Skocz do zawartości

Jak potoczy się ta znajomość?

Polecane posty

Gość Ophelia2040
Napisano

Zapytałam o pewnego człowieka, z którym się wyjątkowo dogaduję, jednak staram się nie rozkręcać tej znajomości. Mam kogoś na stałe i tym bardziej staram się nie ładować w dwuznaczne sytuacje, a niestety przerabiałam już przyjaźnie, w których druga strona się we mnie zakochiwała i ostrożnie już podchodzę do takiego kumplowania się przez dłuższy czas.

Zapytałam kart, jaki klimat miałaby ta znajomość, gdybym ją trochę rozkręciła (z mojej strony absolutnie nie ma tu podtekstów. On: świeżo po zerwaniu z kimś). Przy okazji testuję nową talię. Wypadły same wielkie arkana.

Rydwan + Kochankowie + Kapłan

favole.jpg

I opracowania mówią, że wszystkie te karty mogą mówić o związkach, a nawet zaręczynach (Kapłan). Kapłan może też oznaczać klasyczny trójkąt (podobno. Na karcie są zwykle 3 osoby, u mnie wyjątkowo zniewieściałe wampirzątko), to tego jeszcze ci Kochankowie <szok> Rydwan to karta podbojów...

Chociaż przyznam, że w pierwszym momencie miałam co do tych kart takie skojarzenia, że nawet jeśli by się jakiś pociąg do kogoś pojawił, to ten Papież oznaczałby hamowanie się i zasady.

Nie wiem, co myśleć.

Napisano

Moje pierwsze myśli, były takie same. Kryją się tutaj poważne uczucia, a nawet jakieś deklaracje. Wydaje mi się, że ten pan chętnie zaangażowałby się, jeśli tylko pozwoliłabyś na to. Kapłan, to też karta, związana z karmą i informująca, że Wasza więź właśnie z powodu karmy jest wyjątkowa i może Was przez to do siebie ciągnąć.

Ale to też taka pułapka, szczególnie, że jest karta Kochanków, jako wybór, wahanie - spontaniczna decyzja lub chęć sprawdzenia co by było gdyby ... mogą przybrać nieoczekiwany obrót.

Gość Ophelia2040
Napisano

W sumie to chyba tematu nie ma, bo człowiek ten bardzo zdecydowanie zadeklarował daleką wyprowadzkę i to wcześniej, niż na początku chciał. Chyba karty to właśnie pokazywały :P

Napisano

Mi Rydwan i Kochankowie kojarzą się z dokonaniem wyboru. Kochankowie to bardzo zdradliwa karta.

Napisano
W sumie to chyba tematu nie ma, bo człowiek ten bardzo zdecydowanie zadeklarował daleką wyprowadzkę i to wcześniej, niż na początku chciał. Chyba karty to właśnie pokazywały :P

A może to jest ucieczka? Ucieczka od tego uczucia, od Ciebie, po przeanalizowaniu sprawy, może jedynie ta opcja, dla niego wydawała się najlepsza <myśli>

Gość Ophelia2040
Napisano
A może to jest ucieczka? Ucieczka od tego uczucia, od Ciebie, po przeanalizowaniu sprawy, może jedynie ta opcja, dla niego wydawała się najlepsza <myśli>

Hihi, ale tam nie ma uczucia! :D To znajomy, a ja jestem w szczęśliwym związku. Po prostu lubię się zaprzyjaźniać z ludźmi, tylko że jestem już uczulona na męsko-damskie przyjaźnie :D

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...