Skocz do zawartości

Zgadnij jaki to przedmiot? ;)

Polecane posty

Napisano
Zanim rozłożyłam karty pomyślałam o żelazku ;) a wylosowałam 4 puchary i niech zostanie te żelazko :D

Jesteś bardzo blisko, ale to nie żelazko ;)

Napisano
Zanim rozłożyłam karty pomyślałam o żelazku ;) a wylosowałam 4 puchary i niech zostanie te żelazko :D

To jest deska do prasowania? :D

Napisano

To jest deska do prasowania? :D

Anika brawo <brawo> Wygrałaś możliwość dodania nowej zagadki <haha2>

Napisano

Wow Super :D<ok><ok>

Przedmiot jaki mam na myśli służy do nauki w szkole, jest pomocny w pewnym przedmiocie. Dzieci mogą mieć go na biurku w domu lub na szafce w pokoju. Co to jest? :D

Napisano

Przedmiot jaki mam na myśli służy do nauki w szkole, jest pomocny w pewnym przedmiocie. Dzieci mogą mieć go na biurku w domu lub na szafce w pokoju. Co to jest? :D

Anika mam nadzieję, że to nie jest kalkulator? :D Bo jeśli tak, to nastąpiła pomiędzy nami jakaś synchronizacja myśli, bo o ten sam przedmiot chciałam zapytać w poprzedniej zagadce, ale wybrałam deskę ;)

Napisano

Anika mam nadzieję, że to nie jest kalkulator? :D Bo jeśli tak, to nastąpiła pomiędzy nami jakaś synchronizacja myśli, bo o ten sam przedmiot chciałam zapytać w poprzedniej zagadce, ale wybrałam deskę ;)

Nie to nie jest kalkulator :D ten przedmiot nie służy do matematyki :D

Napisano

Nie to nie jest kalkulator :D ten przedmiot nie służy do matematyki :D

Czyli nie było synchronizacji <luzik>

Za jakiś czas wezmę udział w ćwiczeniu <ok>

Napisano
Globus <haha2>

Brawo <brawo><brawo><brawo>

W nagrodę zadajesz nową zagadkę <haha2><haha2>

To nie zdążyłam <bezradny> Białadama, masz karty? Może powinnaś kupić, bo intuicję masz dobrą <brawo>

Ale proszę dodaj nam zagadkę w takiej formie jak my dodajemy, bez wymieniania przedmiotów będzie nam łatwiej i zachowamy odpowiednią formę <ok>

Napisano

Zagadka taka będzie: nie jest to jednak martwy przedmiot, ale bardzo piękny, duży, choć i są wersje małe i te podobają się wtedy głownie dzieciakom <haha2> kiedyś to był m.in. głowny środek lokomocji :)

Napisano
Zagadka taka będzie: nie jest to jednak martwy przedmiot, ale bardzo piękny, duży, choć i są wersje małe i te podobają się wtedy głownie dzieciakom <haha2> kiedyś to był m.in. głowny środek lokomocji :)

Intuicyjnie to bym powiedziała że pociąg? a wylosowałam 5 mieczy i niech tak zostanie ;)

Napisano

Dziękuję :)

Moja zagadka- można ustawić praktycznie w każdym miejscu, choć są takie "sztuki", które wolą lepsze nasłonecznienie. Zazwyczaj to kupujemy, ale też można samemu "stworzyć". Bywają w jednolitym kolorze lub mienią się kolorami.

Co to jest? ;)

0girl_witch.gif.d551843d651a3d222daca21637f5946b.gif

Napisano
6 monet - kwiaty doniczkowe

Gratulacje :)<brawo>

Zadajesz pytanie.

0girl_witch.gif.d551843d651a3d222daca21637f5946b.gif

Napisano

Dziękuję :)

Przedmiot , który mam na myśli służy do uporządkowania dokumentów.

• 2 weeks later...
Napisano

9 Buław - to może regał, w którym można schować/ustawić wszystkie teczki, segregatory?

Napisano

Dziękuję Wam za udział :)

Miałam na myśli zszywacz. Syrena była najbliżej. Gratuluje :) Prosimy o kolejną zagadkę :)

Napisano

Dziękuję :-)

Przedmiot, który mam na myśli służy do przenoszenia lub przechowywania różnych rzeczy. Może być różnych wielkości i z różnych tworzyw, ale raczej utrzymuje ten sam kształt. Zapraszam do udziału :-)

Napisano

Moje pierwsze skojarzenie to walizka :) dociągnełam kartę Rycerza Buław . Chłopak lubi podróże, to walizka jak najbardziej mu sie przyda :D

Zostaje przy swojej odpowiedzi :)

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...