Alicja Napisano Marzec 18, 2017 Napisano Marzec 18, 2017 Dziękuję Właśnie oglądam zdjęcia jednego z europejskich miast. O jakie miasto chodzi? Cytuj
Marika Napisano Marzec 19, 2017 Napisano Marzec 19, 2017 10 Pik - kraj, w którym znajduje się to miasto jest znacznie oddalony od naszego państwa, znajduje się przy morzu albo jest otoczony wodą. Czyżby tym miastem był Londyn? Cytuj
Tefigi Napisano Marzec 24, 2017 Napisano Marzec 24, 2017 Przyłącze się. 9 pik - wydaje mi się, że to miasto blisko naszych granic , kojarzy mi się z wojskiem, myślę że to jakieś niemieckie albo rosyjskie miasto. Strzelam Berlin. Cytuj
Tefigi Napisano Marzec 24, 2017 Napisano Marzec 24, 2017 Tak mi to pytanie chodzi po głowie cały dzień, wymyśliłam ze to Warszawa. Gdzieś niedaleko, a przecież ma być stolicą europejską, związane z wodą - Wisła, piki kojarzą mi się z wojskiem, wojna, dyktatura. Warszawa Cytuj
Alicja Napisano Marzec 28, 2017 Napisano Marzec 28, 2017 Dziewczyny dziękuję! To miasto, to Paryż! Tefigi byłaś bardzo blisko, z postawieniem na Niemcy i bardzo ciekawe miałaś skojarzenia, plus brawo za dodatkowe podejście, pomimo że nie trafiłaś, to Ciebie mianuję do dodania kolejne zagadki Jeśli oczywiście masz ochotę Cytuj
Tefigi Napisano Marzec 29, 2017 Napisano Marzec 29, 2017 Alicjo bardzo dziękuję, a więc. Wybieram się do pewnego miejsca, co to za miejsce. Cytuj
Alicja Napisano Kwiecień 3, 2017 Napisano Kwiecień 3, 2017 Alicjo bardzo dziękuję, a więc. Wybieram się do pewnego miejsca, co to za miejsce. 9 Karo - tak się zastanawiam i jest to miejsce bardzo urokliwe, może małe miasteczko lub wieś? ogólnie ludzie lubią tam przebywać, spokój cisza. Może to miejsce jest blisko morza i niedaleko jest plaża? Cytuj
Tefigi Napisano Kwiecień 5, 2017 Napisano Kwiecień 5, 2017 Dziękuję Alicji. Chyba już nikt się nie przyłączy. No więc, chodziło mi o szpital w mieście dość sporym ale na obrzeżach, niedaleko jest park i staw, rzeczywiście pełno tam ludzi szczególnie z małymi dziećmi, jest duży plac zabaw. Coś tam się zgadza. Dziękuję, że wzielas udział w tym ćwiczeniu. Pozdrawiam Cytuj
Alicja Napisano Kwiecień 24, 2017 Napisano Kwiecień 24, 2017 Dziękuję Alicji. Chyba już nikt się nie przyłączy. No więc, chodziło mi o szpital w mieście dość sporym ale na obrzeżach, niedaleko jest park i staw, rzeczywiście pełno tam ludzi szczególnie z małymi dziećmi, jest duży plac zabaw. Coś tam się zgadza. Dziękuję, że wzielas udział w tym ćwiczeniu. Pozdrawiam Dziękuję! Tefigi w takim razie zapraszam do mojego ćwiczenia Innych również Ostatnio byłam w pewnym miejscu. Co to za miejsce, co jest tam "atrakcją"? Cytuj
Ismena Napisano Maj 3, 2017 Napisano Maj 3, 2017 Co to za miejsce? - 9 Kier Co jest tam atrakcją? - Walet Kier Skojarzyło mi się z miasteczkiem studenckim, akademikiem i studentami Cytuj
Alicja Napisano Maj 4, 2017 Napisano Maj 4, 2017 Ismena dziękuję Czy znajdą się jeszcze osoby chętne? Cytuj
Marika Napisano Maj 7, 2017 Napisano Maj 7, 2017 Dama Kier - to miejsce bliskie Twojemu sercu, możesz często tam jeździć, masz z nim związanych wiele wspomnień. Atrakcja - Król Trefl - jakiś pomnik? albo tak mi się skojarzyli ze starszym człowiekiem, który leczy. Może mieszka tam szeptunka? Cytuj
Alicja Napisano Maj 13, 2017 Napisano Maj 13, 2017 Dziękuję! Chodziło o miejscowość, w której mieszka moja babcia. I tutaj zdecydowanie Marika idealnie określiła A atrakcja, to... kucyki i konie! kilka domów dalej ktoś je hoduje, co wzbudza wielkie zainteresowanie głównie wśród dzieci, ale i dorośli z okolicznych miejscowości robią sobie wycieczki i podziwiają zwierzątka. Mariko, dodasz nowe pytania? Cytuj
Marika Napisano Maj 13, 2017 Napisano Maj 13, 2017 Dziękuję Dzisiaj wybrałam się na spacer i takie pytanie - gdzie poszłam? Cytuj
Ismena Napisano Maj 20, 2017 Napisano Maj 20, 2017 7 Kier - gdzieś gdzie jest dużo roślin - łąka albo las ewentualnie park. Chociaż bardziej stawiałabym na otwartą przestrzeń i łąkę Cytuj
Marika Napisano Maj 25, 2017 Napisano Maj 25, 2017 Dziękuję Może jednak jeszcze ktoś weźmie udział? Cytuj
Marika Napisano Czerwiec 4, 2017 Napisano Czerwiec 4, 2017 Chyba już nikt, zatem weryfikuję: byłam na spacerze w lesie. Brawo Dodasz nowe pytanie? Cytuj
Ismena Napisano Czerwiec 14, 2017 Napisano Czerwiec 14, 2017 Dziękuję Dobrze, zatem: Gdzie, w jakim miejscu dzisiaj spędziłam najwięcej czasu? Zapraszam użytkowników posiadających karty klasyczne do wzięcia udziału w ćwiczeniach. Nie bójcie się, tutaj nie ma złych odpowiedzi, a każde ćwiczenie to spora dawka nowej wiedzy i pomoc w nauce kart. Dlatego naprawdę zachęcam do wyciągnięcia kart i dołączenia Cytuj
Marika Napisano Czerwiec 18, 2017 Napisano Czerwiec 18, 2017 As Pik - może na poczcie? albo w jakimś środku transportu (samochód, pociąg, autobus) Cytuj
Alicja Napisano Czerwiec 19, 2017 Napisano Czerwiec 19, 2017 Król Trefl - poczekalnia w przychodni? Cytuj
Ismena Napisano Czerwiec 21, 2017 Napisano Czerwiec 21, 2017 Czy jeszcze ktoś weźmie udział? Jeśli macie karty klasyczne - zapraszam Cytuj
Tefigi Napisano Czerwiec 23, 2017 Napisano Czerwiec 23, 2017 Przy tasowaniu wypadła mi Dama karo- centrum handlowe, jakieś sklepy Wyciągnęłam walet trefl - może jakieś przedszkole albo szpital dziecięcy Biorąc pod uwagę obie karty to skłaniałbym się przy jakiejś sali zabaw dla dzieci w galerii handlowej Cytuj
Ismena Napisano Czerwiec 23, 2017 Napisano Czerwiec 23, 2017 Tefigi dziękuję i brawo, bo odgadłaś Chodziło mi o plac zabaw, ale i sklepy po drodze odwiedziłam Zadasz nam nowe pytanie? Cytuj
Tefigi Napisano Czerwiec 23, 2017 Napisano Czerwiec 23, 2017 Ciesz się że mi się udało. Moja zagadka Za niespełna miesiąc czeka mnie pewne wydarzenie z jakim miejscem się wiąże? ( Wybieram się do pewnego miejsca, co to za miejsce)? Cytuj
Ismena Napisano Czerwiec 23, 2017 Napisano Czerwiec 23, 2017 9 Kier - miasto, które ma wyjątkowy klimat, przyciągające zakochanych? Urokliwe uliczki, dużo kawiarenek, park, może również jest tam jakaś "czarodziejska" fontanna, która spełnia życzenia? Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.