Ismena Napisano Czerwiec 20, 2016 Autor Napisano Czerwiec 20, 2016 Dziękuję Mariko Czy jeszcze ktoś weźmie udział? Zapraszam Cytuj
Joa12 Napisano Czerwiec 26, 2016 Napisano Czerwiec 26, 2016 książka+wieża+lis = Być może robiłaś coś, co nie koniecznie sprawiało Ci przyjemność, czy było to coś związane z nauką? lub dokumentami w pracy? coś, co musiałaś w ostateczności w tym dniu zrobić? Cytuj
Ismena Napisano Czerwiec 27, 2016 Autor Napisano Czerwiec 27, 2016 Joa12 dziękuję! Czy jeszcze ktoś weźmie udział? Zapraszam Cytuj
Ismena Napisano Wrzesień 15, 2016 Autor Napisano Wrzesień 15, 2016 Weryfikuję: Najpierw zajęłam się poszukiwaniem pewnego dokumentu, a że szukałam w różnych miejscach, przekładając wszystko zrobiłam bałagan, który później musiałam posprzątać. Przy okazji zrobiłam porządek w dokumentach, ale ta czynność zajęła mi sporo czasu. Nie takie miałam plany na sobotę Joa12, gratuluję bardzo trafnie odpowiedziałaś! książka+wieża+lis = Być może robiłaś coś, co nie koniecznie sprawiało Ci przyjemność, czy było to coś związane z nauką? lub dokumentami w pracy? coś, co musiałaś w ostateczności w tym dniu zrobić? Cytuj
Marika Napisano Listopad 20, 2016 Napisano Listopad 20, 2016 Temat warto kontynuować, więc mam nadzieję, że Joa12 nie obrazi się, gdy to ja zadam nowe ćwiczenie Wczoraj zgubiłam pewną rzecz, co to było? Cytuj
lirith Napisano Listopad 21, 2016 Napisano Listopad 21, 2016 Książka, Drzewo Czyżby to była recepta, ksiązeczka zdrowia, ulotka do jakiegoś lekarstwa itp. Cytuj
Ismena Napisano Listopad 21, 2016 Autor Napisano Listopad 21, 2016 Koniczyna - może jakiś wisiorek, amulet, coś co do tej pory przynosiło Ci szczęście? Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Listopad 21, 2016 Napisano Listopad 21, 2016 Kotwica - coś metalowego, albo coś, co miało unieruchamiać rzeczy w jednym miejscu, zakotwiczać je - przycisk do papieru, podpórka pod drzwi itd. Ewentualnie rzecz związana z pracą. Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Listopad 21, 2016 Napisano Listopad 21, 2016 Ach, i chłopak postanowił wziąć udział i piszę w jego imieniu, ale proszę nie brać tego pod uwagę w przypadku wygranej, bo nie chciałabym, żeby wyglądało to tak, jakbym to ja rzucała kilka razy kartami i nieuczciwie ogrywała uczestniczki Gwiazdy - mówi, ze coś błyszczącego. Brokat Albo lakier do paznokci z brokatem. Cytuj
Marika Napisano Grudzień 9, 2016 Napisano Grudzień 9, 2016 Dziękuję za udział Chodziło o pierścionek. Jednak już został znaleziony Briee brawa dla Twojego chłopaka, bardzo trafnie określił Ale jeżeli nie chcesz, aby brać tę odpowiedź pod uwagę, to poproszę Ismenę o dodanie nowej zagadki Cytuj
Marika Napisano Kwiecień 16, 2017 Napisano Kwiecień 16, 2017 Odświeżę temat: Co planuję robić po świętach? Zapraszam Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Kwiecień 23, 2017 Napisano Kwiecień 23, 2017 Kosa + Kotwica + Słońce Powiem szczerze, że w pierwszym ułamku sekundy pomyslałam (ku swojemu przerażeniu) o... wyrywaniu zębów (Kosa - wycięcie, wyrwanie, Kotwica - coś stałego, zakotwiczonego) Cytuj
Ismena Napisano Kwiecień 23, 2017 Autor Napisano Kwiecień 23, 2017 Książka, Dom Tak mi się wydaje, że albo chodzi o dokształcanie się, zadbanie o siebie no chyba, że tak po prostu zamierzasz uporządkować swój zbiór książek Cytuj
Marika Napisano Kwiecień 25, 2017 Napisano Kwiecień 25, 2017 Dąbrówko, Ismeno dziękuję Czy jeszcze ktoś weźmie udział? Cytuj
Syrena Napisano Kwiecień 29, 2017 Napisano Kwiecień 29, 2017 Tak, ja:) księżyc + ogród A może po prostu miałaś zamiar odpocząć po szaleństwie świątecznym, zregenerować siły Cytuj
Marika Napisano Maj 7, 2017 Napisano Maj 7, 2017 Syreno dziękuję Tym zajęciem była praca w ogródku, sadzenie roślinek itd. Syreno Tobie wyszły wprost idealne karty Dąbrówka pisała o wyrywaniu zębów - wyrywałam, ale chwasty Ismena z kolei pisała o uporządkowaniu - tak, ale nie książki Dąbrówko jeśli chcesz, to dodaj nowe pytanie Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Maj 12, 2017 Napisano Maj 12, 2017 Aaaaa, wyrywanie pod chmurką i słońcem... Teraz to ma sens. Zagadka ode mnie: trochę się przeprowadzałam po Polsce, tu i tam. W pokoju, który aktualnie wynajmuję mam bardzo specyficzny widok za oknem. Co widzę siedząc przy biurku i pisząc ten post? Cytuj
Syrena Napisano Maj 13, 2017 Napisano Maj 13, 2017 a ja znowu mam ogród - więc stawiam na fontannę Cytuj
Marika Napisano Maj 13, 2017 Napisano Maj 13, 2017 Koniczyna - napiszę, że masz widok na tereny zielone, może łąki, las? Chociaż to mi trochę nie pasuje, jak o specyficzny widok chodzi Wyciągnęłam jeszcze raz kartę i mam Krzyż - i czyżby to był kościół, kaplica albo cmentarz? Cytuj
Ismena Napisano Maj 13, 2017 Autor Napisano Maj 13, 2017 List - może masz widok na pocztę? kawiarenkę internetową? chyba, że na jakieś miejsce, gdzie często jest dużo gołębi Cytuj
Syrena Napisano Maj 20, 2017 Napisano Maj 20, 2017 Aaaaa, wyrywanie pod chmurką i słońcem... Teraz to ma sens. Zagadka ode mnie: trochę się przeprowadzałam po Polsce, tu i tam. W pokoju, który aktualnie wynajmuję mam bardzo specyficzny widok za oknem. Co widzę siedząc przy biurku i pisząc ten post? Dąbrówko, dodasz weryfikację? Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Maj 21, 2017 Napisano Maj 21, 2017 jasne, czekałam po prostu na wszystkich chętnych najbliżej byłaś Ty, Syreno. Większość z Was założyła, że jest to ładny widok. Niestety , ale jest to coś w rodzaju składu budowlanego - materiały do urządzenia ogrodów typu płyty chodnikowe, murki itp. Często widzę ich klientów wychodząc rano do pracy. Cytuj
Syrena Napisano Maj 21, 2017 Napisano Maj 21, 2017 Dziękuję W taki razie co takiego wczoraj zrobiłam dla siebie? Cytuj
Ismena Napisano Maj 25, 2017 Autor Napisano Maj 25, 2017 Słońce - wybrałaś się na zakupy, kupiłaś sobie coś nowego (coś o czym od dawna marzylaś)? Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.