Skocz do zawartości

Siedem drzwi do miłości

Polecane posty

Napisano

W przeciwieństwie do tego co przedstawiają kartki z życzeniami miłość to nie tylko kwiaty, serca i ciepłe uczucia. Miłość to pole energii. Możemy się w niej pławić na wielu poziomach: fizycznym, emocjonalnym i duchowym. To właśnie energia miłości jest tym, co sprawia, ze życie jest radosne i soczyste.

Jak możemy pławić się w tej energii? Możemy to zrobić poprzez połączenie się z systemem energetycznym, który znajduje się w naszych ciałach. Zgodnie z różnymi systemami mądrości mamy siedem głównych centrów energetycznych w naszym ciele. Nazywa się je czakrami.

Te centra energetyczne ulokowane są w pionowej kolumnie od podstawy kręgosłupa aż po czubek głowy i są uważane za punkty połączenia między ciałem a świadomością. Znana badaczka dr. Candance Pert odkryła wyraźną biochemiczną aktywność w tych miejscach.

Podczas gdy napisano mnóstwo dzieł na temat tych centrów energetycznych i ich wpływu na zdrowie fizyczne i ogólne dobre samopoczucie nie znalazłam zbyt wielu informacji na temat jak te centra wpływają na doświadczanie bezwarunkowej miłości. Pracując nad moją ostatnią książką "Miłość bez powodu" przeprowadziłam rozmowy z ponad 150 bezwarunkowo kochającymi ludźmi - nazywam ich Luminarzami Miłości - i zauważyłam coś fascynującego: wszystkie cechy charakterystyczne, które dzielą ze sobą Luminarze Miłości - cechy Miłości Bez Powodu - odpowiadają specyficznym cechom tradycyjnie przypisywanym centrom energetycznym w naszych ciałach. Na przykład: wydaje się, że wszyscy bezwarunkowo kochający ludzie uważają, że żyją w "przyjaznym Wszechświecie", a to daje im głębokie poczucie bezpieczeństwa na świecie. To poczucie bezpieczeństwa powiązane jest z pierwszym centrum energetycznym, które umieszczone jest u podstawy kręgosłupa.

"Wow!' pomyślałam "jeśli wzmocnisz te centra energetyczne wtedy wzmocnisz cechy, które pomogą ci otworzyć się na miłość". Kiedy myślisz o każdym z tych centrów jako o drzwiach do miłości możesz powiedzieć, że energia miłości wpływa do twojego życia poprzez następujące siedem drzwi:

1) Drzwi do bezpieczeństwa: być tu i teraz. Te drzwi połączone są z centrum energetycznym umieszczonym u podstawy kręgosłupa i odnoszą się do bezpieczeństwa i ugruntowania.

2) Drzwi do witalności: bardziej zainteresuj się życiem.Te drzwi połączone są z centrum energetycznym umieszczonym w dolnym obszarze brzucha i odnoszą się do poczucia witalności - zarówno w sensie fizycznym jak i emocjonalnym.

3) Drzwi do bezwarunkowej miłości do samej / samego siebie: kochaj siebie niezależnie od wszystkiego. Te drzwi połączone są z centrum energetycznym umieszczonym w rejonie splotu słonecznego i odnoszą się do poczucia własnej wartości wywodzącego się z miłości.

4) Drzwi do otwartości: żyj z otwartym sercem. Te drzwi połączone są z centrum energetycznym umieszczonym w sercu i odnoszą się do bycia w pełni otwartą / otwartym na dawanie i otrzymywanie miłości.

5) Drzwi do komunikacji: działaj ze współczuciem. Te drzwi połączone są z centrum energetycznym umieszczonym w okolicy gardła i odnoszą się do bycia zdolną / zdolnym do słuchania i wyrażania siebie z poziomu miłości.

6) Drzwi do wizji: patrz oczyma miłości. Te drzwi połączone są z centrum energetycznym umieszczonym mniej więcej między brwiami (zwanego także trzecim okiem) i odnoszą się do intuicji oraz zdolności widzenia wewnętrznej i zewnętrznej prawdy oraz piękna.

7) Drzwi do jedności: połączenie z Całością. Te drzwi połączone są z centrum energetycznym umieszczonym na czubku głowy i odnoszą się do uczuć w stosunku do z Boga, Ducha, Wyższej Jaźni, Natury, Boskości i Wszechświata.

Wszystko czego potrzebujesz, by odczuwać wspanialszą bezwarunkową miłość jest dostępne dla Ciebie poprzez te drzwi. Jeśli chcesz być w stanie pełniej dawać i otrzymywać miłość skup się na rozwijaniu cech związanych z tymi energetycznymi centrami. Kiedy czujem większe bezpieczeństwo, witalność, siłę, otwarcie, ekspresję, wizję i jedność wtedy naprawdę możesz wyrażać Miłość Bez Powodu.

Energia miłości jest najpotężniejszą siłą na tej planecie. Kiedy pławisz się w tej energii twoje życie zaczyna się zmieniać dopóty dopóki nie staniesz się niezachwianym źródłem miłości dla siebie i wszystkich wokół ciebie. A to naprawdę wspaniałe uczucie!

źródło: anielskiswiat.blox.pl

Autorka tekstu: Marci Shimoff

Napisano

pięknie opisane i myślę, że prawdziwie :)

stosowałam do tej pory bezwiednie te wszystkie rady i teraz wiem jestem "luminarzem miłości"

wow

fajnie sie o tym dowiedzieć ;)

dziękuję za to opracowanie ;)

"Każde marzenie dane nam jest wraz z mocą potrzebną do jego spełnienia"

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...