Irena Napisano Czerwiec 26, 2015 Napisano Czerwiec 26, 2015 Jakie książki proponujecie dla początkujących do nauki wróżb z kart klasycznych, tarota ? I jakie karty anielskie ? Cytuj
Margita Napisano Czerwiec 27, 2015 Napisano Czerwiec 27, 2015 Moją pierwszą książką, jaką nabyłam dotyczącą tarota, był "Twój magiczny niezbędnik" Joanny Stawińskiej, druga jaką nabyłam, to "Vademecum tarocisty" Hajo Banzhaf. Z relacji innych osób polecam : Antonowicz-Wlazińska Barbara - "Tarot intuicyjny. Wielkie Arkana. Wielkie tajemnice życia" Antonowicz-Wlazińska Barbara - "Tarot intuicyjny. Małe Arkana. Małe tajemnice życia" Barbara Antonowicz-Włazinska-"Karty Ridera Waitea Proste i Skuteczne" Antonowicz-Wlazińska Barbara - "Vademecum Tarota" Chrzanowska Alicja - "Misterium Tarota" Chrzanowska Alicja - "Misterium Tarota. Arkana Małe" Alla Alicja Chrzanowska-"Tarot. Podstawy" Alicja Chrzanowska-"Tarot prosty i skuteczny" Alla Alicja Chrzanowska -"Tarot a Zdrowie" Żuk Helena - "Podręcznik Tarota. Wielkie Arkana" Żuk Helena - "Podręcznik Tarota. Małe Arkana" Barbara Antonowicz Włazinska-"Przepowiednia z jednej karty" Hajo Banzhaf- "Klucze do tarota" W sumie jest jeszcze bardzo dużo książek o tej tematyce, jednak myślę, że nic nie da czytanie bez ćwiczeń, rozbudzenia intuicji, a przede wszystkim zrozumienia pytania i kart, które na nie wychodzą. Znaczenia książkowe dają jakby podstawę, ale ich właściwe znaczenie w czasie pracy z kartami daje możliwość większej elastyczności. Dlatego trzeba mieć pojęcie o podstawach, ale samemu wypracować sobie wróżebne znaczenia, głównie dzięki intuicji i częstym ćwiczeniom. Cytuj
Irena Napisano Czerwiec 27, 2015 Autor Napisano Czerwiec 27, 2015 Tak ... ale podstawy też by się przydały Dziękuję Cytuj
Brigan Napisano Czerwiec 28, 2015 Napisano Czerwiec 28, 2015 Margita już podała sporą listę. pozwolę sobie dodać jeszcze od siebie. Moją pierwszą książką była pozycja M. K. Olszewskiej "Tarot- terapia słowem" z dołączoną talią kart. Poza tym dorzucę kilka tytułów: M.-J. Abadie, Tarot dla początkujących M. Bigoszewska, Bezpieczny tarot K. ostrowska, Zrozumieć tarota i swoje życie A. Chrzanowska, Tarot a karma. To tak na szybko. Z kart anielskich mam: "Karty przesłania aniołów" i "Dar od aniołów. Karty misji życiowej". Poza tym książki: "Przesłania aniołów każdego dnia inne" oraz "Odpowiedź Anioła". Cytuj Im więcej wiemy, tym silniejsza jest nasza intuicja. ( Christina Stead)
Marika Napisano Czerwiec 28, 2015 Napisano Czerwiec 28, 2015 Z kart klasycznych, popularna książka "Kiedy Król pokocha Damę". Z Tarota: Ksiązki Chrzanowskiej bardzo lubię. Jednym nie przypadły do gustu, nie wiem jak będzie u Ciebie ale spróbuj. Poczytaj fragment, oceń jak będzą według Ciebie dobre, to zaopatrz się w nie. Jak dla mnie warto Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.