Nika Snape Napisano Październik 12, 2014 Napisano Październik 12, 2014 Jakie macie doświadczenie jeżeli chodzi o odczytywanie związków czy skłonności homoseksualnych w kartach? Nie wiem jak bardzo jesteście otwarci na takie tematy i jak wiele osób homo jest w waszym życiu. Bardziej to pytanie jest skierowane do tych co uważają, że mało takich osób ich otacza i nie mają z nimi za wiele wspólnego, a może i są przeciwko. Czy odczytaliście kiedyś z kart to że ktoś jest homo? Czy może się kiedyś w tym pomyliliście, albo w ogóle nie bierzecie takich rzeczy pod uwagę? Czy intuicyjnie samo to wychodzi i karty pokazują, czy może staracie nagiąć się karty pod siebie, nawet nieświadomie, odczytując możliwego partnera jako przyjaciela, czy zazdrosnego kochanka, itp.? Może mieliście jakiś feedback, który zweryfikował, że w rzeczywistość wygląda inaczej. Ciekawi mnie jak bardzo jest to brane pod uwagę przez osoby stawiające tarota, dla mnie to całkiem neutralne, jako, że uważam się za osobę biseksualną i mam wielu takich znajomych. Ale wiem, że są tez ludzie, którzy w ogóle nie chcą do siebie dopuszczać takich możliwości. Tylko ile takich osób jest wśród tarocistów? Może spotkaliście się z takimi osobami np. jako klienci, albo z opowieści? I jak uważacie, może warto wcześniej powiedzieć osoby która stawia karty, że woli się osoby tej samej płci, by nie namieszać jej w głowie. A może to idealny sprawdzian by sprawdzić czy dana osoba naprawdę potrafi robić to co robi, jak myślicie? Cytuj
Agiatis Napisano Październik 13, 2014 Napisano Październik 13, 2014 Mnie się zdarza - dosyć często, klienci mi otwarcie o tym mówią. Gdy pada pytanie o związek zwykle pytam imię partnera, lecz czasem po prostu pytam o imię osoby z którą aktualnie jest - daje w ten sposób sygnał iż dla mnie temat nie jest mi obcy- ba, nie mam z tym problemu. Wracają do mnie, czasem po prostu porozmawiać - to dla mnie sygnał iż ufają mi i mogą otwarcie rozmawiać. Jeśli ktoś chce informować, bądź uważa, czuję taką potrzebę - jak najbardziej, w celu sprawdzenia osoby wróżącej - często po prostu dziękuję takowej osobie gdy mówi ,że chce mnie sprawdzić - odmawiam postawienia kart Jak Tobie się pokazują osoby homoseksualne u mnie taką kartą jest Gwiazda choć inne tarocistki sygnalizowały mi księżyc Cytuj
Nika Snape Napisano Październik 13, 2014 Autor Napisano Październik 13, 2014 Powiem szczerze, że karty tarota miałam w ręku na dłużej kilka lat temu i tak na dobrą sprawę to nawet za bardzo nie zwróciłam uwagi w jaki sposób mi się homoseksualizm pojawiał, on po prostu był, a jak stawiałam karty osobą to od razy wiedziałam jakiej są orientacji i jakoś większej uwagi nie przykładałam do tego jaka karta mogłaby to symbolizować. Co do sprawdzania osoby stawiającej tarota, to było tak z przymrużeniem oka trochę, bo żeby iść tylko po to żeby zweryfikować czy ktoś jest dobry czy nie to bez przesady. Ale zawsze może pozostać gdzieś tam taka informacja w tle, która pokaże przy rozkładzie jak bardzo mamy go brać na poważnie. Bo tak teoretycznie powinna to byś jedna z prostszych rzeczy do zauważenia jak nie ma ktoś uprzedzeń i jest otwarty. A nie oszukujmy się oszustów na tym świecie niestety jest dużo:( Cytuj
Gość Napisano Październik 14, 2014 Napisano Październik 14, 2014 W Tarocie Dekameronie można odczytać po karcie Słońce a tak to chyba trzeba zdać się na intuicję. Jeśli znamy kogoś o orientacji homoseksualnej, można na jego przykładzie sprawdzić, co nam wyjdzie, jak karty to uchwycą. Kwestia dogadania się z własną talią. Ew. wyraźna energia męska w kartach, kiedy mężczyzna nas pyta o partnera i na odwrót - żeńska, kiedy pyta kobieta. Cytuj
Agiatis Napisano Październik 14, 2014 Napisano Październik 14, 2014 . A nie oszukujmy się oszustów na tym świecie niestety jest dużo:( Zgadzam się,jest sporo..... klientki zwykle po pierwszym przewożeniu i mojej informacji rozsiadają się Trafne spostrzeżenia o których nie mogłam wiedzieć - to fajne widzieć ten uśmiech, to zaskoczenie - to pytanie jak Pani to robi.... Cytuj
Alicja Napisano Maj 7, 2015 Napisano Maj 7, 2015 Nigdy tego specjalnie nie szukałam, nawet takiego pytania nie miałam. Zdarzyło mi się gdy kobieta pytała uchwycić jej partnera w otoczeniu mężczyzn, no ale to jeszcze nic nie wskazuje ciekawi mnie jakie karty na to wskazują. Głupiec i Diabeł, a może Księżyc i diabeł? Cytuj
Marika Napisano Maj 21, 2015 Napisano Maj 21, 2015 ciekawi mnie jakie karty na to wskazują. Głupiec i Diabeł, a może Księżyc i diabeł? Ciekawe pytanie. Nigdy się nad tym nie zastanawiałam bo i potrzeby nie miałam, ale... tak sobie teraz myślę i o ile Diabeł by pasował, to głupiec już mniej. Prędzej Kochankowie w pozycji odwróconej + Diabeł, co ja wtedy interpretowałabym jako eksperymenty seksualne, silne pokusy, próba czegoś nowego, walka pomiędzy rozsądkiem (opinią otoczenia) a namiętnościami. Cytuj
Alicja Napisano Maj 29, 2015 Napisano Maj 29, 2015 Dziękuję Mariko, ciekawa sprawa. Niby mało popularna ale ciekawa, w sumie nigdy nie wiemy jakie pytanie otrzymamy. A co na temat tego połączenia Księżyc i Diabeł -- nie wiem czy dobrze to interpretuję ale kojarzy mi się z pójściem własną drogą, życiu w kłamstwie (przecież często tak jest, lęk przed przyznaniem się), ukrywanie miłości, zaangażowanie się w związek nielegalny. Cytuj
Margita Napisano Maj 30, 2015 Napisano Maj 30, 2015 Z góry zaznaczam, że nie odwracam kart, a co do duetu Księżyc i Diabeł, to ja tak na wyczucie bym powiedziała, że Diabeł, jako czysty erotyzm, Księżyc coś tam nie takie jak nam się zdaje, czyli może ktoś ukrywa swoją orientację seksualną, a widzimy co chcemy, nie tak jest jak widzimy, w nocy nie dstrzegamy tyle konkretów, niż w dzień. Cytuj
Alicja Napisano Czerwiec 7, 2015 Napisano Czerwiec 7, 2015 Związek nielegalny miałam na myśli właśnie homoseksualny. Tak na dobrą sprawe to połączenie mogłoby być. Wychodzi na to, że w tej parze kart zawsze będzie Diabeł + jakaś inna karta. Nie mam jak tego sprawdzić, chyba że zrobimy sobie na forum ćwiczenia dotyczące gwiazd show biznesu, tam jest kilka takich par ? Nie wiem, byłby ktoś chętny na taką zabawę? 1 Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.