Skocz do zawartości

Linia małżeństwa

Polecane posty

Napisano

LINIA MAŁŻEŃSTWA

linia.jpg

Linia małżeństwa jest krótką, wychodzącą ze skraju dłoni i biegnącą w kierunku centrum wzgórza Merkurego. Na podstawie linii małżeństwa przepowiadamy liczbę możliwych związków partnerskich.

Linia małżeństwa nie musi dotyczyć tylko i wyłącznie związku małżeńskiego. Czasem może oznaczać trwały choć nie zalegalizowany związek uczuciowy. Linia małżeństwa może wystąpić także na dłoniach osób, które z wyboru nigdy nie zdecydowały się na zawarcie małżeństwa. Dlatego też dodatkowo oznak potwierdzających zawarcie małżeństwa należy szukać na linii losu i jej odnogach.

Jedna linia małżeństwa - mocna - Spotkasz się z niezawodnością i stałością w jednym związku małżeńskim

Jedna linia małżeńska słaba - Możesz mieć jeden związek małżeński, ale może nie spełniać Twoich oczekiwań.

Dwie mocne linie małżeństwa - Możliwe dwa związki małżeńskie.

Zaraz pod mocną linią małżeństwa druga, równoległa, słabsza - Utrzymywanie podwójnego związku . jednego małżeńskiego i drugiego na tzw. boku - przyjacielskiego.

Wiele słabych linii małżeństwa - Możesz mieć trudności w wyborze partnera, ciągłe wątpliwości i wielość związków.

Krzyż na końcu linii małżeńskiej - Możliwe wdowieństwo.

Linia małżeńska na końcu rozwidlona - Może być rozejście lub rozwód.

Przerwana linia małżeństwa - Oznacza rozłąkę lub separację.

źródło: Chirologia - linie na dłoni - chomikuj.pl

• Lubię! 1
  • 6 months later...
Napisano

Często obok linii małżeńskiej pojawiają się drobne linie, które nie muszą wcale pokazywać kilku partnerów, lecz (uwaga) nasze zwierzaczki, z którymi byliśmy silnie związani ;)

• 2 weeks later...
Napisano

można gdzieś zobaczyć zdjecie podglądowe, o którą linie chodzi? :D

jestem w tym ciemna i nie wiem nawet w którym miejscu jest wzgórze Merkurego <bezradny>

Napisano

Luna słuszne spostrzeżenie, przygotuję obrazki tych linii i poproszę Ismenę, aby wstawiła :)

Ale tak orientacyjnie, to jest lub czasami są, krótkie linie, pod małym palcem. Własnie tam znajduje się wzgórze Merkurego, a palec nazywany jest palcem Merkurego ;)

Napisano

Teoretycznie tak ;)

Lewa dłoń jest ważniejsza w chiromancji, ponieważ zawiera przede wszystkim te informacje, na które nie mamy wpływu. Mówi więc o naszym genetycznym posagu, opisuje nasze zdrowie oraz talenty, zdradza iloraz inteligencji i uzdolnienia, przewiduje liczbę potomstwa, a także pozwala uzyskać informacje o zdrowiu naszych rodziców, a także dziadków. Natomiast prawa dłoń opisuje nasze życie, które sami kształtujemy. Opowiada o karierze życiowej, o naszych partnerach, przyjaźniach, finansach i podróżach, bezlitośnie zdradza nasze grzeszki przeciwko zdrowemu trybowi życia.

źródło: horoskop.wp.pl

A inaczej lewa, to przeznaczenie, a prawa, to los :)

Napisano

Mariko, a ja czytałam, że odwrotnie :D ale tyle jedt opinii ile głów, każdy kto się tym zajmuje ma swój system, tak jak z kartami.

• 3 weeks later...
Napisano

Lewa, czyli przeznaczenie - dawniej idąc do wróżki, gdy jeszcze wróżby online nie były tak rozpowszechnione, przekładało się talię lewą ręką, cyganki też wróżyły z lewej, więc jednak wydaje mi się, że ta dodana przeze mnie wersja jest bardziej prawdopodobna ;)

• 6 months later...
Napisano

Bardzo ciekawe ja mam dość mocną tą linię ale na końcu jest dość dziwna przechodzi jakby w dwie inne :)

Napisano
lola2016 napisał:
Bardzo ciekawe ja mam dość mocną tą linię ale na końcu jest dość dziwna przechodzi jakby w dwie inne :)

Skoro przechodzi w dwie inne, to może będąc w związku małżeńskim, czekają na Ciebie jakieś pokusy? :D Albo tak jak w opisie, może chodzić o dwa związku małżeńskie ;)

Tylko jeszcze zależy na którą dłoń patrzysz

Napisano

na lewej ręce zaczyna się bardzo wcześnie (zachodzi na drugą stronę dłoni), jest jedna i dość mocno widoczna a na prawej są dwie ledwo dostrzegalne i pod nimi jeszcze kilka malutkich rysek.

Napisano

tak to wygląda nie wiem czy widać ona jest dość mocna ale na końcu tak jakby przechodzi w dwie inne ale tak że te dwie inne są ledwo widoczne może każdy tak ma

Napisano
manna napisał:
na lewej ręce zaczyna się bardzo wcześnie (zachodzi na drugą stronę dłoni), jest jedna i dość mocno widoczna a na prawej są dwie ledwo dostrzegalne i pod nimi jeszcze kilka malutkich rysek.

Przyjmując, iż na lewej dłoni odczytujemy przeznaczenie, czyli coś na co "nie mamy wpływu", a na prawej los - coś co nie jest stałe, jest zmienne i często odzwierciedla nasze pragnienia, to u Ciebie możliwy jest jeden związek małżeński z prawdziwej miłości (linia dość mocno widoczna).

Patrząc na prawą dłoń, możesz mieć w swoich myślach kilku mężczyzn, z którymi chciałabyś związać swoją przyszłość. Z niektórymi będąc w związku, mogłaś planować wspólną przyszłość, ślub, dzieci. Z innymi, te plany były tylko w Twoich marzeniach.

Można zwracać uwagę, na te linie, bo one często ulegają zmianom, stają się krótsze, dłuższe lub niektóre całkiem zanikają ;)

Napisano
lola2016 napisał:
tak to wygląda nie wiem czy widać ona jest dość mocna ale na końcu tak jakby przechodzi w dwie inne ale tak że te dwie inne są ledwo widoczne może każdy tak ma

Na której dłoni jest? Oczywiście, to jak w każdej dziedzinie ezoteryki, tak jak i w chiromancji, znaczenia są przykładowe i wskazują na pewne możliwości, które mogą znaleźć spełnienie w życiu, ale nie muszą.

Napisano
Marika napisał:
manna napisał:

Przyjmując, iż na lewej dłoni odczytujemy przeznaczenie, czyli coś na co "nie mamy wpływu", a na prawej los - coś co nie jest stałe, jest zmienne i często odzwierciedla nasze pragnienia, to u Ciebie możliwy jest jeden związek małżeński z prawdziwej miłości (linia dość mocno widoczna).

Patrząc na prawą dłoń, możesz mieć w swoich myślach kilku mężczyzn, z którymi chciałabyś związać swoją przyszłość. Z niektórymi będąc w związku, mogłaś planować wspólną przyszłość, ślub, dzieci. Z innymi, te plany były tylko w Twoich marzeniach.

Można zwracać uwagę, na te linie, bo one często ulegają zmianom, stają się krótsze, dłuższe lub niektóre całkiem zanikają ;)

generalnie wszystkie linie mam inne na prawej i lewej ręce, nie zgadza się ani jedna :P

kiedyś spor o tym czytałam, fajnie, że trafiłam na ten temat to sobie conieco poprzypominam.

Napisano

Bo one właśnie będą inne ;) Przyjęło się, że linie na lewej dłoni pokazują to co jest stałe i musi się wydarzyć. Na prawej zaś, to co może się wydarzyć, ale nie musi, zawarte także są tutaj nasze pragnienia, nadzieje. Dlatego, właśnie z tego powodu linie będą różnić się i to bardzo.

Napisano
lola2016 napisał:
Na obu dłoniach wygląda tak samo

Więc można przyjąć, iż czeka Cię stały związek, zawarcie małżeństwa. Do tego dążysz i tego pragniesz. Te mniejsze linie mogą wskazywać na jakieś wydarzenia, np. będąc w związku możesz poznać jakiegoś atrakcyjnego mężczyznę, ale ta znajomość nie wpłynie na Twój związek.

To tylko moja, luźna interpretacja, także nie przykładaj do tego zbytniej uwagi ;)

Napisano
Marika napisał:
Bo one właśnie będą inne ;) Przyjęło się, że linie na lewej dłoni pokazują to co jest stałe i musi się wydarzyć. Na prawej zaś, to co może się wydarzyć, ale nie musi, zawarte także są tutaj nasze pragnienia, nadzieje. Dlatego, właśnie z tego powodu linie będą różnić się i to bardzo.

Jeszcze dodam, że np na lewej dłoni mogą być inne linie, niż na prawej. Czyli lewa na przykład może mieć linię serca, a prawa nie i na odwrót. Dotyczy to także wzgórków i innych linii zawartych na dłoniach.

Napisano

nie wiem zobaczymy jakoś nie mam szczęścia w miłośći :)  czas pokaże

Napisano
lola2016 napisał:
nie wiem zobaczymy jakoś nie mam szczęścia w miłośći :)  czas pokaże

Ale zostając przy chiromancji, wejdziesz w związek małżeński ;)

Czego zresztą bardzo Tobie życzę :)

Napisano

Dziękuję bardzo w tym momencie nie mam kadydata dla siebie miałam takiego jednego ale okazał się psychopatą nęka mnie telefonicznie ,poznałam też innego ale jest rozwodnikiem a mi tak nie pasuje bo chcialabym kawalera tych których znam to są dziwni zdarzają się i tacy co chcą pieniadze od kobiety to temat rzeka faceci nie są tacy sami jak kiedyś wycwanili się chcieli by mieć młodą kobietą na stanowisku i najlepiej bogatą :( przynajmniej do tej pory miałam takie doświadczenia miałam już trochę związków ale na odległość a i tak Pan sobie znalazł taką co jest bogata i bliżej niego prawdziwe

• 3 weeks later...
Napisano

Ale kobiety także nie są takie same jak kiedyś. Każda płeć przeszła ogromną zmianę. Po części winę za to jacy są teraz mężczyźni, ponoszą kobiety i odwrotnie <bezradny>

• 2 weeks later...
Napisano

Tak mnie to zaciekawiło, że spojrzałam na swoje linie. Nie wiem czy dobrze patrzę, ale pod najmniejszym palcem mam dużo takich krótkich kreseczek i 2 dłuższe, bardzo widoczne. Z tym, że te dłuższe zachodzą na boczną część dłoni, więc może to nie o nie chodzi. O ile dobrze patrzę, te krótkie kreseczki ciągną się przez całą długość ręki, aż do przegubu. Dziwne... A może to zmarszczki? :D

Napisano

Chyba mi pisane są dwa związki małżeńskie hehe

Ciekawe kiedy :P

Bo czas leci, a nawet jednego na koncie brak hehehe

"Gdy czegoś gorąco pragniesz cały Wszechświat działa potajemnie by udało Ci się to osiągnąć"

P.C.

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...