Skocz do zawartości

Osobista karta, karta duszy i karta rozwoju - obliczenia

Polecane posty

Napisano

Obliczanie osobistej karty, karty duszy i karty rozwoju jest kombinacją astrologii i numerologii. Bazując na dacie urodzenia, możemy obliczyć, która z kart Wielkich Arkanów reprezentuje główne trendy życia każdego człowieka.

KARTA OSOBISTA

Karta osobista pokazuje osobiste cechy, które będą się rozwijały. To są właściwości którymi otwieramy się na świat, środki których używamy do oddziaływania na otoczenie. Karta ta pokazuje jak reprezentujemy siebie i jakie zadania musimy wypełnić a także wyzwania jakie przed nami stoją. Wyliczamy ją z daty urodzenia i jest wynikiem dodania do siebie dnia, miesiąca i roku urodzenia.

Jeżeli liczba jest większa niż 22 sumujemy to jak w numerologii.

Przykładowo:

1.5.1948 = 1+5+1948 = 1954 = 1+9+5+4 = 19

Czyli Karta osobista w tym przypadku jest XIX Słońce.

Inny przykład:

5.7.1952 = 5+7+1952 = 1964 = 1+9+6+4 = 20

Czyli karta osobista jest tu XX Sąd.

Jeszcze jeden przykład:

9.3.1957 = 9+3+1957 = 1969 = 25 = 2+5 = 7

Czyli karta osobista jest tu VII Rydwan.

KARTA DUSZY

Karta duszy pokazuje jakie cechy duchowe będą się w nas rozwijać. Te cechy to ukryta moc dzięki której odkryjemy własną ścieżkę, drogę do nas samych, do naszego wnętrza, do wewnętrznego mistrza.

Jeżeli liczba karty osobistej jest wyższa niż 9 sumujemy wtedy tę liczbę jak w numerologii i mamy kartę duszy. Jeżeli liczba ta jest równa 9 lub mniejsza wtedy liczba karty osobistej jest równa liczbie karty duszy.

I przykładowo, jeżeli w 1 przykładzie mieliśmy jako kartę osobistą XIX Słońce, to liczba karty duszy będzie 10, czyli X Kolo Fortuny, jako że 1+9 = 10.

W drugim przypadku, gdzie mieliśmy XX Sąd, liczbą karty duszy będzie 2, czyli II Kapłanka, ponieważ 2+0 = 2.

W trzecim przypadku mieliśmy jako kartę osobistą VII Rydwan. Ponieważ 7 jest mniejsze niż 9, liczba karty duszy będzie identyczna, czyli VII Rydwan. Będzie ona zarówno jako karta osobista, jak i karta duszy.

KARTA ROZWOJOWA

Obliczamy ja dodaj do siebie miesiąc i dzień urodzenia oraz rok (analizowany). Obejmuje rok czasu, trwa od urodzin do urodzin.

Obliczenia:

Przykładowo ktoś, kto urodził się 1.5.1991:

Liczymy:

1.5.2015 = 1+5+2015 = 14 XIV 1+4 = 5 - V

Czyli mamy kartę rozwojowa XIV Umiarkowanie i opcjonalnie V Arcykapłan, na czas od 1.5.2015 do 30.04. 2016.

Inny przykład.

Ktoś urodzony przykładowo 5.12.1991. Ponieważ jeszcze nie mamy grudnia zamiast roku bieżącego musimy wpisać w wyliczenia - rok poprzedni, gdyż ta osoba jeszcze jest pod działaniem karty z tamtego roku.

Liczymy:

5.12.2014 = 5+12+2014 = 15 XV Diabeł 1+5=6 VI Kochankowie

I mamy jako kartę rozwojowa XV Diabeł i opcjonalnie VI Kochankowie. Karta ta liczy się jednak od 5.12.2014 i będzie ważna do 4.12.2015.

Źródło: opracowane na podstawie Akron Hajo Banzhaf - Der Crowley Tarot

• Dziękuję! 1
  • 4 weeks later...
Napisano

Wyliczyłam że moja kartą osobista oraz karta duszy to Kochankowie.

Pokusi się ktoś o interpretację osoby której patronuje ta karta? :)

Napisano

Poszukam, gdzieś powinnam mieć opracowane.

skoro Karta Osobista i Karta Duszy są takie same, to cechy, które będziesz rozwijać będą takie same. Nie nastąpi żaden podział ani nieścisłość, wręcz przeciwnie, pojawi się duża harmonia.

Z tych pozytywnych cech Kochanków, to między innymi : wierność, lojalność, opanowanie, spokój, ciekawość.

Napisano

skoro Karta Osobista i Karta Duszy są takie same, to cechy, które będziesz rozwijać będą takie same. Nie nastąpi żaden podział ani nieścisłość, wręcz przeciwnie, pojawi się duża harmonia.

Z tych pozytywnych cech Kochanków, to między innymi : wierność, lojalność, opanowanie, spokój, ciekawość.

Mariko jakbyś rzuciła jeszcze opracowanie dla Cesarzowej to będę Cię po stópkach całować :D

Napisano

Dzięki, to są właśnie wartości którymi się kieruję :) .

• 3 weeks later...
Napisano

Anika, jeszcze nie szukałam tych znaczeń, obiecuję zrobić, to jak najszybciej!

• 1 year later...
  • 2 weeks later...
Napisano
Anika, jeszcze nie szukałam tych znaczeń, obiecuję zrobić, to jak najszybciej!

Podbijam pytanie Ismeny :D mnie ta Cesarzowa interesuje :)

Napisano
Będzie ona zarówno jako karta osobista, jak i karta duszy.

U mnie i osobista i duszy jest taka sama - V Arcykapłan :) byłabym wdzięczna za jakąś interpretację, bo ja jestem kompletny laik w tym zakresie :P

dodatkowo moja karta rozwojowa na ten rok to XIV Umiarkowanie, więc opcjonalnie też V wychodzi :P

Napisano

Tutaj znalazłam trochę na temat karty duszy

Karty osobistej

Karty rozwoju

Może kogoś to zainteresuje :)

"Wczoraj to przeszłość,jutro to tajemnica a dziś to dar losu"

Napisano

Mi wyszła 8 czyli MOC. Bardzo dużo się sprawdza, dotychczas dominowała pozytywną strona tej karty ale od pewnego czasu niestety ( tak mi się życie potoczyło, może to kwestia również numerologiczna,i tego że obecnie jestem w roku osobistym 9) dominuje negatywne znaczenie tej karty. Co Wy myślicie o połączeniu tych kart z naturalnym cyklem numerologicznym idę w dobrym kierunku?

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...