Karunia Napisano Październik 15, 2014 Napisano Październik 15, 2014 Piszę z taką nie typowym pytaniem...Jak wy tasujecie karty i jak losujecie . Jakie są wasze metody do losowania ? Cytuj
Nika Snape Napisano Październik 15, 2014 Napisano Październik 15, 2014 Karty tasuje tak długo, aż poczuję że mogę przestać normalnie je przekładając między sobą od przodu do tyłu, czasami mieszam je na stole. Co do losowania. To rozkładam karty na stole i przesuwam nad nimi dłoń i wybieram te które w danym momencie najbardziej czuje. Strasznie nie lubię zbierania kart z kupki,muszę kartę dokładnie wyczuć i wiedzieć, że to dokładnie ta karta ma być Cytuj
Karunia Napisano Październik 15, 2014 Autor Napisano Październik 15, 2014 Karty tasuje tak długo, aż poczuję że mogę przestać normalnie je przekładając między sobą od przodu do tyłu, czasami mieszam je na stole. Co do losowania. To rozkładam karty na stole i przesuwam nad nimi dłoń i wybieram te które w danym momencie najbardziej czuje. Strasznie nie lubię zbierania kart z kupki,muszę kartę dokładnie wyczuć i wiedzieć, że to dokładnie ta karta ma być Dziękuję ci Nika Snape Cytuj
Margita Napisano Październik 16, 2014 Napisano Październik 16, 2014 Piszę z taką nie typowym pytaniem...Jak wy tasujecie karty i jak losujecie . A jak Ty to robisz? Cytuj
Karunia Napisano Październik 16, 2014 Autor Napisano Październik 16, 2014 Tasuje karty kilka razy, i wybieram ze środka Cytuj
iwona Napisano Październik 16, 2014 Napisano Październik 16, 2014 Tasuje karty kilka razy, i wybieram ze środka Prawidłowo też tak robię Cytuj
Karunia Napisano Październik 16, 2014 Autor Napisano Październik 16, 2014 Tasuje karty kilka razy, i wybieram ze środka Prawidłowo też tak robię Pierwsze robię taki bałagan w kartach, układam, Tasuje, Obracam, I wyjmuje ze środka Cytuj
Gość Napisano Październik 17, 2014 Napisano Październik 17, 2014 Moja metoda, którą kiedyś gdzieś wyczytałam i już mi tak zostało: tasuję (podobnie jak Nika) tak długo aż czuję, że wystarczy. Z jednej kupki robię (lewą ręką) 3 kupki, po czym pierwszą kupkę z lewej daję na trzecią, a te dwie na drugą. Rozkładam karty w wachlarz i wybieram, ile potrzebuję. Jak wszystkie wyciągnę to odkrywam je wszystkie po kolei i heja Czasem patrzę pod każdy stosik przy przełożeniu, jaka tam jest karta na samym spodzie, to już jest jakieś tam wprowadzenie do interpretacji. Niektórzy już karty z przełożenia traktują jako wróżbę właściwą. Właśnie nie wiem, jakie macie podejście do patrzenia na karty podczas przełożenia? Jak je traktujecie? Cytuj
Agiatis Napisano Październik 17, 2014 Napisano Październik 17, 2014 Z przełożenia pokazuje mi się ogólny zarys sytuacji która dotyczy pytającego, lub co robi, zrobiła, myśli. Podam przykład, klientka zapytała o zakład pracy którego jest właścicielem, z przełożenia miałam 2 giermki plus as mieczy - pytam czy zatrudniła 2 nowe osoby lub ma dwóch uczniów - potwierdziła - rozkład potem miał również związek z jedną z tych osób... W innym przypadku klient mnie pytał o sprawy uczuciowe w przełożeniu pokazuje mi się karta stop (droga życia) pytam kim jest ta osoba o którą pyta - odpowiada że jego była i chciałby wiedzieć czy ma kogoś bo on tęskni - oczywiście odmówiłam wróżby. Przełożenie w dużej mierze pokazuje mi istotę pytania Cytuj
Gość Napisano Październik 17, 2014 Napisano Październik 17, 2014 Dziękuję Agiatis Mam podobnie, albo nawet tak samo - tłumaczę sobie te karty z przełożenia, jako pewne nastawienie osoby do tej sytuacji, jej obawy czy nadzieje, ogólna atmosfera tej sprawy, to co ukryte, ale ważne dla wróżby - np. osoby trzecie, a wylosowane karty z wachlarza jako też pewne zdarzenia zewnętrzne, konkretne już, to co będzie widoczne w przyszłości:) Cytuj
maribel Napisano Grudzień 13, 2014 Napisano Grudzień 13, 2014 Jeżeli o mnie chodzi, przyjęłam chyba najprostszą metodę Po prostu tasuję, skupiam się na pytaniu i tasuję, gdzy czuję, że "już" koniec, zaprzestaję i z góry talii w zależności od potrzeb rozkładam karty Cytuj
Annette Napisano Styczeń 22, 2015 Napisano Styczeń 22, 2015 Losowanie kart zależy indywidualnie od osoby, nie ma uniwersalnego tasowania kart. Każdy tasuje jak mu najlepiej Cytuj
Annette Napisano Styczeń 22, 2015 Napisano Styczeń 22, 2015 Annette a jaką Ty masz metodę? Nie stosuje żadnej metody, po prostu jak mi intuicja podpowiada Cytuj
Alicja Napisano Maj 7, 2015 Napisano Maj 7, 2015 Piszę z taką nie typowym pytaniem...Jak wy tasujecie karty i jak losujecie . Nie wiem ile rodzajów jest tasowania ale ja tasuję najnormalniej (przynajmniej według mnie ) biorę talię i ją tasuję. Następnie wyciagam ilośc kart zaleznie od rozkładu i interpretuję. Skad to pytanie? Cytuj
Ewelina Napisano Marzec 24, 2019 Napisano Marzec 24, 2019 Ja tasuje dopóki nie poczuje, że starczy. Co do losowania zależy od talii.Jedne przekładam, w innej biorę karty z wierzchu, w jeszcze innej ze środka. Wszystko kwestią mojej potrzeby i intuicji Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.