Skocz do zawartości

Królowe na pozycji " serce"

Polecane posty

Napisano

Buszując po internecie spotkałam się z informacją, że Królowa Buław zazwyczaj oznacza byłą partnerkę.

Nie potrafię wrócić już do tego wątku, aby przeanalizować go jeszcze raz, ale utkwił on w mojej pamięci i nie daje spokoju,jak dla mnie, to bardziej królowa mieczy przypomina byłą partnerkę

( pomijając oczywiście pytanie i karty leżące obok , które wszystko mogą zmienić)

Czepiam się słówka "zazwyczaj", które zapamiętałam choć nie mam pewności czy dobrze.

Ja te kobiety widzę tak:

królowa buław - to dla mnie aktualna partnerka , kochanka, inna kobieta

królowa mieczy - była partnerka

królowa monet- żona, obecna stała partnerka

królowa kielichów - narzeczona ,przyszła partnerka

A jak wy interpretujecie te kobiety( królowe) jeśli wypadają na pozycji "" serce"" u mężczyzny.?

<bezradny> no i jest jeszcze cesarzowa i kapłanka. ??? Jak by nie było też kobiety? :):):)

Gość Ophelia2040
Napisano

Cesarzowa i Kapłanka też mogą oznaczać kobiety w życiu pytającego, ale Kapłanka to taka typowa "Matka Polka". Mądra, ale ma coś z dewotki, dobrej samarytanki, brak jej ognia i asertywności. Zresztą, na starych taliach w tym miejscu był wizerunek papieżycy Joanny, tak w ramach ciekawostki, potem trochę ewoluował. Wiele osób doszukuje się u Kapłanki związku z Maryją z powodu niemal identycznej szaty. Jest archetypem "dobrej" kobiety. Niestety, "dobre", poukładane i grzeczne kobiety często nie dostają tego, czego chcą i tkwią w swoim "matkowaniu" wszystkim. Dobrze, jeśli kobieta takiego życia właśnie pragnie, źle, jeśli ma taki nawyk z domu i cierpi z jego powodu.

Cesarzowa to zupełnie inny charakter, może być matką, być wrażliwa na piękno i estetykę, ale ona się życia nie boi. W przeciwieństwie do skromnej Kapłanki ona sobie dogadza w życiu - strojami, jedzeniem, pięknymi widokami. Potrafi rządzić, postawić na swoim i w tym przynajmniej mi osobiście przypomina Królową Buław i Królową Monet.

Napisano

Jeśli chodzi o kapłankę, to na razie nie wypowiem się na jej temat. , ostatnio bardzo często mi wypada i mam z nią spory dylemat. <dobani>

Natomiast, cesarzowa, to dla mnie, bardzo złudna energia , bo " Cesarzową" - "nigdy się nie jest " , Cesarzową - " się bywa "'.

Zarówno królowa monet, mieczy, kielichów czy buław, może poczuć energię cesarzowej - postawić na swoim i być tą jedyną, ukochaną i w centrum uwagi partnera. W tej karcie może być, zarówno żona , kochanka , była partnerka i ta na przyszłość. Cesarzowa to ta jedyna ukochana i wybrana na " chwilę obecną".

Przynajmniej ja tak to widzę. :)

• 1 month later...
Napisano

Królowa Buław oznacza partnerkę, ale też rywalkę, inną kobietę, dlatego nie jest byłą tylko aktualną partnerką. "Byłą" jest na pewno Królowa Mieczy, czyli kobieta, która jest odsunięta, "odcięta" od kogoś.

A jeśli chodzi o Kapłankę to może pokazywać kobietę, o której nie wie osoba pytająca, bo Kapłanka oznacza tajemnicę, coś ukrytego, czyli też może pokazywać inną kobietę w życiu mężczyzny. Nie jest ona wprawdzie tak "ognista" jak Królowa Buław, ale jednak to też kobieta :)

Napisano

Z kapłanką przyznam też mam taki problem... Wydaje mi się, że to taka koleżanka, która jednak może chcieć czegoś więcej. Z którą partner ma dobre kontakty i czasem między nimi iskrzy, czasem flirtują. Kapłanka może być też kochanką wg mnie. Jak napisała Milla kapłanka to "tajemnica", to może być koleżanka, która po prostu ma jakiś wpływ na mężczyznę, o którego pytamy:)

Cesarzowa - to dla mnie kobieta w typie mężczyzny, o którego pytamy - widzi w niej partnerkę, albo już jest jego partnerką/żoną. Na pewno jest "chemia", może być miłość. To na pewno dużo dojrzalsza relacja/ bardziej zaawansowana uczuciowo niż z kapłanką.Tak to widzę :)

Jeśli chodzi o Królowe z M.A. to karty rozumiem podobnie do Was, z tymże chciałam zwrócić uwagę, że każda z nich może wskazywać na partnerkę obecną lub byłą - karta ta równie dobrze może opisywać cechy żony mężczyzny. Czyli jeśli miecze - to małżeństwo na skraju separacji/rozwodu, kobieta porzucona, zraniona, w depresji - którą np. partner się zajmuje z przywiązania. Buławy - to była, która nie da o sobie zapomnieć. Kielichy - kojarzą mi się z kobietą, która nie będzie obojętna uczuciowo dla mężczyzny, mimo że już nie są razem. Denary - to kobieta wpływowa materialnie, mogą mieć wspólny majątek, firmę.

Tutaj wg mnie sytuację rozstrzygną karty poboczne.

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...