Skocz do zawartości

Zgadnij jaki to przedmiot? ;)

Polecane posty

Napisano

miałam jeszcze jedną tezę, ale poczekam na odpowiedzi innych :)

Napisano

o to wybaczcie nie zauważyłam, więc w zamyśle miałam jeszcze BMW - tak mi się kojarzą takie samochody z Tobą :D

Napisano

haa!! Super, wiedziałam, że wokół odpowiedniej odpowiedzi się kręcę - też jeden z moich ulubionych samochodów :)

Tak więc zadaje pytanie. Otrzymałam prezent Mikołajkowo - Noworoczny w pracy. Przedmiotów było parę, ale wszystkie idą w jednym kierunku. Stąd moje pytanie co to za przedmioty lub do czego służą ? :)

Gość Ophelia2040
Napisano

Untitled_1_01.jpg

Umiarkowanie + Koło Fortuny

Moja pierwsza myśl była taka, że dostałaś rzeczy związane z kwiatami, może jakieś wazony, nasiona, przybory ogrodnicze, albo naczynia i książki kucharskie (zdecydowanie na gastronomiczne skojarzenia ma wpływ moja talia i ten młyn na karcie Koła).

Ewentualnie rzeczy związane z odmierzaniem, mieszaniem, pakowaniem, zmiejszaniem wagi (?).

Wiem, że to dośc niestandardowe skojarzenia, ale postanowiłam dać popłynąć fantazji, a nie książkowym opisom ;)

Napisano

9 Pucharów - jest to coś, co będzie przydatny nie tylko Tobie, ale i rodzinie albo i znajomym, gdy Cię odwiedzą. Może chodzi o butelkę wina? albo ogólnie były to produkty spożywcze - jakieś słodycze, owoce, coś smacznego.

Napisano

8 Mieczy - może to był prezent finansowy w postacie podwyżki?

Napisano

Wyszło mi As buław hmm myślę, że ten przedmiot jest Ci przydatny w codziennym życiu. Może pióro do pisania, jakiś komplet biurowy. To jest chyba coś co przyda Ci się w pracy :D

Napisano

Krol mieczy, 6 pucharów

Zestaw imprezowy - zestaw sztućców lub kieliszków :)

Nie płacz nad swoim losem. Prędzej się odwodnisz, niż coś w ten sposób zmienisz.

Napisano

Świat kojarzy mi się z bombkami, zawieszkami, ozdobami świątecznymi.

Napisano

giermek pucharów - kosmetyki - bez tego nie da się iść na randkę czy spotkanie <haha2>

Napisano

Kochankowie - skojarzyli mi się z kąpielą (mydła), olejkami, kadzidłami lub herbatami ...

Napisano
giermek pucharów - kosmetyki - bez tego nie da się iść na randkę czy spotkanie <haha2>

Tak, dokładnie! Chodzi o kosmetyki do pielęgnacji ciała i makijażu. Brawo, gratuluję :)

Dziękujemy wszystkim za udział w ćwiczeniu :)

Napisano

Tym bardziej ja się cieszę, bo o ile dobrze pamiętam, jest to moje pierwsze ćwiczenie :)<hejka>

A oto moje pytanie:

Moja córka jest pasjonatką pewnej rzeczy.Wiedza jaką posiada na jej temat niejednokrotnie mnie zaskakuje.Co jest przedmiotem zainteresowania mojej córki?.

Napisano

Wylosowałam kartę 5 monet hm może dosłownie zbiera monety kolekcjonerskie albo kamienie

Napisano

A może jeszcze ktoś zechce spróbować ? Podam kilka podpowiedzi.... :)

6 Mieczy - tak się zastanawiam i może chodzi o Statki?

Nie, nie są to statki, ale ta karta najlepiej odnosi się do tego przedmiotu. <ok>

Ja mam głupca - pierwsze skojarzenie to podróże lub fotografia :)

...i bardzo dobre skojarzenie <brawo> - tylko przedmiotu mi brak <bezradny>

Wylosowałam kartę 5 monet hm może dosłownie zbiera monety kolekcjonerskie albo kamienie

ha ha ha ... <haha2> monety to ona zbiera ale, żeby wydać na swoją pasję. <psotnik>

Natomiast, jeżeli ja miałabym powiedzieć, co łączy tą kartę z tym przedmiotem, to powiedziałabym, że jest to bardzo drogi przedmiot i tylko nieliczni mogą sobie pozwolić aby mieć to na własność.

Napisano

dziękuję Wam za udział w ćwiczeniu :) Moja odpowiedź to samolot.

Córka uwielbia latać samolotami, nie tylko pasażerskimi ale też lekkimi i ultralekkimi (właśnie na to zbiera pieniążki) Często zabieramy ją na różne lotniska, aby mogła sobie je fotografować.

Najbliżej była Syrena - gratuluje <brawo><brawo><brawo>

Napisano

Oj, oj, oj wychodzi na to, że powinnam się dłuzej zastanawiać przy udzielaniu odpowiedzi ;)

Tatiano, bardzo ciekawe zainteresowania przejawia Twoja córka :) wygląda na to, że swoją przyszłość zwiąże z lotnictwem, będzie zwiedzać świat :)

Gratuluję Syreno! :)

Napisano

Syreny nie ma na forum, więc zadam nowe pytanie:

Przedmiot, który mam na myśli jest bardzo przydatny, można w nim chować pewną rzecz. Z tego przedmiotu, nie korzystają wszyscy, a tylko pewna grupa osób.

Napisano
Syreny nie ma na forum, więc zadam nowe pytanie:

Przedmiot, który mam na myśli jest bardzo przydatny, można w nim chować pewną rzecz. Z tego przedmiotu, nie korzystają wszyscy, a tylko pewna grupa osób.

Królowa Denarów- tak sobie myślę... sejf, szkatułka, woreczki na karty :)

0girl_witch.gif.d551843d651a3d222daca21637f5946b.gif

Gość Ophelia2040
Napisano

Tak zanim jeszcze rozłożyłam karty to pomyślałam o etui na okulary ;)

Ale w zgodzie z zasadami zabawy: Cesarz

Coś związanego z biznesem, biurem, szefowaniem. Może pudełko na pieczątkę?

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...