Skocz do zawartości

Polecane posty

Napisano

Jak to jest z ta kartą? Bo spotkałam się z różnymi interpretacjami. Najczęściej się czyta, że jest to karta złudzeń, tajemnic, coś jest ukrywane.

Przed chwilą z kolei natknęłam się na interpretację, która mówi o skrywanej miłości do drugiej osoby - przed tą osoba i sobą samym, czy to prawda?

• [...] Nadie puede detenerte

Si tu tienes fé

No te quedes con tu nombre escrito en la pared

En la pared...[/list:u]

Napisano
Przed chwilą z kolei natknęłam się na interpretację, która mówi o skrywanej miłości do drugiej osoby - przed tą osoba i sobą samym, czy to prawda?

Myślę, że tutaj jest odpowedź na Twoje pytanie ;)

tajemnic, coś jest ukrywane.

"Coś jest ukrywane", więc tym czymś jak najbardziej może być uczucie jakim jest miłość ;) .

Napisano

Dziękuję. Kurczę, szkoda, że nigdzie nie ma (albo ja nie umiem znaleźć), takich obszerniejszych opisów kart, wszędzie takie ogólnikowe. Dla osoby początkującej to za mało, przynajmniej jak dla mnie :)

Si tu tienes fé

Napisano

A przeglądałaś te na forum? viewtopic.php?f=35&t=236 jak dla mnie, to sporo jest tutaj informacji. Z ogólników można tworzyć szczegóły, a praca z kartami, między innymi na tym polega. Te znaczenia, to tylko pewne odniesienie, wskazanie najważniejszych znaczeń.

Obszerne znaczenia są, ale najczęściej w książkach lub we własnych notatkach, u osób zajmujących się tarotem ;)

Napisano

Księżyc to też coś co odeszło, ale powróci ;) możemy to np. odnieść do myśli, uczuć, ludzi etc...

Napisano

Dziękuję. W sumie to by się zgadzało, księżyc miałam raz w numerologii partnerskiej i rzeczywiście, wróciło ;)

Si tu tienes fé

Napisano

Numerologia partnerska, to nie Księżyc ;) W Tarocie są karty, w numerologii cyferki. Tylko, że w numerologii partnerskiej, po dodaniu do siebie dróg partnerów, jeśli wychodzi liczba dwucyfrowa to redukuje się ją do jednocyfrowej, wiec jak wyszła 18? <myśli>

Napisano
Numerologia partnerska, to nie Księżyc ;) W Tarocie są karty, w numerologii cyferki. Tylko, że w numerologii partnerskiej, po dodaniu do siebie dróg partnerów, jeśli wychodzi liczba dwucyfrowa to redukuje się ją do jednocyfrowej, wiec jak wyszła 18? <myśli>

Mój błąd, pomyliłam pojęcia. Nie numerologia partnerska, a tarotowy portret partnerski :)

Si tu tienes fé

Napisano

Osobiście lubię ta kartę.Jest taka....mglista, rozedrgana,nie namacalna,ulotna...daje bardzo dużo do myślenia.Każe nam zgłębić się we własna duszę i tam poszukać prawdy,Rozdzielić ziarno od plew.

Pierwsze moje skojarzenie to odbicie w wodzie.

Takie niby "siebie widzę ale falowanie wody nie pozwala dostrzec mi szczegółów".

Napisano

To prawda, zawsze mam dużą sprzeczność serca i rozumu, dlatego ciężko mi dostrzec prawdę.

Najpierw uparcie karmię się iluzją, a kiedy nie znajduję odpowiedzi na jakieś pytanie, to z kolei twardo słucham rozumu (a mój rozum jest strasznie konserwatywny i pesymistyczny) :)

Si tu tienes fé

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...