Skocz do zawartości

Prawo przyciągania a praca

Polecane posty

Napisano

Witam serdecznie,

Chciałabym poprosić forumowiczów o pomoc w sprawie pracy.

Ja chciałabym mieć taką pracę, ale jak na razie nie mogę jej do siebie przyciągnąć. Od zeszłego roku szukam pracy i jak na razie nic jak pójdę na rozmowę to oferują najniższą krajową i do tego proponują aby przyjść na jeden dzień próby, jak dla mnie to jest bez sensu, ponieważ jak ktoś chce kogoś zatrudnić to jest od tego okres próbny i jest on płatny.

Oto moja wymarzona praca :)

Moja idealna i satysfakcjonująca praca.

To wspaniałe uczucie widzieć, że moja idealna i satysfakcjonująca praca pozwala mi się realizować i daje mi radość z powodu należycie wykorzystywanych i docenianych zdolności oraz umiejętności. Moja kariera idzie we właściwym kierunku. Pracuję w miejscu, w którym panuje spokój i radość, gdzie ludzie naprawdę cenią i darzą się szacunkiem i gdzie jest koleżeńska atmosfera. Pracuję w miejscu, w którym jest ciepło i są dobre warunku sanitarne. Pracuję od godziny 8 do 16, soboty mam wolne (ewentualnie wysoko płatne nadgodziny) płaca na początku okresu próbnego to minimum 1500 zł netto, pierwsza podwyżka po okresie próbnym, a kolejne co roku. Mam umowę o pracę na czas nieokreślony. Mam premię co kwartał, bony na święta i mam paczką świąteczną dla dziecka. W pracy mam dofinansowanie do obozu, kolonii i wczasów. W pracy mam życzliwego i wyrozumiałego szefa, czuję jak jestem przez niego doceniana. Dziękuję mu, że widzi we mnie same zalety i dziękuję mu również, że razem dobrze układa nam się współpraca. Mam prace z dogodnym dojazdem, blisko mego domu . W pracy siedzę w dobrze urządzonym biurze, wśród kompetentnych kolegów i koleżanek. Jestem wdzięczna, że mam taką pracę.

Moja afirmacja" mam wspaniałą i satysfakcjonującą mnie pod każdym względem pracę"

A może ktoś kto się zna na PP pomoże mi napisać scenariusz dotyczący pracy.

Aneta

Napisano

Witaj Anetko,

Podoba mi się Twój "scenariusz pracy", jest w nim dużo szczegółów, co znaczy, że jesteś już świadoma tego, co chcesz osiągnąć, co chcesz mieć. A czy wiesz już może w jakiej branży miałaby to być praca? W jakim konkretnie miejscu, mieście, budynku, ulicy? To ważne przy wizualizacjach. Wyobrażasz sobie siebie w określonym otoczeniu, ubraniu, otaczasz to określoną energią, doznaniami, emocjami i skupiasz się, wyobrażając sobie jak najwięcej szczegółów.

U mnie spełniło się wiele z tego, co wizualizowałam, ale materializacja tego trochę potrwała.

Możesz też zrobić sobie mapę marzeń Twojej pracy. W środku umieść swoje zdjęcie a naokoło obrazki które kojarzą Ci się z wymarzonym miejscem.

Myśl o tym często, intensywnie i z taką pewnością i radością jak to było tu i teraz.

Na początku afirmacji dodaj sobie - Ja Aneta.... Wydaje mi się, że lepiej się skupia energia wtedy.

Niektórzy piszą w odmianach: Ja Aneta..., Ty Aneto..., Ona Aneta... i znów Ja Aneta... itd. Choć ja jakoś wolę tylko w pierwszej osobie.

Napisano

Chciałabym mieć pracę biurową, w moim mieście zamieszkania, tak jak wspominałam blisko mego domu.

Kiedyś wysłałam cv do pewnej firmy ale nikt się nie odezwał, a chciałabym w takim budynku pracować do, której własnie wysłałam cvi ta firma znajduje się w miarę blisko mego zamieszkania.Tylko ja mam problem z wizualizacją, jak byś mogła mi coś poradzić byłabym wdzięczna.A mapę marzeń robiłam ale taką ogólną nie na samą pracę.

Pozdrawiam

Napisano

Na czym polega problem? :)

Może łatwiej Ci będzie z obrazkami na początek? W formie Mapy Marzeń zawodowej np.

Napisano

Problem polega na tym, że jak leżę w łóżku to ja zasypiam :(

Spróbuje zrobić mapę tylko na strefę zawodową. Ale mam jeszcze pytanie , zrobienie mapy mam zrobić w jakimś określonym dniu?

Bo tą ogólną robiłam w określonym dniu i godz.

Napisano

Mówi się, że do 48 h po wejściu księżyca w nów (więcej tu: viewtopic.php?f=160&t=127), swoją robiłam pod wpływem impulsu, coś mnie pchnęło do zrobienia, zrobiłam szybko i z mega pozytywną energią, jak w transie ;) to było kilka dni przed pełnią "Super Księżyca". Można numerologiczne obliczać daty i wibracje godzin, tak by były sprzyjające, albo po prostu ją zrobić kiedy ma się ku temu wielkie przyciąganie :) Lepiej jednak żeby Księżyca w tym czasie przybywało, bo chcesz pomnożyć tutaj swój stan posiadania, prawda?

Najsilniejszy energetycznie jest pierwszy nów po przesileniu wiosennym. A daty następnych w tym roku to:

24 września

23 października

22 listopada

22 grudnia

Napisano

A jeśli chodzi o zasypianie przy wizualizacjach, to może hmm zrób sobie to na siedząco przy muzyce relaksacyjnej?

Powodzenia :)

Napisano

To poczekam do 24 września, a możesz polecić mi jakąś muzykę relaksującą?

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...