Skocz do zawartości

Ćwiczenie 9. - Nowe zwierzątko w domu

Polecane posty

Napisano

Tym razem będzie o zwierzętach ;)

1. Niedawno w moim domu pojawiło się nowe zwierzę - spróbujcie odgadnąć co to za zwierzątko :)

2. Dlaczego właśnie takie zwierzątko zostało wybrane? (może ktoś mnie namówił do kupna, może ktoś inny kupił, może od kogoś go dostałam, a może gdzieś to zwierzę sama znalazłam itp itd. )

Zapraszam do wzięcia udziału :)

Napisano

Ryby + Wieża

To jakiś zwierzątko , które musi byc w klatce- ptaszek, królik, chomik lub dosłownie rybka.

Możliwe że Ryby tu mówią o tym,że zwierzątko jest drogie w utrzymaniu bądź kupiłaś je za wysoką sumę.mam jeszcze jedną myśl że zwierzę to uratowałaś przed np. uśpieniem a pochodzi ono ze schroniska lub bezpośrednio od weterynarza.Wtedy miałoby być to zwierzątko niewychodzące(klatka= dom)

PS. duzo tych może mi się nasunęło <myśli>

bardzo jestem ciekawa weryfikacji ;)

Napisano

Najpierw myslalam, ze pies, ale chyba jednak kotek, jakos tak nagle, niespodziewanie sie u Ciebie pojawil, chyba byl bezdomny i wzielas go z ulicy. I chyba ma taki troche "waleczny" charakterek ;)

karty: kosa, park i dociagnelam gwiazdy.

Mysle, ze wybralas to zwierze bo chcialas go uratowac, przygarnac, poprawic jego byt - albo go przygarnelas z ulicy, albo ze schroniska, w kazdym razie bylo mu zle i bylo nieszczesliwe. Dlugo sie zastanawialas czy dobrze robisz, mialas watpliwosci, byc moze nawet ktos z rodziny byl temu przeciwny i pojawil sie spor.

karty: krzyz i rozgi

ja tez mam w domu zwierzaki :)

Napisano

Pierścień + Gwiazdy

Jest to zwierzę klatkowe : ptaki, chomik, królik, świnka morska, itp.

Zwierzątko zostało adoptowane :)

25.jpg

Piat%20-%2016%20Stars.png

Napisano

Dziękuję Wam za wzięcie udziału :) Weryfikację dodam jutro albo we wtorek, do tego czasu może jeszcze ktoś weźmie udział :)

Napisano

Ja mam kartę chmury, więc stawiam na jakiegoś ptaszka. Zagłebiając się dalej jako, że ptaszek w klatce to jeszcze może być zwierzę "klatkowe" - jakiś gryzoń

Napisano

Wyciągnęłam kartę Pies, myślę że to może być własnie piesek, lub po prostu zwierze typowo domowe, przyjacielskie :)

Napisano

Syrena, Agiatis również dziękuję Wam za wzięcie udziału :)

Weryfikuję:

1. Niedawno w moim domu pojawiło się nowe zwierzę - spróbujcie odgadnąć co to za zwierzątko :) - Chodziło o kota, a dokładnie o trzy małe kotki.

2. Dlaczego właśnie takie zwierzątko zostało wybrane? (może ktoś mnie namówił do kupna, może ktoś inny kupił, może od kogoś go dostałam, a może gdzieś to zwierzę sama znalazłam itp itd. ) - Te kotki najprawdopodobniej ktoś wyrzucił i tak znalazły się u mnie. Przygarnęłam je, bo było mi ich szkoda. Miałam opory, bo mam w domu własne koty, ale mimo to nie potrafiłam tamtych zostawić na pastwę losu.

Według mnie najtrafniej napisała Carlos <brawo>

Napisano

Gratuluję serdecznie:))

Te moje ryby. co wylosowałam, to chyba przysmak koci, hehe

Napisano
Gratuluję serdecznie:))

Te moje ryby. co wylosowałam, to chyba przysmak koci, hehe

Hehehee w sumie, taka możliwość też jest :D

dzieki :)

sama jestem zdziwiona bo to sa moje calkowite poczatki ;)

Tak więc początki można zaliczyć do udanych :)

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...