Syrena Napisano Styczeń 24, 2016 Napisano Styczeń 24, 2016 Wryfikuję Chodziło mi o mężczyznę znacznie starszego ode mnie. Jest człowiekiem bardzo ciepłym i pozytywnym, jeśli by patrzeć na pierwsze na pierwsze odczucie. Inaczej nie mam możliwości się odnieść do tej osoby, ponieważ nasze relacje sa bardzo sporadyczne. Jego status społeczny to szef, czyli prowadzi własną firmę, więc i zarządza ludźmi. Briee, gratuluję, w większości zgadłaś Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Styczeń 24, 2016 Napisano Styczeń 24, 2016 Briee, gratuluję, w większości zgadłaś Chociaż raz mi się udało! Moja zagadka: biografie nie należały do mojego ulubionego gatunku literackiego, ale pewnego razu w księgarni zobaczyłam książkę o pewnej słynnej kobiecie i zaintrygowana książkę kupiłam. Od kilku lat ta postać nie żyje, ale jej historia, to, co robiła w życiu i jej charakter zrobiły na mnie piorunujące wrażenie. Pytanie: kim ona była, czym się zajmowała? Cytuj
Galatea Napisano Styczeń 31, 2016 Napisano Styczeń 31, 2016 Nie wiem, czy wolno mi brać udział w warsztatach, bo dopiero się zalogowałam, ale chciałabym poznać znaczenie Lenormandów. Ćwicząc będzie najłatwiej 1. Kim jest osoba z biografii? Klucz - myślę, że to osoba znacząca, mająca duże możliwości i ciesząca się ogromnym szacunkiem. 2. Co robiła? Pierścionek - była żoną. Myślę, że to Księżna Diana. Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Styczeń 31, 2016 Napisano Styczeń 31, 2016 Nie wiem, czy wolno mi brać udział w warsztatach, bo dopiero się zalogowałam. Chyba tak, w regulaminie nie ma wymienionych ograniczeń, jeśli chodzi o ćwiczenia Cytuj
Ismena Napisano Styczeń 31, 2016 Autor Napisano Styczeń 31, 2016 Galatea oczywiście, że możesz brać udział, serdecznie zapraszamy! Im nas więcej, tym lepiej Pytanie: kim ona była, czym się zajmowała? 1. Kim była - Wieża - wydaje mi się, że sprawowała wysokie stanowisko, może była przedstawicielem rządu? 2. Czym się zajmowała - Niedźwiedź - finansami? może kontrolowała finanse państwa lub jakiejś instytucji? Przychodzi mi na myśl, że to może chodzić o Margaret Thatcher Cytuj
Galatea Napisano Styczeń 31, 2016 Napisano Styczeń 31, 2016 Dziękuję Ismeno. Dopiero zapoznaje się z forum, a wyczytałam, że w ćwiczeniach tarotowych można brać udział po napisniu 20 postów. Cieszę się, że tu tego wymogu nie ma. Dopiero poznaję Lenormandy i jestem pod ich urokiem. Cytuj
Ismena Napisano Styczeń 31, 2016 Autor Napisano Styczeń 31, 2016 To znaczy, są dwa osobne regulaminy, jeden do tego działu viewforum.php?f=294 a drugi tutaj viewforum.php?f=293 Na chwilę obecną, wymogu nigdzie nie ma Cytuj
Marika Napisano Luty 4, 2016 Napisano Luty 4, 2016 1. Kim jest osoba z biografii? - Pies - osoba bardzo serdeczna, na którą zawsze można było liczyć, chętna do pomocy, wsparcia, dbała o innych ludzi, była ich przyjaciółką. 2. Czym się zajmowała? - Klucz - ze względu na sprawowaną funkcje musiała być silna, odważna, robiła, to co było jej przeznaczeniem? Matka Teresa z Kalkuty? Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Luty 4, 2016 Napisano Luty 4, 2016 Pytanie: kim ona była, czym się zajmowała? 1. Kim była - Wieża - wydaje mi się, że sprawowała wysokie stanowisko, może była przedstawicielem rządu? 2. Czym się zajmowała - Niedźwiedź - finansami? może kontrolowała finanse państwa lub jakiejś instytucji? Przychodzi mi na myśl, że to może chodzić o Margaret Thatcher Myślę, że mogłaś być najbliżej Chodziło o Orianę Fallaci - włoską dziennikarkę i pisarkę o bardzo charakterystycznym stylu pisarskim. Miała bardzo gniewny temperament, była bardzo krytyczna wobec ludzi i bardzo zależało jej na ujawnianiu prawdy. Była przy tym skrajnie odważna. Była m.in. korespondentem wojennym i przeprowadzała wywiady z politykami (m.in. z Lechem Wałęsą). Była ich wielkim postrachem. Pod koniec życia, tuż po katastrofie WTC, mówiła głośno o zagrożeniu islamem. Nie miała nigdy męża ani dzieci. https://pl.wikipedia.org/wiki/Oriana_Fallaci Cytuj
Ismena Napisano Luty 4, 2016 Autor Napisano Luty 4, 2016 Dziękuję! poszłam w zupełnie innym kierunku Kim jest osoba ( płeć, wygląd, jaka jest relacja między nami itp. (napiszcie, to co uda się Wam wyczytać)), która bardzo często poleca mi różne gatunki filmów, do obejrzenia? Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Luty 4, 2016 Napisano Luty 4, 2016 Dziękuję! poszłam w zupełnie innym kierunku Moim zdaniem otarłaś sie o temat, mówiłaś o rządzie, finansach państw, przyszła Ci do głowy polityk. Fallaci dużo o tym pisała, o rządzie, politykach, korupcji itp. Kim jest osoba ( płeć, wygląd, jaka jest relacja między nami itp. (napiszcie, to co uda się Wam wyczytać)), która bardzo często poleca mi różne gatunki filmów, do obejrzenia? Płeć - 17. Bocian W pierwszym momencie przyszło mi do głowy po prostu dziecko, które potem wypadło mi przy dalszym rozkładaniu Obstawiam kobietę, biorąc pod uwagę resztę kart. Wygląd - 13. Dziecko + 10. Kosa Dziecko, młody dorosły lub ktoś o dziecięcej urodzie. Nie rozumiem tutaj tej kosy, może ta osoba lubi tatuaże, kolczyki, obcina specyficznie włosy albo ma blizny? @edit: jak patrzę na to, co napisałam, to ta kosa przywodzi mi jeszcze na myśl koniec okresu dojrzewania. Relacja - 35. Kotwica + 11. Rózgi Boże, bijecie się? Kotwica może mówić o relacji związanej z pracą, ale jako że mam wrażenie, że to może chodzić o Twoje własne dziecko, to bym chyba powiedziała, że musisz je zaganiać do nauki albo właśnie podjęcia jakiejś pracy. Czym ta osoba się zajmuje - 29. Pani + 34. Ryby + 33. Klucz Zdecydowanie branża kobieca, pomaganie kobietom w zdobywaniu pieniędzy albo, biorąc pod uwagę to, co napisałam wcześniej - rozgląda się za pracą, myśli o sposobie na ich zdobycie. Reasumując - odnoszę wrażenie, że masz córkę po liceum, która właśnie szuka pierwszej pracy Cytuj
Marika Napisano Luty 9, 2016 Napisano Luty 9, 2016 Dziękuję! poszłam w zupełnie innym kierunku Kim jest osoba ( płeć, wygląd, jaka jest relacja między nami itp. (napiszcie, to co uda się Wam wyczytać)), która bardzo często poleca mi różne gatunki filmów, do obejrzenia? Kim jest ta osoba - Serce Wygląd - Rózgi Wydaje mi się, że jest to ktoś spokrewniony z Tobą, może to Twój partner, mąż? Osoba, którą darzysz zaufaniem, z którą jesteś szczęśliwa. Wygląd hm... włosy brązowe, sylwetka dobrze zbudowana, wysoki. Może uprawia jakiś sport albo dba o siebie. Cytuj
Ismena Napisano Luty 12, 2016 Autor Napisano Luty 12, 2016 Dziękuję Wam za udział! ale szczególnie Briee za tak szczegółową rozpiskę! Najpierw zweryfikuję: Tą osobą jest mój bardzo dobry kolega, z którym się znamy od xx lat Nie jest w żadnym wypadku ze mną spokrewniony, jeśli chodzi o wygląd, to brunet o brązowych oczach. Bardzo wysoki, hm od czasu do czasu chodzi na siłownię. Briee w Twojej interpretacji coś jest. Nasza relacja Rózgi - nie, nie bijemy się ale czasami nie zgadzamy się ze sobą lub specjalnie "uprzykrzamy" sobie życie Ogólnie bardzo fajnie się dogadujemy. Tak jak wspomniałam znamy się bardzo długo, w zasadzie od dziecka, więc może dlatego takie karty? Czym on się zajmuję - nie, nie branżą kobiecą, jeśli już to typowo męską, ale czasami lubi pobawić się w detektywa, ogólnie lubi też tajemnicze zjawiska, troszkę ciągnie go do ezoteryki, wiec to mogłabym pod klucz podciągnąć. Ryby - jest niezależny. Jak najbardziej chociaż nie zgadza się, ale Briee zasłużyłaś na to, aby Tobie nadać miano zwycięzcy! Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Luty 12, 2016 Napisano Luty 12, 2016 Dziękuję! Ale przyjmę po prostu docenienie, ale następne pytanie oddam Marice, ponieważ trafiła z płcią i opisem wyglądu! Cytuj
Marika Napisano Luty 16, 2016 Napisano Luty 16, 2016 Briee dziękuję, ale szczerze, to Ty zasłużyłaś na dodanie nowego pytania! Świetna analiza Moje pytanie: Dziś wchodząc na stronę internetową jednej ze szkół, trafiłam na wystawę prac konkursowych. Co było przewodnią tematyką? Cytuj
Ismena Napisano Luty 17, 2016 Autor Napisano Luty 17, 2016 Myszy, Słońce - zwierzęta? Ale na pewno temat, zachęcający, motywujący. Może dbanie i dokarmianie zwierząt w ziemie. Cytuj
Marika Napisano Luty 19, 2016 Napisano Luty 19, 2016 Ismeno dziękuję, ale to nie jest prawidłowa odpowiedź. Poczekam z dodaniem weryfikacji, może jeszcze ktoś weźmie udział Cytuj
Ismena Napisano Kwiecień 30, 2016 Autor Napisano Kwiecień 30, 2016 Jeszcze nie ma weryfikacji, więc jeśli ktoś chce, może wziąć udział Cytuj
Marika Napisano Maj 14, 2016 Napisano Maj 14, 2016 Weryfikacja: Temat konkursu dotyczył czytania książek, a konkretnie tego dlaczego warto czytać książki. Jeśli jest ktoś chętny, to zapraszam do dodania nowego pytania - chętnie wezmę udział Cytuj
Tinaina Napisano Maj 17, 2016 Napisano Maj 17, 2016 Trzeba trochę rozruszać sekcję Lenormandów, bo coś mało się tutaj udziela Dlatego jeśli nikt nie chce dodać pytania, zrobię to ja: Dzisiaj byłam w odwiedzinach u kuzynki ze szczególnego powodu. Jaki był to powód? Cytuj
Ismena Napisano Maj 18, 2016 Autor Napisano Maj 18, 2016 Myszy - wydaje mi się, że może chodzić o wsparcie. Być może twoja kuzynka martwiła się jakąś sprawą, przydarzyło się jej coś przykrego, chodziła smutna lub nerwowa i pojechałaś do niej, aby ją pocieszyć. Cytuj
Marika Napisano Maj 26, 2016 Napisano Maj 26, 2016 Dzisiaj byłam w odwiedzinach u kuzynki ze szczególnego powodu. Jaki był to powód? - Ogród - zorganizowała grilla lub robiła ognisko albo zaprosiła Cię z okazji urodzin/imienin, robiła małą imprezę np. w ogrodzie lub ogólnie na świeżym powietrzu. Cytuj
Tinaina Napisano Maj 26, 2016 Napisano Maj 26, 2016 Poprawna odpowiedź jest taka, że byłam u niej w odwiedzinach gdyż niedawno urodziła dzidzię No to kto teraz zadanie pytanie? Cytuj
Ismena Napisano Czerwiec 12, 2016 Autor Napisano Czerwiec 12, 2016 To może ja zadam: Wczoraj miałam bardzo pracowity dzień, czym byłam zajęta? Cytuj
Marika Napisano Czerwiec 18, 2016 Napisano Czerwiec 18, 2016 Mężczyzna, Kotwica Robiłaś coś, co od dawna planowałaś, mogło to być związane z Twoim partnerem? Może wspólnie pracowaliście. Albo to zajęcia, którym byłaś zajęta było typowo męskie, nieco trudne dla kobiety, ale z pewnych względów musiałaś się sama nim zająć. Może coś naprawiałaś ? Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.