Skocz do zawartości

portret psychologiczny :)

Polecane posty

Napisano

Jestem ciekawa swojego portretu, jeśli mogę to poproszę o znaczenie :)

Data urodzenia to 29.01.1991

(1) dzieciństwo = 29-22=7 Rydwan

(2) wiek średni = 1 Mag

(3) wiek dojrzały = 20 Sąd Ostateczny

(4) podświadomość = 7 + 1=8 Moc

(5) świadomość = 1 + 20=21 Świat

(6) nadswiadomość = 8 + 21=29-22=7 Rydwan

(7) misja = 7 + 21=28-22=6 Kochankowie

(8) środki do realizacji misji = 1 + 7=8 Moc

--

(9) karma, kim byłam = 7 - 1=6 Kochankowie

(10) co robiłam = 20 - 1=19 Słońce

(11) lekcja = 19 - 6=13 Śmierć

---

(12) harmonia/komfort = 6 + 8=14 Umiarkowanie

(13) wnętrze = 7+ 8 +7=22-22=0 Głupiec

(14) na zewnątrz = 20 + 21 + 7=48-22=26-22=4 Cesarz

-----

(15) jak odrobić lekcje karmiczna = 6 +19 + 13 - 6=32-22=10 Koło Fortuny

(17) komfort karm. = 13 + 7=20 Sąd Ostateczny

(18) jak pracować z misja na obecne wcielenie = 13 + 8=21 Świat

Będę bardzo wdzięczna, dziękuję :)

Napisano

Wszystko dobrze obliczone. Jedynie co, to w tym portrecie zarówno 0 jak i 22, to karta Głupca. Dodatkowo 8, to Sprawiedliwość, a 11, to Moc.

Sylwianka, chętnie pomogę w interpretacji (myślę, że inni również), ale zgodnie z zasadami, Ty najpierw powinnaś podać swoją interpretację tego portretu ...

Poczytaj jeszcze viewforum.php?f=43 napisałam tam kilka pomocnych postów ;)

Napisano

Spróbowałam zinterpretować, nie znam się na kartach więc jeśli coś źle zrozumiałam to poproszę o poprawienie :)

1)Rydwan-interpretuję negatywnie, gdyż występuje podwójnie. Wydaje mi się, że chodzi tu o wczesne dzieciństwo, które w negatywny sposób odbiło się na dalszym życiu. Często działam w sposób impulsywny, jednak posiadam wewnętrzne ograniczenia. Brakuje mi pewności siebie, przez co często wycofuję się z celów, które uważam za trudne do osiągnięcia. Jeśli chodzi o miłość, to trudno mi ukazywać uczucia, nawet wobec bliskich. Jednak pozytywne myslenie pozwala na skupienie się na przyszłości i tego co dobre.

2)Mag-myślę że chodzi tu o doskonaleniu siebie. Wzrastaniu pewności siebie, mieć bliskich przy sobie, czuć ich wsparcie.

3)Sąd Ostateczny- uwolnienie się od przeszłości, czuć się szczęśliwa i spełniona

4)Sprawiedliwość- chodzi raczej o usunięcie blokady, która powoduje, że myślę negatywnie. Rozpatrzenie co jest naprawdę moim celem, czego chcę od życia. Przeciwstawienie się negatywnym emocjom,myślom, które hamują moją drogę do szczęsliwego życia.

5)Świat- dążenie do zapomnienia przykrych spraw. Zapoznania mężczyzny przy którym czułabym się bezpieczna i kochana. Zrealizowanie się zawodowo, rozwijanie swoich aspiracji. Spokojne, bezpieczne życie z ukochaną osobą, która da wsparcie. Radość z życia, cieszenie się każdą chwilą z rodziną i przyjaciółmi.

6)Rydwan- nie wiem czy tutaj mam negatywnie siebie opisać? Chyba tak, bo jeśli chodzi o zalety to widzę ich mało. Czasami uważam, że robię wszystko lepiej niż inni, dopiero po wielu nieowocnych próbach proszę o pomoc. Powinnam w sobie rozwijać cierpliwość, której mam za mało. Jednak potrafię być pracowita i można na mnie polegać. Spełniam obietnice, potrafię uważnie słuchać, wesprzeć i doradzić

7)Kochankowie-czy chodzi tu o znalezienie tej drugiej połówki?

8)Sprawiedliwość- tym środkiem jest jak dla mnie rozum. Rozpatrzenie za i przeciw. Wszystko przemyślane czy dobrze robię, obiektywne spojrzenie na sprawę. Gotowość do podjęcia decyzji i poniesienie konsekwencji

9)Kochankowie- hmmm nie mam pojęcia :) posiadającą zdolności artystyczne...

10)Słońce- odniosłam sukces, stworzyłam dzieło? nie mam zielonego pojęcia hihi :)

Napisano

Ok, super, może ktoś coś doda, ja jutro albo w inny dzień, gdy znajdę więcej wolnego czasu, dopiszę coś od siebie.

Napisano

11)Śmierć- odcięcie się od przeszłości, rozpoczęcie nowego cyklu życia. Nastąpi zmiana w moim życiu, coś nowego

12)Umiarkowanie- może ktoś byc kto będzie mnie wspierał, dzięki cierpliwości uzyskam harmonię. Będę miała poczucie bezpieczeństwa, będę potrafiła opanować swoje emocje, pogodzić się z pewnymi sprawami.

13)Głupiec- spontanicznie podejmuje decyzje, nie boję się ryzyka. Chcę przeżyć nowe przygody, lecz nie sama,z kimś komu ufam i z kim dobrze się bawię. Potrafię zachować się komicznie w niektórych sytuacjach, ale nie stwarza to we mnie negatywnych emocji, gdyż wiem że nikt mnie źle wtedy nie ocenia. Cieszę się z małych drobiazgów. Bywam złośliwa wobec innych. Szczególnie do płci przeciwnej, kiedy starają się mnie komplementować. Nie lubie tego, uważam że nie mówią prawdy, dlatego odwracam "kota ogonem" :D

14)Cesarz- może cenią mnie za moje zdyscyplinowanie, dążenie do celu- który wiem że zdobędę. Potrafią docenić moja wytrwałość. Mogą traktować negatywnie, gdy upieram się o słuszności swoich racji.

15)Koło fortuny- jakaś szansa do wykorzystania, wydarzenie, które zmieni bieg sprawy. Dokonanie w sobie przemiany, uświadomienie sobie swoją wartość.

17)Sąd Ostateczny- wewnętrzna przemiana, zastanowienie się nad swoim postępowaniem. Poszerzanie swoich myśli, rozmyślań nad życiem, co było, co przyniesie życie. Realizowanie swoich celów życiowych, planów, marzeń

18)Świat- cieszyć się życiem, znaleźć miejsce na ziemi, wkroczenie w nowy etap zycia. Bawić się życiem, być szczęśliwą, żyć harmonią ze sobą i rzeczywistością.

• 2 weeks later...
Napisano

Punkt 4,karta lekow i kompleksow-VIII Sprawiedliwosc-mowi o problemach z samoakceptacja,niesie informacje o tym,ze czlowiek jest przepelniony poczuciem winy i sklonny do samooskarzen.W niektorych przypadkach moze tez wskazywac na strach przed kara za grzechy i to z reguly wyimaginowane przez wlasciciela portretu,a nie faktycznie popelnione.Z reguly taka postawa jest nabywana w toku zycia.Bardzo czesto przyczyna zaistnienia tego rodzaju problemow sa metody wychowawcze stosowane w dziecinstwie wobec danej jednostki tak w domu rodzinnym,jak i w szkole,szczegolnie na lekcjach religii,na ktorych katecheci zamiast uczyc o milosci Boga,strasza swych uczniow ogniem piekielnym.Analiza tych zagadnien jest szczegolnie trudna,poniewaz zadanie polega tutaj nie tylko na ich zdiagnozowaniu,lecz na umiejetnosci rozroznienia toksycznego,bezpodstawnego poczucia winy od tego,ktore jest zdrowa reakcja czlowieka na popelnione przez siebie bledy.Przeciez poczucie winy jest stanem,z ktorym kazdy z nas sie kiedys zmagal.

Punkt 12-karta harmonii psychicznej-harmonia osiagana poprzez rownowage miedzy tym,co wewnatrz czlowieka a tym,co na jego zewnatrz,otaczanie sie spokojnymi i zrownowazonymi ludzmi oraz dzieki pozytywnymrelacjom ze srodowiskiem,prace na jego rzecz,dobre kontakty z sasiadami,znajomymi i dalszym otoczeniem,zrownowazone stosunki w rodzinie i srodowisku zawodowym.

Zaczerpniete z ksiazki Alicji Chrzanowskiej Tarotowy Portret Psychologiczny.

Pozdrawiam Afrodite.

Napisano

Poz.13-wnetrze-XXII Glupiec-czlowiek postrzega siebie jako osobe radosna,wesola,spontaniczna,otwarta,ciekawa swiata i ludzi,zainteresowana tym,co nowe i nieznane,choc czasami uwaza,ze jest niestaly,naiwny,trudno doprowadzic mu rospoczete sprawy do konca,byc konsekwentnym i ma tendencje do skakania z kwiatka na kwiatek.

Poz.14-na zewnatrz-iini ludzie taka osobe postrzegaja jako zdecydowana,energiczna,aktywna,dosc wladcza i pewna siebie,umiejaca sprawnie rozwiazywac problemy,pracowita i majaca smykalke do interesow,choc czasami klada przesadny nacisk na sprawy zawodowe,a od podwladnych wymagajaca wyjatkowego posluszenstwa i pelnej dyspozycyjnosci.

Poz 15 sposob odpracowania karmy-X Kolo-powinnas skoncentrowac sie w pierwszym rzedzie na wprowadzeniu rownowagi miedzy sprawami duchowymi i materialnymi,wypracowaniu prawidlowego stosunku do pieniedzy,nauczeniu sie ich zarabiania,po to,by zabezpieczyc od tej strony swoich bliskich,pomagac potrzebujacym i wspierac instytucje charytatywne.Powinnas pamietac,ze dusza swiadomie przyszla na swiat,by moc odpracowac wszelkie indywidualne zobowiazania karmiczne,dlatego powinnas wsluchiwac sie w jej glos i podazac za nim.

Alicja Chrzanowska-Tarotowy Portret Psychologiczny.

Pozdrawiam Afrodite.

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...