Skocz do zawartości

tarot / karty anielskie

Polecane posty

Napisano

Jakie książki proponujecie dla początkujących do nauki wróżb z kart klasycznych, tarota ?

I jakie karty anielskie ?

Napisano

Moją pierwszą książką, jaką nabyłam dotyczącą tarota, był "Twój magiczny niezbędnik" Joanny Stawińskiej, druga jaką nabyłam, to "Vademecum tarocisty" Hajo Banzhaf.

Z relacji innych osób polecam :

Antonowicz-Wlazińska Barbara - "Tarot intuicyjny. Wielkie Arkana. Wielkie tajemnice życia"

Antonowicz-Wlazińska Barbara - "Tarot intuicyjny. Małe Arkana. Małe tajemnice życia"

Barbara Antonowicz-Włazinska-"Karty Ridera Waitea Proste i Skuteczne"

Antonowicz-Wlazińska Barbara - "Vademecum Tarota"

Chrzanowska Alicja - "Misterium Tarota"

Chrzanowska Alicja - "Misterium Tarota. Arkana Małe"

Alla Alicja Chrzanowska-"Tarot. Podstawy"

Alicja Chrzanowska-"Tarot prosty i skuteczny"

Alla Alicja Chrzanowska -"Tarot a Zdrowie"

Żuk Helena - "Podręcznik Tarota. Wielkie Arkana"

Żuk Helena - "Podręcznik Tarota. Małe Arkana"

Barbara Antonowicz Włazinska-"Przepowiednia z jednej karty"

Hajo Banzhaf- "Klucze do tarota"

W sumie jest jeszcze bardzo dużo książek o tej tematyce, jednak myślę, że nic nie da czytanie bez ćwiczeń, rozbudzenia intuicji, a przede wszystkim zrozumienia pytania i kart, które na nie wychodzą. Znaczenia książkowe dają jakby podstawę, ale ich właściwe znaczenie w czasie pracy z kartami daje możliwość większej elastyczności. Dlatego trzeba mieć pojęcie o podstawach, ale samemu wypracować sobie wróżebne znaczenia, głównie dzięki intuicji i częstym ćwiczeniom.

0girl_witch.gif.d551843d651a3d222daca21637f5946b.gif

Napisano

Margita już podała sporą listę. pozwolę sobie dodać jeszcze od siebie. ;)

Moją pierwszą książką była pozycja M. K. Olszewskiej "Tarot- terapia słowem" z dołączoną talią kart.

Poza tym dorzucę kilka tytułów:

M.-J. Abadie, Tarot dla początkujących

M. Bigoszewska, Bezpieczny tarot

K. ostrowska, Zrozumieć tarota i swoje życie

A. Chrzanowska, Tarot a karma.

To tak na szybko. ;)

Z kart anielskich mam: "Karty przesłania aniołów" i "Dar od aniołów. Karty misji życiowej".

Poza tym książki: "Przesłania aniołów każdego dnia inne" oraz "Odpowiedź Anioła".

Im więcej wiemy, tym silniejsza jest nasza intuicja. ( Christina Stead)

Napisano

Z kart klasycznych, popularna książka "Kiedy Król pokocha Damę".

Z Tarota: Ksiązki Chrzanowskiej bardzo lubię. Jednym nie przypadły do gustu, nie wiem jak będzie u Ciebie ale spróbuj. Poczytaj fragment, oceń jak będzą według Ciebie dobre, to zaopatrz się w nie. Jak dla mnie warto :)

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...