźć harmonii, stał się nieufny, drażliwy.

Napisano

7 Pucharów to książka w typie; jak osiągnąć fortunę lub szczęście w siedem dni. Coś o marzeniach. Może po prostu romans.

Napisano

Rycerz Pucharów - bohaterem jest mlody męzczyzna, wrazliwy, lecz o silnej osobowsci.Moze byc zakochany, prowadzi intensywne zycie, pelne ruchu, zmian.

Napisano

Alu gratuluję <brawo> Aktualnie czytam "Zbrodnie i kare" <haha2>

Napisano

Bardzo dziękuję! :)

Moje pytanie: W piątek zostałam zaskoczona przez pewną osobę. Co takiego się wydarzyło?

Gość Ophelia2040
Napisano

Głupiec - symbol spontaniczności, nowości, otwartości, a w systemie Eteilli, który ostatnio mnie zaciekawił, zwykła głupota abo szaleństwo <myśli> Ale jakbym miała strzelić, to powiedziałabym, że dostałaś informację o dziecku w drodze.

Napisano

Dziękuję Briee, z mojej perspektywy faktycznie było to spontaniczne, a nawet szalone ;), ale nie chodzi o ciążę :)

Gość Ophelia2040
Napisano
Dziękuję Briee, z mojej perspektywy faktycznie było to spontaniczne, a nawet szalone ;), ale nie chodzi o ciążę :)

Hahaha, padłam <rotfl>

Gość Ophelia2040
Napisano
Co Cię tak rozśmieszyło? ;D

Twój komentarz wydał mi się niezwykle zabawny z powodu nawiązania do słów, których użyłam i przy okazji śmieję się ze swojej pomyłki <haha2>

Napisano

Królowa Pucharów - tą osobą była Twoja przyjaciółka, może jej zachowanie wprawiło Cię w zdumienie, nie spodziewałaś się, że jest zdolna do takich czynów. Zachowała się egoistycznie.

Napisano

As Kielichów - pierwsze skojarzenie to,ze bliski Ci sercu męzczyzna zrobił Ci jakas mila niespodziankę albo nawet się oswiadczył :D

Napisano

Dziękuję za wzięcie udziału w ćwiczeniu :)

Zostałam zaskoczona przez pewnego chłopaka, sporo ode mnie młodszego. Prawie w ogóle się nie znamy, nie rozmawiamy, więc tym bardziej zaskoczyło mnie, że... wyznał mi swoje uczucia Ooo

Ale, to klimat zbliżających się walentynek, tak na niego zadziałał :D

Briee, z tym głupcem świetnie trafiłaś ;) Jednak, Anja wspominała o uczuciach, mężczyźnie, więc, to ją poprosimy o nowe pytanie ;)

Napisano

9 denarów - jest to osoba, którą bardzo lubisz, jest Ci bliska, macie bardzo dobre relacje. Jeśli chodzi o płeć - kobieta. Może to być osoba, którą znasz ze swojej pracy.

Napisano

Kochankowie- z osobą bliską sercu lub z przyjaciółką/przyjacielem.

0girl_witch.gif.d551843d651a3d222daca21637f5946b.gif

Napisano

Paź denarów - ktoś młodszy od Ciebie, Twój brat albo Twoja siostra?osoba, która nadal się uczy, nabywa wiedzę, jest ciekawa świata.

• 2 weeks later...
Napisano

Anja, jeszcze nie weryfikowała, więc dołożę swoją interpretację:

Rydwan - to może być grupa osób, których dawno nie widziałaś. Może spotkanie po latach z kolegami/koleżankami ze szkoły/studiów?

• 2 weeks later...
Napisano

Dziękuje wszytskim za udział <kwiatek>

Kochankowie- z osobą bliską sercu lub z przyjaciółką/przyjacielem.

Zgadza sie :)

Anja, jeszcze nie weryfikowała, więc dołożę swoją interpretację:

Rydwan - to może być grupa osób, których dawno nie widziałaś. Może spotkanie po latach z kolegami/koleżankami ze szkoły/studiów?

Fakt, znamy sie jeszcze ze szkoly :)

9 denarów - jest to osoba, którą bardzo lubisz, jest Ci bliska, macie bardzo dobre relacje. Jeśli chodzi o płeć - kobieta. Może to być osoba, którą znasz ze swojej pracy.

Potwierdzam, aczkolwiek jest to mężczyzna :)

Każda z Was napisała cos trafnego, aczkolwiek pierwsza była Ismena :)

• 3 weeks later...
Napisano

Bardzo dziękuję! :)

Moje pytanie: Kilka dni temu moja znajoma chciała, abym w czymś jej pomogła. Czego ta pomoc miała dotyczyć?

Zapraszam :)

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...