Haniel Napisano Kwiecień 6, 2021 Napisano Kwiecień 6, 2021 Dzień dobry Kochani ! dziś przychodzę do Was z prośbą o wszelkie rady i sugestie na temat rozkładu Krzyż Celtycki W jakich pytaniach najczęściej korzystacie z tego rozkładu ? Jakie znaczenia/pytania przypisujecie każdej z kart ? w różnych publikacjach (a szczególnie w necie) można się spotkać z różnym podejściem - podobnym acz jednak różniącym się Ja postanowiłem przyjmować to następująco: 1- tamat/problem z którym zwracamy się do kart (obecna sytuacja) 2- wyzwania tego tematu/sytuacji lub problem 3 - problem obecnej sytuacji lub przyczyna problemu jeśli w 2 przyjmę problem 4- co było ? co się już stało/wydarzyło ? 5- nasze pragnienia, cel w tej sytuacji 6- co będzie ? (najbliższa przyszłość) 7- my (lub osoba pytająca) w tej sytuacji - jej podejście, zachowanie 8 - wpływ otoczenia na sytuację 9 - nasze nadzieje i obawy związane z sytuacją - ja tu wyciągam 2 karty: 9a - nadzieje i 9b - obawy 10 - rezultat / wynik - tu czasami dobieram jeszcze jedną lub dwie karty do dopełnienia wróżby Przyjmę każdą sugestię czy radę odnośnie tego rozkładu Ostatnio użyłem go do pytania o relację miłosną- chłopak nagle się odsunął, ochłodził swoje podejście, zaczął się wycofywać, dziewczyna chciała wiedzieć co jest przyczyną takiej sytuacji i co dalej będzie z tą relacją Rozkład w większości wyszedł całkiem fajnie czytelny - potwierdziło się co było, jakie jest podejście do sytuacji pytającej i jej obawy i nadzieje,. Wynik też czytelny bo wyszedł Świat a z dobranych kart Wieża i Śmierć zatem wynik jasny, że relacja się zakończy, nic z tego nie będzie. Natomiast zupełnie poległem przy karcie 1 i 2 (obecna sytuacja i jej problem) bo wylosowałem kolejno Maga i Słońce. Zupełnie nie wiem jak to ugryźć dlatego będę wdzięczny za Wasze interpretacje (dodam tylko, że w rozkładzie nie było karty świadczącej o innej kobiecie czego obawiała się pytająca - żadnej Cesarzowej czy Kapłanki a kartą nr 3 "przyczyna problemu" było Koło Fortuny) Z góry dziękuję za Wasze wsparcie !!! Cytuj
SowAna Napisano Kwiecień 8, 2021 Napisano Kwiecień 8, 2021 Dnia 6.04.2021 o 20:28, Haniel napisał: W jakich pytaniach najczęściej korzystacie z tego rozkładu ? Ja korzystam w pytaniach tzw.ogólnych, typu: dlaczego tak się stało, dzieje; jaka jest aktualna sytuacja; no i oczywiście na wynik. Dnia 6.04.2021 o 20:28, Haniel napisał: 1- tamat/problem z którym zwracamy się do kart (obecna sytuacja) 2- wyzwania tego tematu/sytuacji lub problem Ja 1 nazywam istotą pytania, dlaczego ktoś zadaje pytanie, co się dzieje 2 jest u mnie wsparciem lub przeszkodą w zależności od karty Dnia 6.04.2021 o 20:28, Haniel napisał: 7- my (lub osoba pytająca) w tej sytuacji - jej podejście, zachowanie Ja tą pozycje nazywam nastawieniem do "sprawy" Pytającego Dnia 6.04.2021 o 20:28, Haniel napisał: 10 - rezultat / wynik - czasami rada i wskazówka Ogólnie jak widzisz bardzo podobnie, właściwie sam sobie możesz nazwać każdą pozycję, w zależności od tego, co pokaże (po weryfikacji oczywiście) Dnia 6.04.2021 o 20:28, Haniel napisał: chłopak nagle się odsunął Dnia 6.04.2021 o 20:28, Haniel napisał: Maga i Słońce Mag to może być właśnie ten chłopak, o którego pytano, Mag to rówieśnik, kolega, przyjaciel, znajomy, brat i wszyscy w podobnym wieku, już nie dzieci, a i nie dojrzali panowie. Razem ze Słońcem może mówić raczej o przyjaźni i dobrych relacjach, a samo Słońce wieczorem zachodzi za horyzont, jako przeszkoda, to brak światła ze strony Maga, brak radosnego i dobrego nastawienia, brak chęci do zabawy, jakoś tak... 1 Cytuj
Haniel Napisano Kwiecień 8, 2021 Autor Napisano Kwiecień 8, 2021 Dziękuję @SowAna za odpowiedź, jak zwykle nieocenione rady Widzę, że całkiem dobrze podchodzę do tego rozkładu i używam go w podobnych przypadkach, znaczenie kart też przypisuję podobne Jeszcze raz dziękuję Kochana A myślisz @SowAna, że Maga i Słońce można w takim razie interpretować tak, że chłopak podchodzi do relacji jak do przyjaźni a nie jak do poważnego związku ? to by się potwierdziło w kartach wyniku gdzie wyszedł Świat i dobrane Wieża i Smierć... Dobrze to rozkminiam po Twoich sugestiach powyżej ? Cytuj
SowAna Napisano Kwiecień 8, 2021 Napisano Kwiecień 8, 2021 myślę, że tak, tym bardziej, że Dnia 6.04.2021 o 20:28, Haniel napisał: "przyczyna problemu" było Koło Fortuny) czyli zmiana, chęć zmiany, mam wrażenie, że ten chłopak po prostu się nie znudził PS. prośba w przyszłości o pokazywanie tu wszystkich kart z danego rozkładu, Krzyż C. jest wymagającym rozkładem, a jak wiesz po zakończeniu interpretacji każdej karty na danym miejscu osobno, trzeba spróbować połączyć karty, znak zapytania wstawiamy tylko tam, gdzie mamy wątpliwość , interpretując część kart nie widać całości i mogą powstawać niedopowiedzenia i błędna interpretacja 1 Cytuj
Haniel Napisano Kwiecień 8, 2021 Autor Napisano Kwiecień 8, 2021 7 minut temu, SowAna napisał: PS. prośba w przyszłości o pokazywanie tu wszystkich kart z danego rozkładu, Krzyż C. jest wymagającym rozkładem, a jak wiesz po zakończeniu interpretacji każdej karty na danym miejscu osobno, trzeba spróbować połączyć karty, znak zapytania wstawiamy tylko tam, gdzie mamy wątpliwość , interpretując część kart nie widać całości i mogą powstawać niedopowiedzenia i błędna interpretacja zastosuję się ! od dziś będę opisywać dokładnie cały rozkład, całą swoją interpretację z pytajnikami tam gdzie mam problem... jeszcze raz dziękuję za spojrzenie i rady Pozdrawiam ! Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.