pawciol Napisano Grudzień 2, 2015 Napisano Grudzień 2, 2015 Witam mam nadzieję ze w dobrym miejscu piszę Czy ktoś może mi pomóc w nauce wróżenia z kart klasycznych ? Pozdrawiam P Cytuj
Ismena Napisano Grudzień 2, 2015 Napisano Grudzień 2, 2015 Temat trochę mylący, szczególnie, że chodzi o same karty klasyczne. Więc tak drogi Pawle, przede wszystkim kup nową talię i zeszyt do prowadzenia zapisków, od tego zacznij A wcześniej przed wróżeniem, zaparzam do ćwiczenia - na sobie, na bliskich, ale także do tych forumowych ćwiczeń. W każdej nauce, ćwiczenia, to podstawa, im więcej tym lepiej. Ćwiczenia zbliżają do wróżenia, gdyż pozwalają opanować podstawy, wyćwiczyć własne znaczenia oraz nauczyć się interpretacji pojedynczych i kilku kart. Cytuj
pawciol Napisano Grudzień 2, 2015 Autor Napisano Grudzień 2, 2015 Dziękuję za pomoc Karty mam, cała talie kart A czy mogła byś może polecić jakiś opis co i jak z kartami ? Cytuj
Ismena Napisano Grudzień 2, 2015 Napisano Grudzień 2, 2015 Całej talii na początek nie polecam, wystarczy 24, jeśli opanujesz tę część, będziesz mógł stopniowo zwiększać ilość - oczywiście, jeśli się na to zdecydujesz. Opis znaczeń znajdziesz tutaj na forum, parę cennych uwag i wskazówek również, przeglądnij ten dział Proponuję na początek, pracę z każdą kartą osobno. Jeśli masz zeszyt, na każdej stronie wypisz karty i spróbuj samodzielnie, gdy się skupisz i patrzysz na kartę odnaleźć własne spostrzeżenia, skojarzenia i znaczenia tej karty. Wypisz to z czym dana karta Ci się kojarzy, jakie masz odczucia z nią związane itp itd. Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.