Skocz do zawartości

Rozkład decyzyjny

Polecane posty

Napisano

Witajcie! Robiłam ostatnio dla koleżanki rozkład. Rozstała się z chłopakiem i zwróciła się do mnie o pomoc. Poza zwykłym postawiłam zmodyfikowanego tarota decyzyjnego z rozkładu znalezionego bardzo dawno w internecie. 

1,2 karta - czego nie robić - rycerz buław prosty, 9 pentakli odwrócona

Ja określiłam jako - nie rzucać mu się w ramiona, nie pisać, najlepiej nawet się nie kontaktować, może tylko na tym stracić co dla mnie potwierdza karta 3. Może w ten sposób nie będzie dla chłopaka pewną nagrodą (9 denarów)? A jeżeli pokaże brak zainteresowania i zdystansuje się - może zyskać i w końcu dziewiątka obróci się na jej korzyść? :))

3 karta - wynik jeżeli zrobimy to czego nie wolno - 10 mieczy

Prosta sprawa - koleżanka się mocno rozczaruje, więc może faktycznie chodzi o to żeby nie wychodzić z inicjatywą, niczym rycerz na białym koniu, tylko zwyczajnie dać ochłonąć? 

4,5 karta - co robić - as kielichów prosty, 6 pentakli odwrócona

Dla mnie - nie okazywać mu uczuć co pokazuje kombinacja kart (prosta 6 pentakli to dla mnie dzielenie się czymś, podarowanie czegoś?), a jako że jest odwrócona szóstka to w tym przypadku "zakręcenie kurka". Gdyby nie to "czego nie robić" (co pokazuje według mnie właśnie komunikację z chłopakiem, która byłaby zła decyzją) to powiedziałabym proste - skąpstwo. Ale patrząc na ten cały rozkład, skłaniam się bardziej do tego zakręcenia kurka, nie okazywania gorących uczuć.

6 karta - wynik jeżeli się zastosujemy - giermek mieczy

Rozwiązanie dawnych konfliktów? Jakiś spraw z przeszłości? Giermek nie jest jakąś bardzo dojrzałą kartą, ale na pewno lepsza niż 10 mieczy, które było przy pierwszej opcji...

Dostawiłam na prośbę jedna kartę podsumowującą i wyszło mi 6 buław proste, więc liczę, że jakoś to oboje wytrzymają i dadzą radę:))

Zapraszam do wspólnej analizy, być może coś przeoczyłam. Z góry dziękuję za każdą ciekawą interpretację! :))

Napisano
Dnia 25.03.2021 o 19:12, cesarzowaanna napisał:

czego nie robić - rycerz buław prosty, 9 pentakli odwrócona

nie gnać, szanować siebie

wynik jeżeli zrobimy to czego nie wolno - 10 mieczy

iluzja pryśnie

co robić - as kielichów prosty, 6 pentakli odwrócona

cedzić emocje

wynik jeżeli się zastosujemy - giermek mieczy

nowe spojrzenie, pomysły

• Lubię! 1

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...