Syrena Napisano Listopad 18, 2014 Napisano Listopad 18, 2014 Zastanawiam się czy patrzycie przyszłościowo. Czy staracie się teraz tak żyć, aby w przyszłym wcieleniu było Wam łatwiej. Czy zwracacie na to uwagę? Ja osobiście widzę, że jestem coraz bardziej uczulona na tym punkcie i staram się żyć tak, aby przepracować w tym życiu jak najwięcej Cytuj
Karolina Napisano Grudzień 5, 2014 Napisano Grudzień 5, 2014 Ja jak najbardziej staram się żyć dobrze, co oczywiście nie wychodzi mi. Przymierzam się do zrobienia portretu psychologicznego, aby sobie troche rozjaśnić co powinnam w życiu zrobić, aby było i łatwiej Cytuj
Ewelina Napisano Grudzień 8, 2014 Napisano Grudzień 8, 2014 Tak, bardzo przywiązuję do tego wagę. Sprawdziłam jakie mam misję do wykonania w tym życiu, co muszę przepracować i staram się postępować zgodnie z tymi wskazówkami Cytuj
narbhflaith Napisano Grudzień 9, 2014 Napisano Grudzień 9, 2014 Zależy jak kto odbiera inkarnację i słowo karma Cytuj "Uważaj, co do siebie mówisz, bo może się okazać, że słuchasz.”
Ismena Napisano Grudzień 12, 2014 Napisano Grudzień 12, 2014 Dobrze, ale zastanawiałyście się na tym, że nawet jeżeli teraz będziecie robić wszystko, tak, aby innym nie szkodzić, to niekoniecznie to Wam pomoże w przyszłym wcieleniu. Przyszłe wcielenie może mieć inne zadanie, nie związane z tym życiem, więc możliwe, że teraz osoby altruistyczne, działające charytatywnie, pomoce innym itp., w kolejnym wcieleniu będą miały za zadanie nauczyć się agresji, gniewu. Tak, więc zupełnie co innego niż obecnie. Cytuj
narbhflaith Napisano Grudzień 12, 2014 Napisano Grudzień 12, 2014 Raczej jest tak, że karmę spalamy dlatego, że kiedyś coś nabroiliśmy. Weźcie pod uwagę układ fraktalny, rozwój duszy. Ale też, jeżeli teraz będziemy dobrzy, to w następnym wcieleniu będziemy jeszcze lepsi. Cytuj "Uważaj, co do siebie mówisz, bo może się okazać, że słuchasz.”
Ewelina Napisano Grudzień 13, 2014 Napisano Grudzień 13, 2014 A właśnie, w ten sposób Ismeno nad tym się nie zastanawiałam. Masz rację, że w przyszłym wcieleniu możemy mieć za zadanie nauczyć się zupełnie innych lekcji. Czyli generalnie powinniśmy żyć i nie podporządkowywać swojego życia jesli chodzi o kwestie przyszłego życia. W sumie zyjemy tu i teraz Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.