narbhflaith Napisano Grudzień 9, 2014 Napisano Grudzień 9, 2014 Siemka. Czy wymyślacie rozkłady "na szybko"? I jak Wam one wychodzą? Cytuj "Uważaj, co do siebie mówisz, bo może się okazać, że słuchasz.”
Ismena Napisano Grudzień 12, 2014 Napisano Grudzień 12, 2014 Jeżeli chodzi o mnie, to czasami wymyślam. Na pierwszy rzut oka rozkład jest dobry, jednak w trakcie rozkładania kart, gdy widzę, że są jakieś nieścisłości, to rozkład modyfikuję, nieco ulepszam Cytuj
narbhflaith Napisano Grudzień 12, 2014 Autor Napisano Grudzień 12, 2014 A nie dokładasz kart w celu wyjaśnienia? I jak się umawiasz z kartami? Że pierwsze karty to ma być to i to, a następne tamto? Cytuj "Uważaj, co do siebie mówisz, bo może się okazać, że słuchasz.”
Ismena Napisano Grudzień 12, 2014 Napisano Grudzień 12, 2014 Nie no. Tworzę sobie rozkład, zapisuję go i od razu wymyślam pytania, czy też "pożyczam" pytania z innego rozkładu i je zmieniam na własne potrzeby. A później dokładam karty i zgodnie z pytaniem na poszczególnej pozycji je interpretuję. Czasami na jednej mam trzy, czasami dwie albo jedną kartę - zależy jakie pytanie Cytuj
Gość Napisano Styczeń 28, 2015 Napisano Styczeń 28, 2015 czesciej modyfikuje jakis rozklad, a czasem i wymyslam nowy na poczekaniu, gdy zaden rozklad, ktory znam nie pasuje do sytuacji / pytania klienta. Cytuj
Margita Napisano Styczeń 29, 2015 Napisano Styczeń 29, 2015 Przyznam, że raczej rzadko korzystam z gotowych rozkładów, wolę swoje "wydumana" Lepiej się w nich czuję i wiem o co chodzi, bo to jest taki "mój pogląd", a nie sztuczna kalka Cytuj
Gość Napisano Styczeń 31, 2015 Napisano Styczeń 31, 2015 Na większość pytań stosuję rozkład z 3 kart, potem ew. dociągam. Wyjątkiem jest rozkład partnerski na 9 kart, to żeby poznać relacje dwóch osób do siebie nawzajem. Tutaj na forum skorzystałam z dwóch gotowych rozkładów i wyszły mi bardzo wartościowe rzeczy, więc uważam, że warto czasem korzystać. Z tymże u mnie jest ten problem, że ja nie zapamiętuję takich rozbudowanych rozkładów wymyślonych przez kogoś, a jak wróżę, to nie zaglądam specjalnie do książek czy na forum by szukać rozkładu. Intuicyjnie sama dopieram tyle kart, i układam je tak, żeby czuć tą konstelację, by ona mówiła do mnie. Jeśli coś mnie szczególnie urzeknie trafnością na forum czy w książce, to gdzieś mi się to utrwala i wykorzystuję to po swojemu. Ale z reguły tak zadaję pytanie, że wyciągnięcie 3 kart wskazuje mi odpowiedź Cytuj
Brigan Napisano Lipiec 9, 2015 Napisano Lipiec 9, 2015 Ja podobnie, mam swoje rozkłady, które stosuję. Jeżeli intuicyjnie czuję, że do wyjaśnienia danego pytania potrzeba więcej kart, to je dobieram. Najwyraźniej mój tarot "wie", iż pracujemy niezależnie. Po prostu, gdy przychodzi mi rozkładać karty "na żywioł", czyli jest taka nagła ku temu potrzeba, nie zastanawiam się wiele, nie sięgam do książek, tylko całkowicie zdaję się na intuicję. W sumie w ten sposób najlepiej czuję, ilu akurat kart mi w danym momencie potrzeba. Czasem, choć rzadko korzystam z gotowych rozkładów i one również są bardzo wartościowe. Cytuj Im więcej wiemy, tym silniejsza jest nasza intuicja. ( Christina Stead)
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.