Skocz do zawartości

Różne pytania+dowolna ilość kart

Polecane posty

Napisano

8 mieczy - byłaś zadowolona z podjętego działania, odniosłaś sukces być może w sferze finansowej

Napisano

głupiec - z pewnością był to bardzo luźny dla ciebie dzień, może jakiś nieplanowany wypad z domu ?

Napisano

Dziękuję Wam za udzial w ćwiczeniu :)

W niedzielę, którą miałam na myśli naschodziło mi się sporo nieplanowanych gości :)

Zapraszam do zadania nowej zagadaki

• 2 weeks later...
Napisano

To może ja zadam :)

Ostatnio coś sobie kupiłam (zamówiłam) i czekam na dostawę. Co to jest ?

Napisano

6 mieczy - jest to coś związanego z poruszaniem się, może buty sportowe

Napisano

Gwiazda- może coś ozdobnego w szkle? coś co można postawić. Ma dwie myśli na ten temat pierwsza: to dosłownie dzbanek albo jakaś zastawa. Druga to świeczki kolorowe, ozdobne albo może jakieś światełka.

Napisano

2 denarów - postawiłabym na parę butów, ewentualnie może chodzi o spodnie?

Napisano

10 kielichów, coś do domu, może nawet szkło ;) kieliszki, wazon, talerze itp

Napisano

Dziękuję Wam serdecznie za udział w ćwiczeniu. Najbliżej była Ismenka i gratuluję. Zamówiła i oczekiwałam na ubranie, a dokładnie na dres :)

Napisano

Dziękuję Karolino :)

Zadam podobne pytanie. W piątek kupiłam sobie pewną rzecz - co to jest?

Napisano

Królowa Mieczy wisiorek, naszyjnik, ozdoba (coś na szyję), albo jakieś nakrycie na głowę hm kapelusz, czapka?

Napisano

7 Pucharów, coś związanego z ezoteryką, nowa talia kart, książka, może świeczki

• 2 weeks later...
Napisano

5 denarów - może skarbonkę albo jakąś rzecz, mającą pomóc w przypływie gotówki

Napisano

Dziękuję za wzięcie udziału :)

Chodziło o buty. Anika była najbliżej, pisząc o ozdobach i nakryciu głowy, weszła w prawidłową dziedzinę ;)

Napisano

3 Mieczy - wydaje mi się, że może chodzić o książkę (dokształcanie się), ale mam jeszcze myśl, że to może być jakiś ostry przedmiot <myśli>

Napisano

9 pucharów - na karcie mam mnóstwo warzyw i owoców - może coś co jest związane ze zdrową żywnością?

Napisano

Chodziło mi o torebkę. Miałam problem kogo wyznaczyć do następnej zagadki, a że Marika pierwsza wzięła udział to ją typuje :)

• 2 weeks later...
Napisano

Dziękuję :)

Kto mnie zaczepił wczoraj, gdy wracałam do domu ze spaceru? i co ta osoba ode mnie chciała ?

Napisano

Nasunęło mi się skojarzenie znane z autopsji..... mnie często zaczepiają tacy panowie podobni do tych z filmu animowanego "Był sobie człowiek" (tacy z czerwonymi nosami)... zazwyczaj proszą o 2 złote.....

P.S. Mam nadzieje, że moje skojarzenie nie jest trafne, ale jakoś tak się nasunęło ;-)

Napisano

Haha, wiem, o jakich chodzi, ale cale szczęście, nikt taki mnie nie zaczepił :D;)

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...