Skocz do zawartości

Polecane posty

Napisano

Witam serdecznie,

bardzo proszę chętne osoby o zerknięcie, czy właściwie rozumuję.

rozkład wzięłam z naszego forum: http://kartylosu.pl/viewtopic.php?f=38&t=2381

Sytuacja: jestem w "partnerstwie" od dwóch miesięcy. Pan mieszka daleko. codziennie dzwonimy, odwiedzamy się raz w miesięcy.ja tam byłam dwa tygodnie,pracowałam z nim.było ok. teraz przerwa będzie dłuższa.on planuje dopiero wspólne wakacje.on mówi, że się zakochał, że nie myślał, ze jeszcze kiedyś go to spotka. ja jestem przeciw związkom na odległość. on coś przebąkuje, ze mogłabym tam do pracy do niego. mówi mgliście bardzo. stara się, rodzinie mnie pokazał, buduje więzi. ale wszystko na jego warunkach. jak napomknęłam o tęsknocie i spytałam, jak to wg niego bedzie dalej, to powiedział , żebym kogoś na miejscu sobie znalazła. potem przeprosił, ale smród został.wiecie, z jednej strony mówi "jestem twój, jesteś moja", ale z drugiej nie pozwala okazywać emocji. o sobie mówi, ze jest długodystansowcem. że poznaje bardzo powoli, ale na długie lata.

więc spytałam, jaki ma wobec mnie cel.

1.Jaki ma cel wobec pytającej? – 9 kielichów

Dla mnie to życie tu i teraz, bez myślenia o przyszłości, karta samoluba, który chce, żeby mu było dobrze. otoczył się kasa, bogactwem i jest zadowolony; spełnia swoje marzenia, ale nie patrząc, czego ja bym chciała. odgrodził się emocjonalnym murem;

2. Co ukrywa? – krol bulaw

Hmm... nie chcę myśleć, ze jest czyimś kochankiem. nie mam pomysłu.

może on chce być tylko kochankiem? ale z drugiej strony wszystko, co robi "rodzinnie", przedstawianie mnie rodzinie, dzieciom i znajomym przeczy temu.

może, że chce być partnerem na stałe??? w połączeniu z poniższą 7 monet?

3. Dlaczego to ukrywa? 7 monet

bo chce to zrobić w odpowiednim czasie. on jest wolny w działaniu. przemyśli, zastanowi się pięc razy, potem działa. chce się jeszcze zastanowić, co dalej. potrzebuje czasu, żeby podjąć decyzję.

4. Co czuje do pytającej? rydwan

No, wg mnie to uczucie rwane. na odległość??? parcie do celu, nie patrząc na uczucia.

5. Co pytająca powinna zrobić, jak się zachować w tej sytuacji? 8 mieczy

mam zerwać ograniczenia i odejść???

6. Czy powinnam jechac tam do niego do pracy?-6 mieczy

tu bym powiedziała, ze tak. 6 mieczy to karta pokazująca wyruszenie w drogę, karta brama. czas na nowe. jakoś mi ta karta nie pasuje do rozkładu.

i jeszcze spytałam, czy on jest mim docelowym partnerem. wyszedł As buław. interpretuję to, że tak.

trochę niespójne te odpowiedzi. albo źle interpretuję.

podsumowując:

czekać?

będę wdzięczna za wszelkie wskazówki:)

Napisano

Aniu ja to widzę tak:

Jest mu dobrze tak jak jest, z tym luźnym związkiem. Dobrze się czuje w Twoim towarzystwie, jest zadowolony ale czegoś między Wami brakuje. Być może on nie jest pewien czy jesteś kobietą z którą powinien się związać na stałe, jeszcze tej decyzji nie podjął

Ukrywa że chce być panem tej sytuacji. Póki co znajomość ma być na jego warunkach, on chce decydować o tym, jak Wasza relacja będzie wyglądała. Może mieć skłonność do despotyzmu i składać obietnice, które niekoniecznie chce zrealizować

Czeka na rozwój sytuacji, nie chce się jeszcze przed Tobą tak do końca otwierać. Być może rozważa, czy warto z Tobą stworzyć związek, czy jesteś w stanie spełnić jego oczekiwania. Nie chce przyśpieszać tempa w Waszej relacji

Póki co to chyba skupia się bardziej na pracy, na swoim życiu w szybkim tempie, nie ma czasu na uczucia w tym momencie

Powinnaś przestać się zamartwiać i snuć swoje czarne wizje. Utknęłaś w martwym punkcie i każdy krok będzie lepszy niż bezczynne czekanie. Dobrym krokiem będzie wzięcie byka za rogi i postawienie mu swoich warunków, wyjaśnienie sytuacji i wtedy decyzja - być razem czy nie

6. Czy powinnam jechac tam do niego do pracy?-6 mieczy

Tak, powinnaś jechać. Ta podróż może mieć duże znaczenie dla Waszego dalszego bycia ze sobą.

i jeszcze spytałam, czy on jest mim docelowym partnerem. wyszedł As buław.

Myślę, że to dobra karta, jest pewien potencjał w tej znajomości ale to tylko asik, nic nie jest jeszcze przesądzone

Nie płacz nad swoim losem. Prędzej się odwodnisz, niż coś w ten sposób zmienisz.

Napisano

Dziękuję free.hugs :)

dużo się zgadza.

pogadałam dziś. on tu przyjeżdża za kilka dni. zostanie dwa. mamy zadzwonić w sprawie mojej pracy tam. on jest bardzo na tak. mówi,że zanim sie ze mną zwiąże chce być stabilny finansowo i to go hamuje. nie wiem. ja jestem konkretna, może czasem za bardzo. wszystko chcę szybko i po mojemu. to trzeba zwolnić.

jeśli się uda pojadę, popatrze. podejmę decyzje co dalej.

dziękuję Ci ;*

Napisano

Dobra zabawa, satysfakcja. Wydaje mi się, że zaszkodzić Ci na pewno nie chce, ale też jego zamiary bardziej nastawione są na zaspakajanie własnych korzyści, niż wejście w stały związek.

On może już mieć nakreślony obraz do tej znajomości i będzie dążył do realizacji. Tobie może mówić jedno, ale i tak zrobi inaczej, po swojemu, w końcu to on ma tu być najważniejszy. Może on w pewien sposób ocenia Cię, sprawdza, kalkuluje, ale nie okazuje tego.

Może chce sprawdzić Twoją reakcję? Czy w każdej sytuacji wystarczy Ci cierpliwości, opanowania? Jak się zachowasz i czy tak jak według niego, powinnaś.

Hm, mam takie wrażenie, że on czuje silne uczucia, ale czy czasami te uczucia nie są tylko, wtedy, gdy jest obok Ciebie? Mam wrażenie, że tutaj bardziej pokazuje się chęć zdobycia, zaspokojenie swoich pragnień.

To może i Ty powinnaś zacząć własną grę? Robić jedno, ale zachować rozsądek i obserwować tego pana, wyciągać wnioski, ale także się z tym nie zdradzić. Na pewno nie powinnaś na wszystko się zgadzać i być więźniem tej sytuacji. Nie pozwalaj, żeby to on miał kontrolę nad Twoim życiem, nie zgadzaj się na wszystko, sadząc, że robisz to w imię miłości.

6. Czy powinnam jechać tam do niego do pracy?-6 mieczy

Tak, podróż, ale i ucieczka. Jeśli zdecydujesz się na wyjazd, to tak jak napisałam wyżej, nie pozwól, aby on przejął nad Tobą kontrolę.

i jeszcze spytałam, czy on jest mim docelowym partnerem. wyszedł As buław

Docelowy partner? Czyli czy z nim na chwilę obecną mogłabyś zbudować związek? - jeśli to miałaś na myśli, to As buław oznacza Tak. Szanse na przyszłość macie, zresztą szanse są zawsze, ale nie każdy jest w stanie z nich skorzystać.

Napisano

Dziekuje Ci bardzo Mariko.

Byl tu.porozmawialismy.

On utrzymuje, ze musi sie ustabilizowac finansowo i na razie bedzie do mnie przyjezdzal. Ze jestesmy dorosli i musimy sobie poradzic z ta sytuacja. Nazywa mnie przed rodzina swoja partnerka. Rozmawialismy o przszlosci. On uwaza, ze to facet utrzymuje rodzine.chce, zebym tam do niego przyjechala.jest dyrektywny na swoj sposob. Troche mnie to wkurza i mowie o tym.

7 denarow wystawia moja cierpliwosc na probe.

On dzwoni i mowi, ze teskni.

Czas pokaze, co dalej.

Dziekuje:)

Napisano

Poza tym "zdal egzamin" w jednej trudnej dla mnie sytuacji. Niedawno bardzo zachorowalam.prawie odcielo mi nogi. Bardzo sie staral.zalatwial lekarzy, ustawil swoja rodzine, zeby mi pomagala. Zaoferowal duza finansowa pomoc. Dziwne to. On mowi codziennie, ze kocha. Obserwuje to wszystko.dalam sobie czas do wakacji. Wtedy zdecyduje czy chce z nim byc.

Dziekuje :)

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...