Skocz do zawartości

Ćwiczenie 6. - Co to za piosenka?

Polecane posty

Napisano

Dobrze, w takim razie wstawiam jeszcze jedno ćwiczenie związane z piosenką ;)

Piosenka polska, rok powstania 2013

1. Kto ją śpiewa? - piosenkarz, piosenkarka? (płeć, wygląd, chyba, że ktoś zaryzykuje i poda autora z imienia i nazwiska :) )

2. O czym jest albo w jaki nastrój wprawia?

Zapraszam, weryfikacja w środę :)

Napisano

Ismeno wylosowałam Króla Karo więc wydaje mi się, że wykonawcą będzie mężczyzna lub mężczyźni (zespół). Może to być jakaś skoczna piosenka, która łatwo wpada w ucho (7 karo). Będę strzelać :) Trzy piosenki przychodzą mi na myśl : Enej - Symetryczno-liryczna, Piersi - Bałkanica lub Donatan&Cleo - My Słowianie :)

Napisano

Ja wylosowałam takie karty: 6 karo 10 karo 7 kier

Ponieważ pierwsza wyszła 6 karo to może wskazywać że chodzi tu o rodzinę wspólnie muzykującą lub poprostu zespół zżyty ze sobą, mający stabilną pozycję na rynku, zdobywający nagrody i dobrze zarabiający czyli znany, komercyjny - wiec podejrzewam że też ta piosenka została nagrodzona. Podobnie jak Laila stawiam na zespól, gdyż wyszly tu wyższe liczby i brak osoby jednej śpiewającej solo. Chyba ten zespól sie też udziela charytatywnie? A sama piosenka optymistyczna, gdyż same czerwone karty. Może mówić o marzeniach, obfitości w życiu... Nie znam się na tyle na nowościach ale ze starszych zespołów to Golcowie mi tu pasują choć Piersi też.... albo jakiś Zakopower :D

Napisano

Dziękuję Wam za wzięcie udziału :)<kwiatek>

Pora na weryfikację.

Niestety, ale nie chodziło o zespół ;( Piosenka to "Księżniczka", śpiewana przez Sylwię Grzeszczak

Najogólniej, to piosenka o miłości, także bardzo optymistyczna :)

Rzeczywiście łatwo wpada w ucho, przynajmniej refren ;) Jeżeli chodzi o nagrody, to zgadza się, podajże w tym roku została zagrodzona.

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...