Ismena Napisano Czerwiec 21, 2017 Napisano Czerwiec 21, 2017 Zanim rozłożyłam karty pomyślałam o żelazku a wylosowałam 4 puchary i niech zostanie te żelazko Jesteś bardzo blisko, ale to nie żelazko Cytuj
Anika Napisano Czerwiec 21, 2017 Napisano Czerwiec 21, 2017 Zanim rozłożyłam karty pomyślałam o żelazku a wylosowałam 4 puchary i niech zostanie te żelazko Jesteś bardzo blisko, ale to nie żelazko To jest deska do prasowania? Cytuj
Ismena Napisano Czerwiec 21, 2017 Napisano Czerwiec 21, 2017 Zanim rozłożyłam karty pomyślałam o żelazku a wylosowałam 4 puchary i niech zostanie te żelazko Jesteś bardzo blisko, ale to nie żelazko To jest deska do prasowania? Anika brawo Wygrałaś możliwość dodania nowej zagadki Cytuj
Anika Napisano Czerwiec 21, 2017 Napisano Czerwiec 21, 2017 Wow Super Przedmiot jaki mam na myśli służy do nauki w szkole, jest pomocny w pewnym przedmiocie. Dzieci mogą mieć go na biurku w domu lub na szafce w pokoju. Co to jest? Cytuj
Ismena Napisano Czerwiec 21, 2017 Napisano Czerwiec 21, 2017 Wow Super Przedmiot jaki mam na myśli służy do nauki w szkole, jest pomocny w pewnym przedmiocie. Dzieci mogą mieć go na biurku w domu lub na szafce w pokoju. Co to jest? Anika mam nadzieję, że to nie jest kalkulator? Bo jeśli tak, to nastąpiła pomiędzy nami jakaś synchronizacja myśli, bo o ten sam przedmiot chciałam zapytać w poprzedniej zagadce, ale wybrałam deskę Cytuj
Anika Napisano Czerwiec 21, 2017 Napisano Czerwiec 21, 2017 Wow Super Przedmiot jaki mam na myśli służy do nauki w szkole, jest pomocny w pewnym przedmiocie. Dzieci mogą mieć go na biurku w domu lub na szafce w pokoju. Co to jest? Anika mam nadzieję, że to nie jest kalkulator? Bo jeśli tak, to nastąpiła pomiędzy nami jakaś synchronizacja myśli, bo o ten sam przedmiot chciałam zapytać w poprzedniej zagadce, ale wybrałam deskę Nie to nie jest kalkulator ten przedmiot nie służy do matematyki Cytuj
Ismena Napisano Czerwiec 21, 2017 Napisano Czerwiec 21, 2017 Wow Super Przedmiot jaki mam na myśli służy do nauki w szkole, jest pomocny w pewnym przedmiocie. Dzieci mogą mieć go na biurku w domu lub na szafce w pokoju. Co to jest? Anika mam nadzieję, że to nie jest kalkulator? Bo jeśli tak, to nastąpiła pomiędzy nami jakaś synchronizacja myśli, bo o ten sam przedmiot chciałam zapytać w poprzedniej zagadce, ale wybrałam deskę Nie to nie jest kalkulator ten przedmiot nie służy do matematyki Czyli nie było synchronizacji Za jakiś czas wezmę udział w ćwiczeniu Cytuj
Anika Napisano Czerwiec 21, 2017 Napisano Czerwiec 21, 2017 Globus Brawo W nagrodę zadajesz nową zagadkę Cytuj
Ismena Napisano Czerwiec 21, 2017 Napisano Czerwiec 21, 2017 Globus Brawo W nagrodę zadajesz nową zagadkę To nie zdążyłam Białadama, masz karty? Może powinnaś kupić, bo intuicję masz dobrą Ale proszę dodaj nam zagadkę w takiej formie jak my dodajemy, bez wymieniania przedmiotów będzie nam łatwiej i zachowamy odpowiednią formę Cytuj
białadama Napisano Czerwiec 21, 2017 Napisano Czerwiec 21, 2017 Zagadka taka będzie: nie jest to jednak martwy przedmiot, ale bardzo piękny, duży, choć i są wersje małe i te podobają się wtedy głownie dzieciakom kiedyś to był m.in. głowny środek lokomocji Cytuj
Anika Napisano Czerwiec 21, 2017 Napisano Czerwiec 21, 2017 Zagadka taka będzie: nie jest to jednak martwy przedmiot, ale bardzo piękny, duży, choć i są wersje małe i te podobają się wtedy głownie dzieciakom kiedyś to był m.in. głowny środek lokomocji Intuicyjnie to bym powiedziała że pociąg? a wylosowałam 5 mieczy i niech tak zostanie Cytuj
Margita Napisano Czerwiec 21, 2017 Autor Napisano Czerwiec 21, 2017 Karta Rydwan- może chodzi o konie, a konkretnie kucyki? Cytuj
Margita Napisano Czerwiec 21, 2017 Autor Napisano Czerwiec 21, 2017 Dziękuję Moja zagadka- można ustawić praktycznie w każdym miejscu, choć są takie "sztuki", które wolą lepsze nasłonecznienie. Zazwyczaj to kupujemy, ale też można samemu "stworzyć". Bywają w jednolitym kolorze lub mienią się kolorami. Co to jest? Cytuj
Margita Napisano Czerwiec 22, 2017 Autor Napisano Czerwiec 22, 2017 6 monet - kwiaty doniczkowe Gratulacje Zadajesz pytanie. Cytuj
Tatianaa Napisano Czerwiec 22, 2017 Napisano Czerwiec 22, 2017 Dziękuję Przedmiot , który mam na myśli służy do uporządkowania dokumentów. Cytuj
Anika Napisano Czerwiec 24, 2017 Napisano Czerwiec 24, 2017 10 monet hm może segregator albo teczka Cytuj
Ismena Napisano Lipiec 3, 2017 Napisano Lipiec 3, 2017 9 Buław - to może regał, w którym można schować/ustawić wszystkie teczki, segregatory? Cytuj
Tatianaa Napisano Lipiec 4, 2017 Napisano Lipiec 4, 2017 Dziękuję Wam za udział Miałam na myśli zszywacz. Syrena była najbliżej. Gratuluje Prosimy o kolejną zagadkę Cytuj
Syrena Napisano Lipiec 4, 2017 Napisano Lipiec 4, 2017 Dziękuję :-) Przedmiot, który mam na myśli służy do przenoszenia lub przechowywania różnych rzeczy. Może być różnych wielkości i z różnych tworzyw, ale raczej utrzymuje ten sam kształt. Zapraszam do udziału :-) Cytuj
Tatianaa Napisano Lipiec 4, 2017 Napisano Lipiec 4, 2017 Moje pierwsze skojarzenie to walizka dociągnełam kartę Rycerza Buław . Chłopak lubi podróże, to walizka jak najbardziej mu sie przyda Zostaje przy swojej odpowiedzi Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.