Alicja Napisano Wrzesień 5, 2015 Napisano Wrzesień 5, 2015 Ania1 z tym Wisielcem prawie pasowało To ja zadam: Przedmiot, o którym myślę jest bardzo przydatny. Najczęściej nosi się go przy sobie, szczególnie, gdy wychodzimy z domu. Cytuj
Anika Napisano Wrzesień 5, 2015 Napisano Wrzesień 5, 2015 10 buław- hm może jakaś torebka albo walizeczka? Cytuj
Ania1 Napisano Wrzesień 6, 2015 Napisano Wrzesień 6, 2015 Glupiec- torba, reklamowka na zakupy. Moj glupiec ma tez kij, wiec moze laska? Ps. Wisielec idealny. Moglam pomyslec dluzej. Zasugerowalam sie tym, ze chroni i pomyslalam o czyms magicznym:) Cytuj
Marika Napisano Wrzesień 6, 2015 Napisano Wrzesień 6, 2015 As mieczy - może neseser albo coś z elektroniki - telefon, tablet Cytuj
Alicja Napisano Wrzesień 7, 2015 Napisano Wrzesień 7, 2015 Ania1, to nic, te ćwiczenia są bardzo przydatne, właśnie we względu na weryfikację. Po weryfikacji jest dużo łatwiej, na pierwszy rzut oka bierze się pod uwagę coś innego;) Dziękuję za udział Chodziło o portfel. Każdej z was w sumie dobrze wychodziło, bo pisałyście o torebce. Kolejną zagadkę według mnie powinna zadać Anika, jako, że pierwsza udzieliła w miarę poprawnej odpowedzi Cytuj
Anika Napisano Wrzesień 7, 2015 Napisano Wrzesień 7, 2015 Nawet na myśl mi to nie wpadło. A teraz jak znam odpowiedź to aż pukam się w czoło. Przecież 10 buław skierowało mnie w stronę pracy, a gdzie trzymamy pieniążki jak nie w portfelu Rzecz którą mam namyśli jest często nam w życiu przydatna. Zarówno w domu jak i w pracy?? Cytuj
Alicja Napisano Wrzesień 7, 2015 Napisano Wrzesień 7, 2015 Dlatego lubię te ćwiczenia, bo gdy już jest weryfikacja, to pytanie staje się takie łatwe Królowa Denarów - laptop albo biurko Cytuj
Syrena Napisano Wrzesień 13, 2015 Napisano Wrzesień 13, 2015 Umiarkowanie - ja bym rzekła może, że kawa? Cytuj
Ismena Napisano Wrzesień 13, 2015 Napisano Wrzesień 13, 2015 Kapłanka - krzesło lub może chodzi o światło - lampa Cytuj
Anika Napisano Wrzesień 14, 2015 Napisano Wrzesień 14, 2015 Dziękuje za udział Rzecz, którą miałam na myśli był laptop. Gratulacje Alicjo pierwsza wzięłaś udział i od razu dałaś poprawną odpowiedź. Alicja zadaj pytanie Cytuj
Alicja Napisano Wrzesień 22, 2015 Napisano Wrzesień 22, 2015 Super Moje pytanie: Rzecz, o której myślę jest bardzo przydatna, często pełni jedynie funkcję dekoracyjną. Przeważnie korzysta się z niej codziennie, od rana do wieczora. Cytuj
Anika Napisano Wrzesień 23, 2015 Napisano Wrzesień 23, 2015 8 denarów -zegar? lustro? jakaś półka, komoda (meble)? Cytuj
Karolina Napisano Wrzesień 27, 2015 Napisano Wrzesień 27, 2015 2 mieczy - na mojej karcie jest krajobraz, słońce i kwiaty, więc może kwiaty, albo coś związane ze światłem, może żarówka, żyrandol, lampa, ew słońce Cytuj
Alicja Napisano Wrzesień 27, 2015 Napisano Wrzesień 27, 2015 Dziękuję wszystkim za udział Anika, wpisując się pierwsza, odgadła. Chodziło o zegarek Cytuj
Anika Napisano Wrzesień 27, 2015 Napisano Wrzesień 27, 2015 Dziękuje Alicjo Przedmiot jaki mam namyśli potrzebny jest nam do codziennego użytku. Bardzo przydatna rzecz Cytuj
Anika Napisano Październik 11, 2015 Napisano Październik 11, 2015 Dziękuje za wzięcie udziału, chodziło mi o kubek Cytuj
Alicja Napisano Październik 11, 2015 Napisano Październik 11, 2015 oj nie pomyślałam nawet nad tym, bardziej moje myśli krązyły w temacie władzy, siły Cytuj
Ismena Napisano Październik 13, 2015 Napisano Październik 13, 2015 Dobrze, skoro nikt nie został wytypowany do zadania zagadki, ja to zrobię Przedmiot o którym myślę, jest bardzo przydatny szczególnie dla kobiet, bardzo często się z niego korzysta.. Ma różne rozmiary, bez problemu zmieści się do kobiecej torebki. Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.