Skocz do zawartości

Wieża + Cesarzowa

Polecane posty

Napisano

Witam,

trochę "bawię się" w stawianie kart. czasem do mnie mówią.

Spytałam, jaki będzie miesiąc pod względem uczuć koleżanki. Na jej prośbę.

zadziwiło mnie to, co wyszło:

Wieża, Cesarzowa, 6 kielichów.

Ona obecnie jest sama. miala kilka relacji w przeszłości, do kilku ma "tęsknotę".

Mam zagwozdkę, bo myli mnie ta Wieża na początku. czytałam interpretacje w necie i nic mi nie pasuje.

Mój pomysł jest taki:

Nagle stanie sie dla kogos kobietą życia, kogoś, kto był dla niej wazny w przeszłości. Bardzo nagle. Takie odrodzenie związku na nowo, na nowych zasadach.

Albo jakas relacja z przeszłości, o której ona marzyła, że coś z tego będzie, okaże się mrzonką. Runie jej wyobrażenie.

Kto mi pomoże? Bardzo dziękuję za pomoc :) zweryfikuję pod koniec miesiąca.

Napisano

Wg mnie koleżanka nadal będzie roztrząsać sprawy z przeszłości w sierpniu. Żeby zacząć coś nowego musiałaby przestać żyć tym, co było. To ją wewnętrznie osłabia, obciąża. Tak więc dobrze zrobić bilans, wyciągnąć wnioski z przeszłości, zamknąć to, co było i ruszyć naprzód (żyć teraźniejszością, cieszyć się tym, co ma teraz i rozwijać to, pielęgnować).

Napisano

Zgadzam się z wypowiedzią Essy. Koleżanka nie jest gotowa na nierozpoczęcie nowego rozdziału, rozdziału z kimś innym niż poprzedni mężczyzna. Pomimo jej marzeń o założeniu rodziny, szczęśliwym związku, dzieciach, w jej życiu nic się nie zmieni, dopóki nie otrząśnie się ze wspomnień i nie zamknie przeszłości.

Napisano

Bardzo dziekuje Wam za pomoc. Przekaze jej te informacje. Pewnie sie nie ucieszy. Z Wieza zawsze mam problem. Kiedys wyszla mi na powrot do relacji z kims.facet zaskoczyl niespodziewanie pierscionkiem zareczynowym po definitywnym koncu. Zdziewilam sie. Dziekuje Wam!

Napisano

Ta Wieża to ogólnie zmiana u niego. To co do tej pory miał za pewnik, runęło i otworzył się na nowe doświadczenia (pierścionek zaręczynowy). Jeśli wcześniej myślał, że nie jest na to gotowy, zmienił zdanie, przewartościował życie.

• 3 weeks later...
Napisano

Boże, jakbym o sobie czytała i o Szymonie :)

• [...] Nadie puede detenerte

Si tu tienes fé

No te quedes con tu nombre escrito en la pared

En la pared...[/list:u]

Napisano

Weryfikuje, bo miesiac sie skonczyl. Kolezanka nawiazala kontakt, bo tesknila. Okazalo sie, ze facet wrocil do swojej bylej kobity.bo jest z nim w ciazy. Kumpela rozpacza. Dziekuje za pomoc w interpretacji :)

Napisano

Ta wieża właśnie wskazuje między innymi żeby się otrząsnąć, zapomnieć, poukładać życie na nowo.

Napisano

ja mam wieżę w portrecie, casarzowa mi wyszła w kartach - tak samo to interpretować?

• [...] Nadie puede detenerte

Si tu tienes fé

No te quedes con tu nombre escrito en la pared

En la pared...[/list:u]

Napisano

Portret, a rozkład kart, to coś innego. Portrety rządzą się swoimi prawami, a rozkłady swoimi.

Na pewno, nie jest dobrym rozwiązaniem łączenie ze sobą kart, tak jak piszesz - jednej z portretu, drugiej z rozkładu.

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...