Skocz do zawartości

Pocałunek

Polecane posty

Napisano

Ostatniej nocy śnił mi się pocałunek z sąsiadem. Zawsze mi się podobał, co miedzy nami "wisiało", ale on był taki zdystansowany, jakby niegotowy. W rl nigdy nic między nami nie było, choć nie ukrywam, że bym chciała. Wydaje mi się, że to jakieś ukryte pragnienia, a sny spełniają sie odwrotnie ; D

• [...] Nadie puede detenerte

Si tu tienes fé

No te quedes con tu nombre escrito en la pared

En la pared...[/list:u]

Napisano

Twoje pragnienia wychodzą na jaw podczas snów. Według mnie, sen nie ma jakiegoś szczególnego znaczenia, jedynie przedstawia, to co chciałabyś, aby się wydarzyło

Napisano

No to prawie tak, jak myślałam.

Hmm, a prawdą jest, że sny są własnie odwrotnością tego, co naprawdę się wydarzy? Czy niekoniecznie

Ja np. zawsze miałam sny prorocze. Jak śnił mi się chłopak z inną dziewczyną to zawsze oznaczało, że ma inną.

Si tu tienes fé

Napisano

Sny często są odzwierciedleniem całego dnia :) nie warto doszukiwać się w tym na siłę jakichś znaków, przynajmniej to moje zdanie. Sny prorocze kojarzą mi się z takim silnym bodźcem, gdy budzisz się i masz niezachwianą pewność, że tak będzie.

Napisano

Jak śnił mi się chłopak z inną dziewczyną to zawsze oznaczało, że ma inną.

Mam tak samo jak śni mi się facet, który mnie całuje. W rzeczywistości okazuje się, że ma partnerkę. Sprawdziło mi się to kilka krotnie <nerwy>

Napisano

Hmm, a prawdą jest, że sny są własnie odwrotnością tego, co naprawdę się wydarzy? Czy niekoniecznie

Według mnie niekoniecznie. Sny są różne, ale tylko mała ich część coś znaczy. A to "coś" często znajduje swoje miejsce w drobnym wydarzeniu, tekście w czasopiśmie, filmie, rozmowie, jakiejś sytuacji, dużo rzadziej dotyczy to większych wydarzeń.

Najłatwiejszą i zarazem najszybszą metodą, aby zrozumieć swoje sny, odkryć znaczenie zawartej w nich symboliki, jest prowadzenie specjalnego zeszytu i zapisywanie każdego snu. Po około miesiącu (lub wcześniej, zależy od intensywności snów), można zauważyć pewne zależności.

Napisano

Jak śnił mi się chłopak z inną dziewczyną to zawsze oznaczało, że ma inną.

Mam tak samo jak śni mi się facet, który mnie całuje. W rzeczywistości okazuje się, że ma partnerkę. Sprawdziło mi się to kilka krotnie <nerwy>

Jeśli tak, to życzę mu wszystkiego dobrego. Trudno się mówi.

Co do tych zależności, mi np. ostatnio śni się cały czas ten sam sen, ale w nieco innej scenerii.

Śni mi się mój sąsiad (ale inny, hehe), który się na mnie wydziera, robi karczemną awanturę, a nawet chce dojść do przemocy, bo : (nie szanuję się, zrobiłam komuś koło dupy, albo plotkuje).

Sen ten akurat ma swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości, bo spotykałam sie z jego kolegą, a później w odwecie palnęłam parę słów na jego temat i boję się, co ów sąsiad o tym myśli.

Si tu tienes fé

Napisano

llenadefe:) zdecydowanie powinnaś mieszkać jako odludek :D za dużo tych sąsiadów :D

Może za bardzo tym wszystkim się przejmujesz? boisz się ludzkiego gadania, opinii jaką o Tobie wyrobią, plotek. A te wszystkie lęki, nawet jeśli ich na co dzień nie analizujesz, są ukryte, w snach natomiast wszystko wychodzi na wierzch

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...