Volva Napisano Wrzesień 18, 2014 Napisano Wrzesień 18, 2014 Ja po proszę o jakieś ćwiczenia. Kupilam Lenormard i idzie mi o wiele gorzej niż przy pozostałych kartach z poczatku. Widzę tu jest jeszcze jedno ćwiczenie... Jutro sie za to zabiore. ^^ Cytuj
Margita Napisano Wrzesień 19, 2014 Napisano Wrzesień 19, 2014 To może ktoś zada zagadkę, ja deż mam karty Lenormand, kiedyś coś tam z nimi cudowałam, może poćwiczę Cytuj
Volva Napisano Wrzesień 19, 2014 Autor Napisano Wrzesień 19, 2014 Dobra. Możemy dawać sobie nawzajem. 1. Kim chciałam zostać jako dziecko. 2. Kim chce być teraz. 3. Co najbardziej lubie robić. 4. Jaki jest mój charakter/polecam najpierw zapytać o zalety potem wady. 5. Jaki mam obecnie największy problem. Cytuj
Ismena Napisano Wrzesień 20, 2014 Napisano Wrzesień 20, 2014 Dobra. Możemy dawać sobie nawzajem. 1. Kim chciałam zostać jako dziecko. 2. Kim chce być teraz. 3. Co najbardziej lubie robić. 4. Jaki jest mój charakter/polecam najpierw zapytać o zalety potem wady. 5. Jaki mam obecnie największy problem. 1. Drzewo - przychodzi mi na myśl lekarz, a jak nie, to może psycholog, psychiatra? 2. Okręt - wolnym strzelcem? bez konkretnego zawodu, za to nastawiona na podróże i zwiedzanie nowych miejsc? 3. pierścionek - dbać o swoją rodzinę, męża, narzeczonego? Jakieś poświecenie w miłości, troska o bliskich. 4. zalety - dziecko - z natury ufna, niewinna, nieśmiała, ciepła, miła, sympatyczna, lubiąca zabawę, kreatywna. Wady - mysz - przebiegła, zwinna, mściwa, czasami cicha, uparta, nachalna, skąpa. 5. lilie - może chodzić o jakiś problem w związku partnerskim. Cytuj
Volva Napisano Wrzesień 20, 2014 Autor Napisano Wrzesień 20, 2014 Kochana z tego co wiem, co interpretuje się karty parami. 1. Drzewo - masz ta sama talie co ja, zauwaz ze drzewo przedstawia Drzewo Życia to w środku pnia to odniesienie do Kabały - od dziecka chciałam zostać czarownica. 2. Okręt to porzeszanie horyzontów, szukanie nowej wiedzy, nowych miejsc... Chciałabym sie uczyć, planuje iść na psychologie, prawo i religioznactwo, zrobić Kilka dyplomów ezo... 3. Pierścień to droga i wartościowa rzecz, podarunek bądź dar ktory możemy sobie sprawić bądź komuś innemu - najbardziej Lubie pomagać innym. Rozwijać się ezoterycznie, i grać w kosza. 4. Nooo... Tak, ale raczej nie jestem kreatywna choć ludzie którzy mnie znają mówią, ze jestem zbyt ambitna aby to zobaczyć. Do tego dziecka można dodać wrażliwa, uczuciowa, empatyczna, lojalna. Nachalna i skąpa na pewno nie. Z reszta się zgadza, ale naprawdę Ktoś musi baaardzo ostro przeciąc - ciężko mnie doprowadzić do takiego stanu, ale jak juz to jestem wstretna. 5. Lilia mówi o matce, tęsknocie, przyjaźni i miłości. Tesknie za kimś kto by mnie kochał... Ale moja mama, choć jestem juz dorosła nie chce mi pozwolić odejść... Stara się rujnowac każdy związek, przez co boje się miłości... I staram się jej unikać aby nie bolalo. Ostatnio, powiedziała ze może Ktoś do mnie przyjechać i mieszkać z nami, wiedząc ze jesteśmy razem. Wyrzuciła go na ulice... Nie mogłam go zostawić... Coz poszlam za nim. Jakoś się udało, ale i tak związek się rozpadł - mama uwielbiała go wyzywac i ponizac. Nie jest zła... Tylko to taka toksyczna miłość, zazdrosna jest i się boi ze ktoś będzie ważniejszy... Tesknie za przyjaźnią - podobny powód co u gory. Sprubuj rozkładać tak jak mówią wszędzie - parami, i interpertujesz, rzeczownik i przymiotnik, zobacz w mecie. Cytuj
Carlos Napisano Wrzesień 20, 2014 Napisano Wrzesień 20, 2014 to i ja sprobuje 1. weterynarzem, rybakiem? 2. pracowac w domu lub byc tzw (brzydko zabrzmi) "kura domowa" ? 3. podrozowac, siedziec do pozna w nocy 4. zalety: jestes radosna, ale spokojna, opanowana, gotowa na zmiany, na nowy poczatek - wady: bywasz zamknieta w sobie, nie zawsze chce Ci sie pracowac 5. z Twoja moca, sila jakkolwiek to zabrzmi z tego co widze, to juz odpowiedzialas.... ale ja nie czytalam Twoich odpowiedzi przed wyciagnieciem kart i interpretacja tez wyciagalam pojedyncze karty,a le i tak przy kazdym tasowaniu wypadala mi jedna dodatkowa Cytuj
Volva Napisano Wrzesień 20, 2014 Autor Napisano Wrzesień 20, 2014 4/5. Wszystko dobrze, poza tym radosna. Cytuj
Carlos Napisano Wrzesień 20, 2014 Napisano Wrzesień 20, 2014 no, to niezle jak na moje pierwsze razy Cytuj
Volva Napisano Wrzesień 20, 2014 Autor Napisano Wrzesień 20, 2014 No ale z tym siedzeniem w domu tez cos jednak jest... Uwielbiam być w domu, wylegiwac się w łóżku, pracować w domu np. przez komputer. Jestem domatorka. Cytuj
Carlos Napisano Wrzesień 20, 2014 Napisano Wrzesień 20, 2014 no troche tak jak ja a na pierwsze pytanie wyszly mi ryby - nie wiem czemu wyszedl mi weterynarz a ten rybak, to juz w ogole hihi ogolnie ryby to chyba raczej pieniadze, biznes itp Cytuj
Ismena Napisano Wrzesień 20, 2014 Napisano Wrzesień 20, 2014 Dziękuję za możliwość ćwiczenia i weryfikację Volva napisał: Kochana z tego co wiem, co interpretuje się karty parami. Volva napisał: Sprubuj rozkładać tak jak mówią wszędzie - parami, i interpertujesz, rzeczownik i przymiotnik, zobacz w mecie. Nie rozumiem, jak parami? Nie pracuję z tymi kartami na co dzień. W tym ćwiczeniu wyciągałam jedną kartę na każde pytanie. Ale co to przeszkadza, ważne, że odpowiedź udzielona, a że się nie "wstrzeliłam" w odpowiedzi, to nic, przecież, to tylko ćwiczenia. Volva napisał: 1. Drzewo - masz ta sama talie co ja, zauwaz ze drzewo przedstawia Drzewo Życia to w środku pnia to odniesienie do Kabały - od dziecka chciałam zostać czarownica. Nie, ja mam inną talię. Ty pewnie masz talię Ciro Marchetti Cytuj
Carlos Napisano Wrzesień 20, 2014 Napisano Wrzesień 20, 2014 Ismena, mamy te sama talie - bardzo mi sie podoba Cytuj
ameneris Napisano Wrzesień 20, 2014 Napisano Wrzesień 20, 2014 Bardzo ładna talia Cytuj Wróże kartami Tarota, Iching
Ismena Napisano Wrzesień 20, 2014 Napisano Wrzesień 20, 2014 Ismena, mamy te sama talie - bardzo mi sie podoba Mnie również, chociaż nie ukrywam, że i tamta talia jest bardzo ładna Cytuj
Volva Napisano Wrzesień 23, 2014 Autor Napisano Wrzesień 23, 2014 Ahh no tak. Pomylalam Cie z chyba Syrena... przepraszam. Tak, właśnie tak wygląda karta Drzewa na mojej talii. A parami to jest tak, ze pierwsza karta to rzeczownik - np. sytuacja a druga to przymiotnik, który opisuje pierwsza kartę np. List, Kwiaty. Wiadomośc (jaka?) miła. Druga karta określa to co jest pierwszej - jakie to będzie. Dużo stron przewertowalam i wszędzie tak pisze, na jednej są nawet szablony do ćwiczeń z kartami - super sprawa. Cytuj
Ismena Napisano Wrzesień 28, 2014 Napisano Wrzesień 28, 2014 Ciekawy sposób, dziękuję będę próbować Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.