Gość Ophelia2040 Napisano Luty 9, 2016 Napisano Luty 9, 2016 1. Pomogłam napastowanej kobiecie w pozbyciu się natręta. - wieża 2. Odmówiłam kontynuacji badania lekarskiego. - bocian 3. Okłamałam kogoś, by nie było mu przykro. - ryby No i klops. Nie wiem. Ta wieża wydała mi się ciekawa, bo odnosi się do insytycji prawa i kojarzy mi się z działaniem według zasad i sprawiedliwości, co nieźle się wpasowało w kwestię pomocy napastowanej. Z drugiej strony to karta neutralna, a reszta jest pozytywna. Powinnam pewnie postawić na bociana albo ryby, ale mimo to obstawię numer 1, bo po prostu na to zwróciłam uwagę. Cytuj
Galatea Napisano Luty 10, 2016 Napisano Luty 10, 2016 Dziękuję Marice i Bree za udział. Weryfikuję. Odgadła Marika. Podczas badania, odmówiłam dalszych tortur. Nie spodziewałam się absolutnie po sobie takiej postawy. Zwykle jestem pokornym pacjentem. Gratuluję Marice trafności. Cytuj
Marika Napisano Luty 11, 2016 Napisano Luty 11, 2016 Dziękuję! cieszę się, ale jestem zaskoczona Kto dziś do mnie zadzwonił: 1. Kobieta, która chciała mi sprzedać nową książkę telefoniczną. 2. Kobieta, która chciała porozmawiać o świadkach Jehowy. 3. Kobieta, która zaproponowała mi udział w "darmowej" wycieczce do Trójmiasta. Cytuj
Ismena Napisano Luty 12, 2016 Autor Napisano Luty 12, 2016 1. Jeździec 2. Mężczyzna 3. Droga Albo odpowiedź pierwsza albo druga. Zastanawia mnie ta Droga, jakby nie było, to podróż, ale Jeździec, to kontakty telefoniczne, nowe informacje Obstawię jako właściwą odpowiedź numer jeden Cytuj
Galatea Napisano Luty 13, 2016 Napisano Luty 13, 2016 1. Słońce 2. Rózgi 3. Klucz Myślę, że proponowane Ci darmowa wycieczkę do Trójmiasta ;-) Cytuj
Marika Napisano Luty 16, 2016 Napisano Luty 16, 2016 Ismena, Galatea - dziękuję! Weryfikacja jutro lub w środę. Jeśli są jeszcze chętni - Zapraszam Cytuj
lirith Napisano Luty 16, 2016 Napisano Luty 16, 2016 1 żmija 2.dziecko. 3 ogród Stawiam na odpowiedź nr 3 Cytuj
Gość Ophelia2040 Napisano Luty 16, 2016 Napisano Luty 16, 2016 1. Kobieta, która chciała mi sprzedać nową książkę telefoniczną. - Drogi 2. Kobieta, która chciała porozmawiać o świadkach Jehowy. - Klucz 3. Kobieta, która zaproponowała mi udział w "darmowej" wycieczce do Trójmiasta. - Bukiet Zdecydowanie Trójmiasto. Cytuj
Marika Napisano Luty 19, 2016 Napisano Luty 19, 2016 Dziękuję Wam za wzięcie udziału w tym ćwiczeniu Prawidłowa odpowiedź, to opcja numer 2. Sama byłam bardzo zdziwiona, gdyż taka rozmowa zdarzyła mi się po raz pierwszy. Jest ktoś chętny, aby dodać nowe ćwiczenie? Cytuj
Ismena Napisano Luty 24, 2016 Autor Napisano Luty 24, 2016 Ja dodam: Rozmawiałam dziś z kuzynką i podczas tej rozmowy, stwierdziła, że chętnie: - zaopiekuje się moim psem, na czas mojego wyjazdu - odda mi dwa bilety na koncert - zorganizuje u siebie imprezę dla naszych wspólnych znajomych Zapraszam Cytuj
Marika Napisano Luty 27, 2016 Napisano Luty 27, 2016 Lilie Bocian Lis Najbardziej korzystanie karty układają się w odpowiedzi pierwszej i drugiej Wybieram odpowiedź pierwszą, jako chęć pomocy, dobry pomysł i ułatwienie realizacji Twoich zamierzeń. Cytuj
Ismena Napisano Marzec 4, 2016 Autor Napisano Marzec 4, 2016 Dziękuję Mariko! Weryfikację dodam jutro, być może jeszcze ktoś weźmie udział - zapraszam Cytuj
Syrena Napisano Marzec 6, 2016 Napisano Marzec 6, 2016 - zaopiekuje się moim psem, na czas mojego wyjazdu - pan - odda mi dwa bilety na koncert - drogi - zorganizuje u siebie imprezę dla naszych wspólnych znajomych - lis Ja stawiam na drugą odpowiedź Cytuj
Ismena Napisano Marzec 12, 2016 Autor Napisano Marzec 12, 2016 Syreno, również dziękuję! Chodziło o odpowiedź numer dwa. Brawo Cytuj
Syrena Napisano Marzec 12, 2016 Napisano Marzec 12, 2016 pozwolę sobie zadać pytanie:) W ostatnim czasie odwiedziłam: a) fryzjera b) lekarza c) kosmetyczkę? Cytuj
Ismena Napisano Marzec 12, 2016 Autor Napisano Marzec 12, 2016 a) Lilie b) Wieża c) Dom Stawiam na odpowiedź pierwszą Cytuj
Marika Napisano Marzec 18, 2016 Napisano Marzec 18, 2016 a) Dom b) Niedźwiedź c) List Wybieram odpowiedź pierwszą Cytuj
Syrena Napisano Marzec 19, 2016 Napisano Marzec 19, 2016 Czy ktoś jeszcze ma ochotę na udział w ćwiczeniu? Cytuj
Marika Napisano Marzec 26, 2016 Napisano Marzec 26, 2016 Wydaje mi się, że już nikt nie weźmie udziału, dlatego Syreno, dodaj jeśli możesz weryfikację Cytuj
Joa12 Napisano Kwiecień 21, 2016 Napisano Kwiecień 21, 2016 Ja stawiam na kosmetyczke ;-) Wyszła obrączka :-P Cytuj
Ismena Napisano Kwiecień 30, 2016 Autor Napisano Kwiecień 30, 2016 Syreny na razie na forum nie ma, więc weryfikację odłóżmy na później, a tymczasem zadam nowe pytanie: Ostatnio mojej siostrzenicy kupiłam: a) puzzle b) domino c) grę planszową Cytuj
Marika Napisano Maj 14, 2016 Napisano Maj 14, 2016 puzzle - Dom domino - Lilie gra planszowa - Myszy Uważam, że puzzle to prawidłowa odpowiedź Cytuj
Tinaina Napisano Maj 17, 2016 Napisano Maj 17, 2016 puzzle - Dom domino - Niedźwiedź gra planszowa - Rózgi obstawiam puzzle Cytuj
Ismena Napisano Maj 18, 2016 Autor Napisano Maj 18, 2016 Dziękuję Wam za udział, cóż i puzzle to jest dobra odpowiedź. Brawo Teraz zauważyłam, że wyszła Wam taka sama karta Marika pierwsza udzieliła poprawnej odpowiedzi, ale może niech Tinaina zamieści nowe pytanie ćwiczeniowe Cytuj
Tinaina Napisano Maj 18, 2016 Napisano Maj 18, 2016 Ostatnio napisałam pewien list, co z nim zrobiłam? a) wysłałam b) podarłam c) schowałam do książki Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.