Akarris Napisano Luty 8, 2019 Napisano Luty 8, 2019 W związku z powyższym przypomniała mi się taka anegdota z czasów gimnazjum: Nauczycielka wzywa kolegę do mapy Polski wskazuje województwo i każe przeczytać jaką ma ono nazwę. Kolega niepewnie przeczytał: "świętokradzkie". 5 Cytuj
Margita Napisano Luty 8, 2019 Autor Napisano Luty 8, 2019 Mistiko przypomniała mi sytuację, którą opowiadał mąż, jak chodził do szkoły, zatem często było tak iż połowa klasy nie była przygotowana albo nie miała prac domowych, wytłumaczeniem było, że wyłączyli światło, w tamtych czasach to dość częsta niespodzianka, zwłaszcza w małych miasteczkach. Pani nauczycielka któregoś dnia już nie wytrzymała i mówi "za moich czasów to aby się przygotować się i czegoś nauczyć, to chodziłam od latarni do latarni jak nie było światła" cała klasa w śmiech. A drugi przypadek na lekcji jęz. angielskiego, jak to chłopaki wygłupiali się, a jeszcze nie za specjalnie przykładali się do wymowy, zatem jeden kumpel mówi przyciszonym głosem do drugiego "who you", na to ten drugi wstaje i krzyczy "proszę pani, a on mnie wyzywa" 2 Cytuj
Akarris Napisano Luty 9, 2019 Napisano Luty 9, 2019 Ja z kolegą robiliśmy innym tzw. volty. Ktoś siedział przed Tobą, nieważne gruby czy chudy, ustawiało się dłonie z wysuniętymi palcami wskazującymi na wysokości jego żeber i nagłym ruchem powodowało się "spięcie". Delikwent skupiony na pisaniu, pochylony nad ławką był idealnym celem i od razu dostawał większy impuls do działania sam oczywiście też wiele razem dostałem takie volty, czego skutkiem wtedy był ból żeber a skutkiem późniejszym brak łaskotek w górnej parti ciała tacy z nas "elektrycy". 3 Cytuj
Luna Napisano Marzec 4, 2019 Napisano Marzec 4, 2019 9 minut temu, Ismena napisał: rozmowa @Ismena i @Mistiko 4 Cytuj
Akarris Napisano Marzec 4, 2019 Napisano Marzec 4, 2019 3 minuty temu, MIMESIS napisał: rozmowa @Ismena i @Mistiko Chyba chodzi o tą oliwę... 1 1 Cytuj
Ismena Napisano Marzec 4, 2019 Napisano Marzec 4, 2019 3 minuty temu, Mistiko napisał: Chyba chodzi o tą oliwę... Zwariowałeś? do Oliwy trucizny nie dodaję, biznesu i oczywiście reputacji nie będę sobie psuć A poza tym... gdyby Mój Ojciec się o tym dowiedział, to... 2 Cytuj
Syrena Napisano Marzec 4, 2019 Napisano Marzec 4, 2019 1 minutę temu, Ismena napisał: Zwariowałeś? do Oliwy trucizny nie dodaję, biznesu i oczywiście reputacji nie będę sobie psuć A poza tym... gdyby Mój Ojciec się o tym dowiedział, to... Vito jak Vito, ale Michael Corleone by się wkurzył 1 2 Cytuj
Ismena Napisano Marzec 4, 2019 Napisano Marzec 4, 2019 6 minut temu, Syrena napisał: Vito jak Vito, ale Michael Corleone by się wkurzył Dlatego, lepiej go nie prowokujmy 1 Cytuj
Syrena Napisano Marzec 4, 2019 Napisano Marzec 4, 2019 5 minut temu, Ismena napisał: Dlatego, lepiej go nie prowokujmy Aż Ci zazdroszczę brata 1 Cytuj
Ismena Napisano Marzec 4, 2019 Napisano Marzec 4, 2019 @Syrena dziękuję! Tak w ogóle, Ty masz więcej zdjęć i filmów mojego brata, niż Ja!! Czyżby prowadził jeszcze jakieś morskie interesy, o których nikt nie wie?? Możesz coś więcej powiedzieć na ten temat? 1 Cytuj
Syrena Napisano Marzec 4, 2019 Napisano Marzec 4, 2019 Przed chwilą, Ismena napisał: @Syrena dziękuję! Tak w ogóle, Ty masz więcej zdjęć i filmów mojego brata, niż Ja!! Czyżby prowadził jeszcze jakieś morskie interesy, o których nikt nie wie?? Możesz coś więcej powiedzieć na ten temat? Nie mogę, bo mi ości z ogona wypruje .. 2 Cytuj
Ismena Napisano Marzec 4, 2019 Napisano Marzec 4, 2019 1 minutę temu, Syrena napisał: Nie mogę, bo mi ości z ogona wypruje .. Oj tam, nie przesadzaj mało to innych ogonów? Zrzucisz jeden, założysz kolejny i już 1 Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.