Gość Ophelia2040 Napisano Luty 8, 2016 Napisano Luty 8, 2016 Spotkałyście się może z pomysłem używania samych Małych Arkan? Ostatnio denerwują mnie AW, wydają mi się trochę odstające od pozostałych czterech części talii (dodam, że poza jedną ilustrowaną talią używam marsylskiej odmiany) i zastanawiałam się nad eksperymentem polegającym na odłożeniu ich na bok Cytuj
maleficent Napisano Luty 9, 2016 Napisano Luty 9, 2016 U mnie zazwyczaj rzadko wypadają AW, więc mogę powiedzieć, że ja wróżę często z małych Cytuj
Alicja Napisano Marzec 15, 2016 Napisano Marzec 15, 2016 Nie spotkałam się z tym wcześniej, jeśli już, to niektóre osoby bardziej chciały rezygnować z arkan małych, niż dużych Briee trochę czasu minęło od napisanej przez Ciebie tej wiadomości, próbowałaś odłożyć AW? Cytuj
Milla Napisano Sierpień 3, 2016 Napisano Sierpień 3, 2016 Jeśli wróżyć można z samych AW to zapewne można też z samych AM. Pytanie tylko, po co? Karty nie bez powodu zastały skonstruowane tak, a nie inaczej i szkoda usuwać z talii jakąkolwiek jej część. Ja zawsze używam całości, a wtedy karty potrafią naprawdę pięknie "przemawiać" Cytuj
Syrena Napisano Styczeń 20, 2017 Napisano Styczeń 20, 2017 Szczerze, osobiście nie wyobrażam sobie nie używać AW. Prędzej odłożyłabym AM, ale to też niekoniecznie mi się podoba. Milla zgadzam się z Tobą jedne Arkana z drugimi tworzą spójną całość - brak, którejś części sprawiłoby zubożenie talii Cytuj
Marika Napisano Styczeń 21, 2017 Napisano Styczeń 21, 2017 Moim zdaniem warto poeksperymentować i zobaczyć jak to będzie się mieć w praktyce, może rzeczywiście okaże się fajnym pomysłem Cytuj
Syrena Napisano Styczeń 22, 2017 Napisano Styczeń 22, 2017 Marika, jak najbardziej, jeśli ktoś ma taką potrzebę, lub, jeśli tak jak Briee odczuwa rozdrażnienie AW warto spróbować, dlatego odniosłam się jedynie do osobistych odczuć tego pomysłu. Do mnie nie przemawia, zaś dla kogoś innego może być to strzał w 10 Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.