Skocz do zawartości

Dotykanie kart przez osoby trzecie

Polecane posty

Napisano

Jak to jest, jeżeli mamy talię kart, to czy inni mogą ich dotykać? spotkałam się z opinią że tak - to nie przeszkadza oraz że nie - bo kart może dotykać tylko właściciel, ale jak jest z przełożeniem, kiedy karty daje się pytającemu do przełożenia?

• 3 months later...
Napisano

No właśnie, kiedy daje się choćby nawet do przełożenia to już jest dotyk innej osoby. Moim zdaniem nie można tak rygorystycznie podchodzić do tego tematu.

• 3 weeks later...
Gość Ophelia2040
Napisano

Rób, jak czujesz. Ja daję do oglądania swoje karty, macania i do bawienia się nimi - na przykład chłopakowi, czasami gramy w coś rodzaju gry, że za pomocą kart zgadujemy o czym myślimy albo próbujemy wyciągnąć na oślep kartę pasującą do rzuconego na głos hasła ("spróbuj wyciągnąć kartę, któa pasuje do hasła... "słońce", "wino", "dyskusja", "sen", "długopis" itd.)

• 1 month later...
Napisano

Wg mnie właściciel talii jest jeden, i póki nim pozostaje i pozwala innym dotykać kart w odpowiednim momencie to jest OK. Ale to się naprawdę intuicyjnie czuje, na ile można drugiej osobie pozwolić w obchodzeniu się z własną talią.

Kiedyś poprosiłam przyjaciółkę, żeby coś dla mnie sprawdziła moją talią (bo nie miała swojej przy sobie), ja byłam wtedy zbyt emocjonalnie zaangażowana w sprawę by to sprawdzić Jej wyszła bardzo adekwatna odpowiedź (z czasem się zweryfikowała pozytywnie). Później po prostu oczyściłam talię nad świecą. Była to bliska znajoma a jej energia nie zakłócała w żaden sposób pracy z moją talią.

• 1 month later...
Napisano

Zgadzam się, że trzeba wyczuć intuicyjnie, kiedy i komu można pozwolić dotykać czy oglądać karty. Ja rzadko pozwalam, bo jakoś tego nie lubię, ale jeżeli to bliska osoba, którą lubimy, i z którą dobrze się czujemy to nie ma problemu, nic się nie stanie. No i zawsze można karty oczyścić nad świecą :)

• 6 months later...
Napisano

Jeśli właścicielowi kart nie przeszkadza to, to mogą inni dotykać, jednak uważam, ze powinno się karty po każdym takim dotknięciu/po wróżbie oczyścić karty. Ja swoich kart nie daje nikomu do dotykania, nie lubię tego. Ale to każdego decyzja :)

• Lubię! 1
  • 2 years later...
Napisano

Przy rozkładaniu kart może osoba pytająca sama wyciągnąć dla siebie karty. Zawsze po takim seansie później porządnie oczyszczam karty

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...