Skocz do zawartości

Ćwiczenia - OKREŚL MIEJSCE

Polecane posty

Napisano

Dziękuję :)

Właśnie oglądam zdjęcia jednego z europejskich miast. O jakie miasto chodzi?

Napisano

10 Pik - kraj, w którym znajduje się to miasto jest znacznie oddalony od naszego państwa, znajduje się przy morzu albo jest otoczony wodą. Czyżby tym miastem był Londyn?

Napisano

Przyłącze się.

9 pik - wydaje mi się, że to miasto blisko naszych granic , kojarzy mi się z wojskiem, myślę że to jakieś niemieckie albo rosyjskie miasto. Strzelam Berlin.

Napisano

Tak mi to pytanie chodzi po głowie cały dzień, wymyśliłam ze to Warszawa. Gdzieś niedaleko, a przecież ma być stolicą europejską, związane z wodą - Wisła, piki kojarzą mi się z wojskiem, wojna, dyktatura. Warszawa

Napisano

Dziewczyny dziękuję! :)

To miasto, to Paryż! :) Tefigi byłaś bardzo blisko, z postawieniem na Niemcy ;) i bardzo ciekawe miałaś skojarzenia, plus brawo za dodatkowe podejście, pomimo że nie trafiłaś, to Ciebie mianuję do dodania kolejne zagadki :) Jeśli oczywiście masz ochotę :)

Napisano

Alicjo bardzo dziękuję, a więc. Wybieram się do pewnego miejsca, co to za miejsce.

Napisano
Alicjo bardzo dziękuję, a więc. Wybieram się do pewnego miejsca, co to za miejsce.

9 Karo - tak się zastanawiam i jest to miejsce bardzo urokliwe, może małe miasteczko lub wieś? ogólnie ludzie lubią tam przebywać, spokój cisza. Może to miejsce jest blisko morza i niedaleko jest plaża? ;)

Napisano

Dziękuję Alicji. Chyba już nikt się nie przyłączy. <bezradny>

No więc, chodziło mi o szpital w mieście dość sporym ale na obrzeżach, niedaleko jest park i staw, rzeczywiście pełno tam ludzi szczególnie z małymi dziećmi, jest duży plac zabaw. Coś tam się zgadza. <brawo> Dziękuję, że wzielas udział w tym ćwiczeniu. Pozdrawiam <papa>

• 3 weeks later...
Napisano
Dziękuję Alicji. Chyba już nikt się nie przyłączy. <bezradny>

No więc, chodziło mi o szpital w mieście dość sporym ale na obrzeżach, niedaleko jest park i staw, rzeczywiście pełno tam ludzi szczególnie z małymi dziećmi, jest duży plac zabaw. Coś tam się zgadza. <brawo> Dziękuję, że wzielas udział w tym ćwiczeniu. Pozdrawiam <papa>

Dziękuję! :) Tefigi w takim razie zapraszam do mojego ćwiczenia ;) Innych również :)

Ostatnio byłam w pewnym miejscu. Co to za miejsce, co jest tam "atrakcją"?

• 2 weeks later...
Napisano

Co to za miejsce? - 9 Kier

Co jest tam atrakcją? - Walet Kier

Skojarzyło mi się z miasteczkiem studenckim, akademikiem i studentami ;)

Napisano

Ismena dziękuję :)

Czy znajdą się jeszcze osoby chętne?

Napisano

Dama Kier - to miejsce bliskie Twojemu sercu, możesz często tam jeździć, masz z nim związanych wiele wspomnień.

Atrakcja - Król Trefl - jakiś pomnik? albo tak mi się skojarzyli ze starszym człowiekiem, który leczy. Może mieszka tam szeptunka?

Napisano

Dziękuję! :)

Chodziło o miejscowość, w której mieszka moja babcia. I tutaj zdecydowanie Marika idealnie określiła :)

A atrakcja, to... kucyki i konie! ;) kilka domów dalej ktoś je hoduje, co wzbudza wielkie zainteresowanie głównie wśród dzieci, ale i dorośli z okolicznych miejscowości robią sobie wycieczki i podziwiają zwierzątka.

Mariko, dodasz nowe pytania?

Napisano

Dzisiaj wybrałam się na spacer i takie pytanie - gdzie poszłam?

Napisano

7 Kier - gdzieś gdzie jest dużo roślin - łąka albo las ewentualnie park. Chociaż bardziej stawiałabym na otwartą przestrzeń i łąkę

Napisano

Może jednak jeszcze ktoś weźmie udział?

• 2 weeks later...
Napisano

Chyba już nikt, zatem weryfikuję: byłam na spacerze w lesie. Brawo :)

Dodasz nowe pytanie?

• 2 weeks later...
Napisano

Dobrze, zatem: Gdzie, w jakim miejscu dzisiaj spędziłam najwięcej czasu?

Zapraszam użytkowników posiadających karty klasyczne do wzięcia udziału w ćwiczeniach. Nie bójcie się, tutaj nie ma złych odpowiedzi, a każde ćwiczenie to spora dawka nowej wiedzy i pomoc w nauce kart. Dlatego naprawdę zachęcam do wyciągnięcia kart i dołączenia :)

Napisano

As Pik - może na poczcie? albo w jakimś środku transportu (samochód, pociąg, autobus)

Napisano

Czy jeszcze ktoś weźmie udział? Jeśli macie karty klasyczne - zapraszam :)

Napisano

Przy tasowaniu wypadła mi Dama karo- centrum handlowe, jakieś sklepy

Wyciągnęłam walet trefl - może jakieś przedszkole albo szpital dziecięcy

Biorąc pod uwagę obie karty to skłaniałbym się przy jakiejś sali zabaw dla dzieci w galerii handlowej

Napisano

Tefigi dziękuję :)

:)
i brawo, bo odgadłaś :)

Chodziło mi o plac zabaw, ale i sklepy po drodze odwiedziłam :)

Zadasz nam nowe pytanie?

Napisano

Ciesz się że mi się udało.

Moja zagadka

Za niespełna miesiąc czeka mnie pewne wydarzenie z jakim miejscem się wiąże? ( Wybieram się do pewnego miejsca, co to za miejsce)?

Napisano

9 Kier - miasto, które ma wyjątkowy klimat, przyciągające zakochanych? Urokliwe uliczki, dużo kawiarenek, park, może również jest tam jakaś "czarodziejska" fontanna, która spełnia życzenia?

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...