Moni Napisano Kwiecień 8, 2021 Napisano Kwiecień 8, 2021 Cześć Kochani na pytanie co mnie czeka ze strony pewnego pana wylosowałam kartę Papież (karta wyniku) Mam małe doświadczenie w interpretacjach kart Tarota i niektóre jeszcze sprawiają mi kłopot . Tak jest z Papieżem (Arcykapłanem) bo wg mnie Papież w miłości czy przyszłości relacji zapowiada udany spokojny związek a nawet ślub czy zaręczyny ale pojawił mi się przy raczej nieprzychylnych kartach Umiarkowanie (w myślach w sercu) i Śmierć (w czynach) Co Wy o tym sądzicie ? Jak byście to zinterpretowali ? Będę wdzięczna za podpowiedzi Pozdrawiam Cytuj
SowAna Napisano Kwiecień 8, 2021 Napisano Kwiecień 8, 2021 Hej, zacznę może nie od tego, czego chciałabyś 3 godziny temu, Moni napisał: co mnie czeka ze strony pewnego pana Samo pytanie, wg mnie, stawia warunek, że pytamy o działanie tego pana, nie myśli, emocje i uczucia, bo można wiele myśleć i czuć i nic nie zrobić, zatem najważniejsze dla nas miejsce to czyny (Śmierć) i tu może być wiele interpretacji typu: on chce zmian on chce działać/ lub działa powoli (Śmierć nie dzieje się szybko) on w ogóle nie jest zainteresowany czynami (Śmierć jako koniec działań) i ja osobiście wyciągnęłabym w tym miejscu kartę dopowiadającą 3 godziny temu, Moni napisał: Umiarkowanie (w myślach w sercu) wydaje się, że nie podałaś drugiej karty, Umiarkowanie nie może być w dwóch pozycjach (odpowiadającej za myśli i odpowiadającej za emocje) A Kapłan, jak to Kapłan mówi wiele, może mówić o ślubie, a może mówić o miłości platonicznej, bo w końcu z racji zajmowanego stanowiska zwyczajnie nie wypada, dodatkowo Kapłan opowiada o kimś znacznie starszym i bardziej doświadczonym, kimś, kto może nas wiele nauczyć, jeżeli uzna nas za godnego ucznia, mówi również o zasadach i trzymaniu się tych zasad. 2 Cytuj
Haniel Napisano Kwiecień 8, 2021 Napisano Kwiecień 8, 2021 Droga @Moni ja mam podobne zdanie co @SowAna 19 minut temu, SowAna napisał: Samo pytanie, wg mnie, stawia warunek, że pytamy o działanie tego pana, nie myśli, emocje i uczucia, bo można wiele myśleć i czuć i nic nie zrobić jeli pytasz co Cię czeka ze strony Pana to mało istotne będą karty co myśli i co czuje bo pytasz o działania jeśli bym odczytywał samego Kapłana to powiedziałbym, że to zależy bo Kapłan to albo miłość i ślub albo miłość platoniczna, trzymanie się zasad Tutaj ważne jest aktualne zachowanie Pana np. jeśli widzisz czy czujesz, że jest Tobą zainteresowany - to skłaniałbym się do pierwszej interpretacji ale jeśli nie jest zainteresowany np. zaproponował tylko przyjaźń to tak już pozostanie - będzie się trzymał tego postanowienia dobrze myślę @SowAna ? 1 1 Cytuj
Moni Napisano Kwiecień 8, 2021 Autor Napisano Kwiecień 8, 2021 Dziękuję macie racje @SowAna i @Haniel - przekombinowałam. Pytanie było o jego działania i trzeba było ograniczyć się do jednej karty ewentualnie dopytać drugą. Za kilka dni ponownie zadam kartom to samo pytanie bo z dzisiejszym rozkładem przedobrzyłam.... Zapytałam za to o innego Pana, co czeka mnie z kolei z jego strony (to początek znajomości) i tu wylosowałam Kochanków. Tu już chyba nie ma wątpliwości -interpretuję to jako zakochanie, związek. Dobrze to interpretuję ? To dopiero moje początki z Tarotem więc każde Wasze spojrzenie czegoś mnie uczy, będę Wam wdzięczna 1 Cytuj
Haniel Napisano Kwiecień 9, 2021 Napisano Kwiecień 9, 2021 @Moni w tym przypadku Kochankowie mówią mi o zauroczeniu, oczarowaniu drugą osobą nawet zakochaniu i jak piszesz związku - ze strony tego Pana czeka Cię coś naprawdę fajnego 1 1 Cytuj
Reni45 Napisano Kwiecień 10, 2021 Napisano Kwiecień 10, 2021 Z własnego doświadczenia karta Kapłan- to facet wie czego chce i trzyma się swoich postanowień. Jeżeli uzna że relacja nie spełnia jego oczekiwań ( Kapłan z reguły dąży do trwałych związków) to on w to nie wejdzie zrezygnuje. Kochankowie to wybór ale jaki?? Zawsze można dociągnąć karte w którą stronę to pójdzie. Nieraz Kochankowie pokazały mi zakończenie więc ta karta nie jest tak oczywista. 1 Cytuj
cesarzowaanna Napisano Kwiecień 12, 2021 Napisano Kwiecień 12, 2021 Dla mnie kapłan jest prawie jak ojciec - duży wpływ. Ktoś bardzo pewny swoich przekonań, nie chce ich zmieniać. Może pan, który chce zawsze postawić na swoim? W uczuciach nie mam pojęcia, ale nie mam za dobrych wspomnień z tą kartą - kojarzy mi się też trochę z manipulacją, ale niejawną. Ale jeśli pan wykona krok, to znaczy, że jest tego pewny, bo jest pewny swoich przekonań i racji Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.