Skocz do zawartości

Wymyśl sobie wcielenie

Polecane posty

Napisano

Czy ktoś jest jeszcze chetny wziąć udział? Jeśli nie wieczorem rozwiązanie :)

Napisano

Miejsce: Eremita - Afryka, może Egipt?

Zawód: As Pucharów - pomaganie innym, poświęcenie siebie i swojego życia dla innych, potrzebujących, cierpiących

Czas: Paź buław - może starożytność?

Napisano
Miejsce - 7 mieczy, rycerz buław -wschodnia część Ameryki

Płeć - królowa kielichów - kobieta w przedziale wiekowym 40 - 50 lat, włosy w odcieniu jasnym

Zawód - zajmowałaś się sztuką, byłaś być może artystką, Twoją pasją było wszystko co odznaczało się pięknem - muzyka, malarstwo, poezja - uważam, że zajmowałaś się sztuką

Czas - 5 mieczy - średniowiecze

Dziękuje wszystkim za udział <kwiatek>

Najbliżej była Karolina <brawo>

Wymyśliłam sobie, że byłam pisarką w wieku ok 40 lat, miałam jasne włosy , żyłam w XX wieku w północnej Europie.

Karolina czekamy na Twoje wcielenie :)

• 2 months later...
Napisano

Karolina do tematu niestety nie zagląda ;/ dlatego, ja ją zastąpię ;)

Wymyśliłam sobie wcielenie, jeśli są chętni, to zapraszam :)

Napisano

7 mieczy - czarny charakterek <sarkazm> w poprzednim życiu mogłaś być szpiegiem, złodziejem, policjantem lub politykiem :D

Napisano

Kim byłaś? As mieczy kobietą?

Co robiłaś 6 monet udzielałaś pomocy innym ludziom, może jakaś forma pieniężna dla biednych rodzin. Może wspomagałaś jakiś sierociniec, albo inna forma społeczna

Napisano

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :) Jednak, moje wymyślone wcielenie jest inne, nie jest to czarny charakter ;)

Anika jak na razie zgadła płeć. Zawód, miejsce, czas pozostał do określenie ;)

Jutro dodam weryfikację, jeśli jeszcze ktoś chce, zapraszam do udziału :)

Napisano

Miejsce - 6 Buław - państwo, które brało udział w wojnie, może walczyło o niepodległość, nasuwa mi się na myśl Polska ;)

Płeć - kobieta

Zawód - 9 Mieczy - szpieg, działalność w konspiracji lub zajmowanie się czymś, co w tamtych czasach było zakazane.

Czas - Księżyc - według mnie okres być może II wojny światowej lub lata po wojnie.

Napisano

Dziękuję wszystkim za udział :) Moje wymyślone wcielenie, to Kobieta, mieszkająca w Grecji, z zawodu historyk, a czasy współczesne.

Jako pierwsza Anika, poprawnie określiła płeć, także czekamy na nową zagadkę ;)

Napisano

Dziękuję Ismeno ;* wymyśliłam już sobie poprzednie wcielenie zapraszam do wzięcia udziału :)

Napisano

Miejsce - 4 Buław - hm Grecja albo Włochy

Płeć - 9 mieczy kobieta

Zawód - Umiarkowanie - podróżnik albo na myśl mi przychodzi, że mogłaś być posiadaczką małej winnicy ;)

Czas - 3 denary - czasy współczesne bym odrzuciła, bardziej kojarzy mi się ze starożytnością ;)

Napisano

6 bulaw - płeć - mężczyzna

10 bulaw - zawód - pracoholik, ktos kto nosi jakieś ciężkie rzeczy, jest obarczony czymś ciężkim, co go może przygniatac, kojarzy mi się z rycerzem, bibliotekarzem, górnikiem,dzwonnikiem.

10 denarow - miejsce - dom rodzinny, szkoła, pałac, kościół.

4 bulaw - czas - XVIII wiek, może XVII

Napisano

- płeć - Świat- kobieta

- zawód - Słońce- hmmm... pisarka, malarka, tancerka w każdym razie zawód wolny z energią taką ciepłą.

- miejsce - Pustelnik- Anglia, tak mi się mgły z ciemnością skojarzyły ;)

- czas- 6 Denarów- VII/VIII wiek

0girl_witch.gif.d551843d651a3d222daca21637f5946b.gif

Napisano

Tak, przepraszam Aniko ... :(

dużo spraw, mało czasu

Płeć - 5 Buław - mężczyzna

Zawód - 9 pucharów - wydaje mi się, że byłaś bogata, miałaś łatwe i przyjemne życie. Jeśli robiłaś coś konkretnego, to nadzorowałaś swoich pracowników, kontrolowała ich pracę.

Miejsce - Cesarz - Hm Francja/Włochy

Czas - as Pucharów - Romantyzm? wiek XVIII/XIX

Napisano

To i ja jeszcze zdążę :)

Płeć - 2 Denarów - na karcie mam mężczyznę, więc tak też obstawiam ;)

Zawód - rycerz Pucharów- taka romantyczna dusza, uduchowiona osoba, z talentem artystycznym oraz silną wolą odniesienia sukcesu. Wydaje mi się, że mogłaś być pisarzem, albo malarzem?

Miejsce - 9 Denarów - kraj bogaty, znów mam Francję na myśli :D przez to malarstwo, ale akurat tutaj wybrałabym inny kraj, może bardziej Grecję

Czas - 6 mieczy- czas wojny ewentualnie jakiejś zagłady, katastrofy i ucieczka przed tym.

Napisano

Bardzo ciekawe są wasze odpowiedzi, co mnie zaskoczyło ćwiczenie czekało na Ismene i Alicję :D

Wcielenie, które sobie wymyśliłam to: mężczyzna, pisarz mieszkałam we Francji w XIX wieku :)

Jak już wspomniałam wyżej wymienione osoby zajęły dla mnie pierwsze miejsce :D

Napisano

O super, cieszę się :) :) dziękuję Aniko :)

czy w tym ćwiczeniu obowiązuje zasada, kto pierwszy ten zadaje swoją zagadkę? :D

Napisano
O super, cieszę się :) :) dziękuję Aniko :)

czy w tym ćwiczeniu obowiązuje zasada, kto pierwszy ten zadaje swoją zagadkę? :D

Jak to mówią kto pierwszy ten lepszy :D

Napisano

Ok, to żeby Ismena nie widziała :D

Wymyśliłam sobie wcielenie, zapraszam do udziału :)

Napisano

No proszę, dziękuję :) :)

Alicja widziałam, ale pozostawię, to bez komentarza :D

Płeć - 7 mieczy - mężczyzna

Zawód - Moc - może treser dzikich zwierząt? :D lub odnoszący sukcesy sportowiec

Miejsce - as pucharów - wydaje mi się, że jest to kraj, który się odradza, podnosi po jakiejś klęsce. Dużo ludzi, wzajemnie chce sobie pomagać

Czas - 5 monet.

Łącząc miejsce i czas, może chodzi o krach na amerykańskiej giełdzie i wielki kryzys XX wieku.

Napisano

Płeć 7 mieczy mężczyzna

Zawód Koło fortuny może byłaś zegarmistrzem albo rybakiem?

Miejsce 4 monet Wielka Brytania Włochy? wydaję mi się, że mieszkałaś na dworze królewskim

Czas 9 monet obstawiałabym na czas XIX w albo II połowa XVIII

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...