Skocz do zawartości

Ćwiczenie 4. - Moje życie

Polecane posty

Napisano

Ja po proszę o jakieś ćwiczenia. :)

Kupilam Lenormard i idzie mi o wiele gorzej niż przy pozostałych kartach z poczatku. :)

Widzę tu jest jeszcze jedno ćwiczenie... Jutro sie za to zabiore. ^^

Napisano

To może ktoś zada zagadkę, ja deż mam karty Lenormand, kiedyś coś tam z nimi cudowałam, może poćwiczę :)

0girl_witch.gif.d551843d651a3d222daca21637f5946b.gif

Napisano

Dobra. Możemy dawać sobie nawzajem. :D

1. Kim chciałam zostać jako dziecko.

2. Kim chce być teraz.

3. Co najbardziej lubie robić.

4. Jaki jest mój charakter/polecam najpierw zapytać o zalety potem wady.

5. Jaki mam obecnie największy problem.

Napisano
Dobra. Możemy dawać sobie nawzajem. :D

1. Kim chciałam zostać jako dziecko.

2. Kim chce być teraz.

3. Co najbardziej lubie robić.

4. Jaki jest mój charakter/polecam najpierw zapytać o zalety potem wady.

5. Jaki mam obecnie największy problem.

1. Drzewo - przychodzi mi na myśl lekarz, a jak nie, to może psycholog, psychiatra?

2. Okręt - wolnym strzelcem? bez konkretnego zawodu, za to nastawiona na podróże i zwiedzanie nowych miejsc?

3. pierścionek - dbać o swoją rodzinę, męża, narzeczonego? Jakieś poświecenie w miłości, troska o bliskich.

4. zalety - dziecko - z natury ufna, niewinna, nieśmiała, ciepła, miła, sympatyczna, lubiąca zabawę, kreatywna.

Wady - mysz - przebiegła, zwinna, mściwa, czasami cicha, uparta, nachalna, skąpa.

5. lilie - może chodzić o jakiś problem w związku partnerskim.

Napisano

Kochana z tego co wiem, co interpretuje się karty parami. :)

1. Drzewo - masz ta sama talie co ja, zauwaz ze drzewo przedstawia Drzewo Życia to w środku pnia to odniesienie do Kabały - od dziecka chciałam zostać czarownica.

2. Okręt to porzeszanie horyzontów, szukanie nowej wiedzy, nowych miejsc... Chciałabym sie uczyć, planuje iść na psychologie, prawo i religioznactwo, zrobić Kilka dyplomów ezo...

3. Pierścień to droga i wartościowa rzecz, podarunek bądź dar ktory możemy sobie sprawić bądź komuś innemu - najbardziej Lubie pomagać innym. :) Rozwijać się ezoterycznie, i grać w kosza.

4. Nooo... Tak, ale raczej nie jestem kreatywna choć ludzie którzy mnie znają mówią, ze jestem zbyt ambitna aby to zobaczyć. Do tego dziecka można dodać wrażliwa, uczuciowa, empatyczna, lojalna. :) Nachalna i skąpa na pewno nie. xD Z reszta się zgadza, ale naprawdę Ktoś musi baaardzo ostro przeciąc - ciężko mnie doprowadzić do takiego stanu, ale jak juz to jestem wstretna.

5. Lilia mówi o matce, tęsknocie, przyjaźni i miłości.

Tesknie za kimś kto by mnie kochał... Ale moja mama, choć jestem juz dorosła nie chce mi pozwolić odejść... Stara się rujnowac każdy związek, przez co boje się miłości... I staram się jej unikać aby nie bolalo. Ostatnio, powiedziała ze może Ktoś do mnie przyjechać i mieszkać z nami, wiedząc ze jesteśmy razem. Wyrzuciła go na ulice... Nie mogłam go zostawić... Coz poszlam za nim. Jakoś się udało, ale i tak związek się rozpadł - mama uwielbiała go wyzywac i ponizac. Nie jest zła... Tylko to taka toksyczna miłość, zazdrosna jest i się boi ze ktoś będzie ważniejszy... Tesknie za przyjaźnią - podobny powód co u gory.

Sprubuj rozkładać tak jak mówią wszędzie - parami, i interpertujesz, rzeczownik i przymiotnik, zobacz w mecie. :)

Napisano

to i ja sprobuje

1. weterynarzem, rybakiem?

2. pracowac w domu lub byc tzw (brzydko zabrzmi) "kura domowa" ? ;)

3. podrozowac, siedziec do pozna w nocy :)

4. zalety: jestes radosna, ale spokojna, opanowana, gotowa na zmiany, na nowy poczatek - wady: bywasz zamknieta w sobie, nie zawsze chce Ci sie pracowac :)

5. z Twoja moca, sila :) jakkolwiek to zabrzmi

z tego co widze, to juz odpowiedzialas.... ale ja nie czytalam Twoich odpowiedzi przed wyciagnieciem kart i interpretacja :)

tez wyciagalam pojedyncze karty,a le i tak przy kazdym tasowaniu wypadala mi jedna dodatkowa :)

Napisano

No ale z tym siedzeniem w domu tez cos jednak jest... Uwielbiam być w domu, wylegiwac się w łóżku, pracować w domu np. przez komputer.

Jestem domatorka.

Napisano

no troche tak jak ja :)

a na pierwsze pytanie wyszly mi ryby - nie wiem czemu wyszedl mi weterynarz a ten rybak, to juz w ogole hihi

ogolnie ryby to chyba raczej pieniadze, biznes itp

Napisano

Dziękuję za możliwość ćwiczenia i weryfikację :)

Volva napisał:
Kochana z tego co wiem, co interpretuje się karty parami. :)
Volva napisał:
Sprubuj rozkładać tak jak mówią wszędzie - parami, i interpertujesz, rzeczownik i przymiotnik, zobacz w mecie. :)

Nie rozumiem, jak parami? Nie pracuję z tymi kartami na co dzień. W tym ćwiczeniu wyciągałam jedną kartę na każde pytanie. Ale co to przeszkadza, ważne, że odpowiedź udzielona, a że się nie "wstrzeliłam" w odpowiedzi, to nic, przecież, to tylko ćwiczenia.

Volva napisał:

1. Drzewo - masz ta sama talie co ja, zauwaz ze drzewo przedstawia Drzewo Życia to w środku pnia to odniesienie do Kabały - od dziecka chciałam zostać czarownica.

Nie, ja mam inną talię. Ty pewnie masz talię Ciro Marchetti

Napisano
Ismena, mamy te sama talie - bardzo mi sie podoba

Mnie również, chociaż nie ukrywam, że i tamta talia jest bardzo ładna :)

Napisano

Ahh no tak. xD Pomylalam Cie z chyba Syrena... przepraszam.

Tak, właśnie tak wygląda karta Drzewa na mojej talii.

A parami to jest tak, ze pierwsza karta to rzeczownik - np. sytuacja a druga to przymiotnik, który opisuje pierwsza kartę np.

List, Kwiaty. Wiadomośc (jaka?) miła.

Druga karta określa to co jest pierwszej - jakie to będzie.

Dużo stron przewertowalam i wszędzie tak pisze, na jednej są nawet szablony do ćwiczeń z kartami - super sprawa.

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...