Skocz do zawartości

Zgadnij jaki to przedmiot? ;)

Polecane posty

Napisano

Dziękuję Wam bardzo za udział:)

Tatiano, podsumowując ostateczną Twoją odpowiedzią był parasol i właśnie o niego chodziło :D Gratuluję i jeśli możesz zadaj nam kolejną zagadkę :)

Napisano

Dziękuję :)

Będzie krótko, przedmiot ten służy do utrzymania czystości.

Zapraszam chętnych do zabawy :)

Napisano

hm 2 Mieczy może też bym obstawiła na szczotkę a może jakiś płyn do mycia :)

Napisano

Cesarz - wydaje mi się, że to jest coś większego, może odkurzacz?

Napisano

Na myśli miałam kosz na śmieci. :)

Dzięki za udział w ćwiczeniu. Kto jest chętny, niech zada kolejną zagadkę. Zapraszam :)

Napisano

To może ja zaproponuję- ta rzecz służy każdemu, w bardzo wielu okolicznościac h (szczeghólnie w nocy), przedmiot o którym myślę, ma dość nietypowy kształt (skladany), ogólnie kształty i wielkości mogą być bardzo różne.

Co to jest?

0girl_witch.gif.d551843d651a3d222daca21637f5946b.gif

Napisano

Paź Denarów - czyżby może namiot? karta kojarzy mi się z wyprawami, podróżowaniem, z czasami studenckimi i wyjazdami pod namiot :D

Napisano
To może ja zaproponuję- ta rzecz służy każdemu, w bardzo wielu okolicznościach (szczególnie w nocy), przedmiot o którym myślę, ma dość nietypowy kształt (skladany- ten mój przedmiot), ogólnie kształty i wielkości mogą być bardzo różne.

Dodam jeszcze, że materiał z jakich bywa zrobiony i kształt, też mogą być bardzo różne :)

Napisano

hmm może lampa/latarka? (jeśli szczególnie w nocy pomocna :)

Jaką kartę wylosowałaś?
Napisano

8 pucharów - przyszło mi na myśl lóżko składane taki leżak , leżanka , które można wykorzystać zarówno do opalania się, jak i do przenocowania niespodziewanych gości. :)

Napisano

Jaką kartę wylosowałaś?

Tak to taka lampka składana, gratulacje <brawo>:)

Zadajesz pytanie.

A to właśnie taka lampa

6a5qaww.png

Napisano

Tym razem Margito na intuicję było, nie z kart :)

Zagadka:

Jaki przedmiot potrzebuję (nie mam):

1) żelazko

2) zegarek

3) mikser

4) rower

Powinno być łatwo ;)

Jaką kartę wylosowałaś?

Tak to taka lampka składana, gratulacje <brawo>:)

Zadajesz pytanie.

Napisano
Tym razem Margito na intuicję było, nie z kart :)

Zagadka:

Jaki przedmiot potrzebuję (nie mam):

1) żelazko

2) zegarek

3) mikser

4) rower

Powinno być łatwo ;)

Słońce myślę, że chodzi o żelazko

Napisano
:) nie żelazko, ale karta bardzo wręcz bym powiedziała ze jest idealna do tego przedmiotu, którego potrzebuję :)
Napisano
:) nie żelazko, ale karta bardzo wręcz bym powiedziała ze jest idealna do tego przedmiotu, którego potrzebuję :)

Zastanawiałam się pomiędzy żelazkiem, a rowerem, ale stwierdziłam że jako gorąco wybieram żelazko. Ale może chodzi jednak o rower i tak ogólnie jazdę w ciepłe, słoneczne dni, jakieś dłuższe wycieczki ;)

Napisano
Nie, rowerek mam :) to już coraz bliżej do rozwiązania <haha2>

Dam szansę innym :D

Napisano
Jesteś już blisko, nie poddawaj się ;)

Odpuszczę, niech inne osoby również wezmą udział :)

Napisano

Niestety nie, Aniko :)

samo już się więc rozwiązało, bo została już tylko prawidlowa odpowiedź : zegarek

Wydaje mi się, że bliżej była Marika, z kartą słońce - bo kiedyś tez i zegary były słoneczne, ale i ten mag tez można przypasować: bo jakiś kuszący i elegancki zegarek na rękę bym chciała sobie sprawić.

Kto więc chce, kto chętny, niech zada kolejną zagadkę :) dziękuję za udział dziewczyny :)

Napisano

Białadama fajnie, że tutaj zajrzałaś, zapraszamy częściej <ok>

:)

Zadam nową zagadkę: Przedmiot, który mam na myśli wykorzystywany jest zarówno przez mężczyzn jak i kobiety (chociaż chyba częściej przez kobiety ;) ) A jak chcemy być zadbani, wyglądać schludnie, to korzystanie z tego przedmiotu jest obowiązkowe. Jest on używany przy wykorzystaniu jeszcze jednego przedmiotu.

Zapraszam :)

Napisano

Zanim rozłożyłam karty pomyślałam o żelazku ;) a wylosowałam 4 puchary i niech zostanie te żelazko :D

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...