Syrena Napisano Czerwiec 10, 2017 Napisano Czerwiec 10, 2017 Dziękuję Wam bardzo za udział Tatiano, podsumowując ostateczną Twoją odpowiedzią był parasol i właśnie o niego chodziło Gratuluję i jeśli możesz zadaj nam kolejną zagadkę Cytuj
Tatianaa Napisano Czerwiec 11, 2017 Napisano Czerwiec 11, 2017 Dziękuję Będzie krótko, przedmiot ten służy do utrzymania czystości. Zapraszam chętnych do zabawy Cytuj
Syrena Napisano Czerwiec 11, 2017 Napisano Czerwiec 11, 2017 As buław - może tu chodzi o szczotkę lub mopa? Cytuj
Anika Napisano Czerwiec 15, 2017 Napisano Czerwiec 15, 2017 hm 2 Mieczy może też bym obstawiła na szczotkę a może jakiś płyn do mycia Cytuj
Ismena Napisano Czerwiec 15, 2017 Napisano Czerwiec 15, 2017 Cesarz - wydaje mi się, że to jest coś większego, może odkurzacz? Cytuj
Tatianaa Napisano Czerwiec 16, 2017 Napisano Czerwiec 16, 2017 Na myśli miałam kosz na śmieci. Dzięki za udział w ćwiczeniu. Kto jest chętny, niech zada kolejną zagadkę. Zapraszam Cytuj
Margita Napisano Czerwiec 17, 2017 Autor Napisano Czerwiec 17, 2017 To może ja zaproponuję- ta rzecz służy każdemu, w bardzo wielu okolicznościac h (szczeghólnie w nocy), przedmiot o którym myślę, ma dość nietypowy kształt (skladany), ogólnie kształty i wielkości mogą być bardzo różne. Co to jest? Cytuj
Ismena Napisano Czerwiec 17, 2017 Napisano Czerwiec 17, 2017 Paź Denarów - czyżby może namiot? karta kojarzy mi się z wyprawami, podróżowaniem, z czasami studenckimi i wyjazdami pod namiot Cytuj
Margita Napisano Czerwiec 17, 2017 Autor Napisano Czerwiec 17, 2017 Dziękuję Ismeno, ale to nie namiot Cytuj
Margita Napisano Czerwiec 17, 2017 Autor Napisano Czerwiec 17, 2017 To może ja zaproponuję- ta rzecz służy każdemu, w bardzo wielu okolicznościach (szczególnie w nocy), przedmiot o którym myślę, ma dość nietypowy kształt (skladany- ten mój przedmiot), ogólnie kształty i wielkości mogą być bardzo różne. Dodam jeszcze, że materiał z jakich bywa zrobiony i kształt, też mogą być bardzo różne Cytuj
białadama Napisano Czerwiec 17, 2017 Napisano Czerwiec 17, 2017 hmm może lampa/latarka? (jeśli szczególnie w nocy pomocna Jaką kartę wylosowałaś? Cytuj
Tatianaa Napisano Czerwiec 17, 2017 Napisano Czerwiec 17, 2017 8 pucharów - przyszło mi na myśl lóżko składane taki leżak , leżanka , które można wykorzystać zarówno do opalania się, jak i do przenocowania niespodziewanych gości. Cytuj
Margita Napisano Czerwiec 18, 2017 Autor Napisano Czerwiec 18, 2017 hmm może lampa/latarka? (jeśli szczególnie w nocy pomocna Jaką kartę wylosowałaś? Tak to taka lampka składana, gratulacje Zadajesz pytanie. A to właśnie taka lampa Cytuj
białadama Napisano Czerwiec 18, 2017 Napisano Czerwiec 18, 2017 Tym razem Margito na intuicję było, nie z kart Zagadka: Jaki przedmiot potrzebuję (nie mam): 1) żelazko 2) zegarek 3) mikser 4) rower Powinno być łatwo hmm może lampa/latarka? (jeśli szczególnie w nocy pomocna Jaką kartę wylosowałaś? Tak to taka lampka składana, gratulacje Zadajesz pytanie. Cytuj
Marika Napisano Czerwiec 18, 2017 Napisano Czerwiec 18, 2017 Tym razem Margito na intuicję było, nie z kart Zagadka: Jaki przedmiot potrzebuję (nie mam): 1) żelazko 2) zegarek 3) mikser 4) rower Powinno być łatwo Słońce myślę, że chodzi o żelazko Cytuj
białadama Napisano Czerwiec 18, 2017 Napisano Czerwiec 18, 2017 nie żelazko, ale karta bardzo wręcz bym powiedziała ze jest idealna do tego przedmiotu, którego potrzebuję Cytuj
Marika Napisano Czerwiec 18, 2017 Napisano Czerwiec 18, 2017 nie żelazko, ale karta bardzo wręcz bym powiedziała ze jest idealna do tego przedmiotu, którego potrzebuję Zastanawiałam się pomiędzy żelazkiem, a rowerem, ale stwierdziłam że jako gorąco wybieram żelazko. Ale może chodzi jednak o rower i tak ogólnie jazdę w ciepłe, słoneczne dni, jakieś dłuższe wycieczki Cytuj
białadama Napisano Czerwiec 18, 2017 Napisano Czerwiec 18, 2017 Nie, rowerek mam to już coraz bliżej do rozwiązania Cytuj
Marika Napisano Czerwiec 18, 2017 Napisano Czerwiec 18, 2017 Nie, rowerek mam to już coraz bliżej do rozwiązania Dam szansę innym Cytuj
białadama Napisano Czerwiec 18, 2017 Napisano Czerwiec 18, 2017 Jesteś już blisko, nie poddawaj się Cytuj
Marika Napisano Czerwiec 18, 2017 Napisano Czerwiec 18, 2017 Jesteś już blisko, nie poddawaj się Odpuszczę, niech inne osoby również wezmą udział Cytuj
białadama Napisano Czerwiec 19, 2017 Napisano Czerwiec 19, 2017 Niestety nie, Aniko samo już się więc rozwiązało, bo została już tylko prawidlowa odpowiedź : zegarek Wydaje mi się, że bliżej była Marika, z kartą słońce - bo kiedyś tez i zegary były słoneczne, ale i ten mag tez można przypasować: bo jakiś kuszący i elegancki zegarek na rękę bym chciała sobie sprawić. Kto więc chce, kto chętny, niech zada kolejną zagadkę dziękuję za udział dziewczyny Cytuj
Ismena Napisano Czerwiec 21, 2017 Napisano Czerwiec 21, 2017 Białadama fajnie, że tutaj zajrzałaś, zapraszamy częściej Zadam nową zagadkę: Przedmiot, który mam na myśli wykorzystywany jest zarówno przez mężczyzn jak i kobiety (chociaż chyba częściej przez kobiety ) A jak chcemy być zadbani, wyglądać schludnie, to korzystanie z tego przedmiotu jest obowiązkowe. Jest on używany przy wykorzystaniu jeszcze jednego przedmiotu. Zapraszam Cytuj
Anika Napisano Czerwiec 21, 2017 Napisano Czerwiec 21, 2017 Zanim rozłożyłam karty pomyślałam o żelazku a wylosowałam 4 puchary i niech zostanie te żelazko Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.