Karolina Napisano Czerwiec 20, 2015 Napisano Czerwiec 20, 2015 Kwiaty, dom - może jakieś papugi ? kwiaty są kolorowe, no a dom wskazuje na zwierzątka domowe, więc stawiam na papużki Cytuj
Syrena Napisano Czerwiec 23, 2015 Autor Napisano Czerwiec 23, 2015 Czy ktoś jeszcze weźmie udział w ćwiczeniu ? Cytuj
szam-Anka Napisano Czerwiec 24, 2015 Napisano Czerwiec 24, 2015 serce statek i chmury- zwierzęta żyjące w wodzie i w powietrzu, do tego wielka miłość- nic tylko łabędzie, choć to mało prawdopodobne na zdrowy rozum heheh. Cytuj
Syrena Napisano Czerwiec 25, 2015 Autor Napisano Czerwiec 25, 2015 Na okładce notatniczka mam pieska i kotka Zapraszam następną osobę do udziału Cytuj
szam-Anka Napisano Czerwiec 26, 2015 Napisano Czerwiec 26, 2015 wcześniej zostałam wywołana , więc teraz się zgłaszam. moje ulubione zwierzątko z dzieciństwa, a zarazem bohater bajki ? Cytuj
Marika Napisano Czerwiec 28, 2015 Napisano Czerwiec 28, 2015 Jeździec - koń, kucyk, ewentualnie osiołek Cytuj
Syrena Napisano Czerwiec 29, 2015 Autor Napisano Czerwiec 29, 2015 statek - może jakaś rybka, Florek z "Małej Syrenki" - nie wiem ile masz lat i czy to za Twoich czasów Cytuj
Ismena Napisano Czerwiec 29, 2015 Napisano Czerwiec 29, 2015 wcześniej zostałam wywołana , więc teraz się zgłaszam. moje ulubione zwierzątko z dzieciństwa, a zarazem bohater bajki ? Ogród - jakiś ptak, papuga, wróbel (wróbelek Elemelek?) Cytuj
Karolina Napisano Lipiec 1, 2015 Napisano Lipiec 1, 2015 wcześniej zostałam wywołana , więc teraz się zgłaszam. moje ulubione zwierzątko z dzieciństwa, a zarazem bohater bajki ? ptaki - no tutaj ewidentnie chodzi o jakiegoś ptaszka:D, ale o jaką bajkę może chodzić to ja nie wiem Cytuj
szam-Anka Napisano Lipiec 1, 2015 Napisano Lipiec 1, 2015 jeśli nikt więcej nie chce odpowiedzieć to podaje rozwiązanie - delfin, a bajka za moich czasów była taka bajeczka "mały delfin Um" czy jakoś tak Cytuj
Marika Napisano Lipiec 2, 2015 Napisano Lipiec 2, 2015 Oj u mnie fatalny kierunek Tak w gruncie rzeczy, to Syrena była najbliżej, odniosła się do morskich zwierzątek Cytuj
Syrena Napisano Lipiec 3, 2015 Autor Napisano Lipiec 3, 2015 Dziękuję Oglądałam dziś film. Jakie stworzenia brały udział w nim. Dodam, że jedno może być trudno odgadnąć, więc jak najbardziej może być ogólnie - ale drugie już łatwe Cytuj
Ismena Napisano Lipiec 6, 2015 Napisano Lipiec 6, 2015 Pierwsze - lilie, dołożyłam klucz. Hm, na karcie mam klatkę to może jakiś mały ptak koliber, kanarek? Drugie - Kobieta. Lubisz to zwierzątko, uważam że to albo kot albo pies Cytuj
Karolina Napisano Lipiec 7, 2015 Napisano Lipiec 7, 2015 1. Pani i słońce - nie mam pojęcia co to może być - stawiam na samiczkę, ale hmm, może to jakieś tropikalne żyjątko czy coś w tym stylu? 2. koniczyna - ja myślę, że to jakieś polne czyli jakaś myszka Cytuj
Marika Napisano Lipiec 7, 2015 Napisano Lipiec 7, 2015 1. wąż - gad, zwierzę niebezpieczne. Może być wąż/żmija ale także tarantula, jakiś duży pająk 2. drogi - pójdę w kierunku podróżowania, to zwierze to koń, wielbłąd Cytuj
vika88 Napisano Lipiec 7, 2015 Napisano Lipiec 7, 2015 1. karta Ptaki - ewidentnie coś z tej rodziny / gołąb ? / 2. karta Trumna - sępy Cytuj
Syrena Napisano Lipiec 9, 2015 Autor Napisano Lipiec 9, 2015 Weryfikuję Pierwsze zwierzę - istota to były meduzy, które były niebezpieczne po poparzeniu, a drugie to pies W związku powyższym najbliżej była Marika pisząc o niebezpiecznym stworzonku, więc gratuluję P.S. Dodam, że Ismena odgadła psa, ale pierwsza pozycja była trudniejsza Cytuj
Marika Napisano Lipiec 10, 2015 Napisano Lipiec 10, 2015 Dziękuję Mam przed sobą czasopismo, akurat na stronie namalowane jest zwierzątko. Pytanie jakie, to zwierzątko? Podpowiem, że to nie jest ssak, ani ptak. Cytuj
Karolina Napisano Lipiec 13, 2015 Napisano Lipiec 13, 2015 Kwiaty - może chodzi o jakiegoś ptaszka, jakaś papuga Cytuj
Ismena Napisano Lipiec 13, 2015 Napisano Lipiec 13, 2015 Słońce - zwierzątko lubi ciepło, wygrzewać się na słońcu, pierwsza myśl że to wąż lub żmija, ewentualnie jaszczurka? Cytuj
lirith Napisano Lipiec 14, 2015 Napisano Lipiec 14, 2015 List Zwierzę to nie komunikuje się werbalnie, czyżby to była ryba? ewentualnie żółw lub coś z gadów Cytuj
Marika Napisano Lipiec 14, 2015 Napisano Lipiec 14, 2015 To nie jest żadne z tych, które wymieniłyście Podpowiem, że to jest owad Cytuj
vika88 Napisano Lipiec 14, 2015 Napisano Lipiec 14, 2015 Koniczyna wlaśnie spojrzałam przez okno - usiadła pszczoła na koniczynce rosnącej na trawniku Pszczoła Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.