Blue Napisano Czerwiec 18, 2016 Napisano Czerwiec 18, 2016 Witajcie. W kwietniu miałam urodziny i postanowiłam postawić sobie w dzień urodzin Tarota. Rozkład wzięłam ze strony dobrytarot.pl i to co mi karty pokazały to : 1)Gdzie jestem - Moc 2)Dokąd zmierzam ( cele ) - Wieża 3)Co mnie do tego skłania - Sprawiedliwość 4)Potencjał energetyczny - Giermek buław 5)Potencjał emocjonalny - Rycerz kielichów 6)Potencjał mentalny - 8 mieczy 7)Potencjał materialny - fizyczny - 7 monet 8)Co stoi na przeszkodzie - Głupiec 9)Co trzeba zrobić by osiągnąć cel - Słońce Moja interpretacja wygląda tak: 1) mam siłę by mierzyć się z przeciwnościami losu,by twardo i wytrwale dążyć do celu, karta zapowiada zmagania się z problemami ale też ich pokonywanie 2)powinnam pozbyć się starych nawyków, zburzyć to co dotychczas budowałam i zacząć pracę nad sobą i swoim otoczeniem od podstaw 3)chęć do uporządkowania sobie życia, uregulowania wszystkich aspektów związanych z funkcjonowaniem fizycznym i psychicznym 4)aktywność fizyczna i umysłowa, błyskotliwość,ruchliwość,emocjonalność, 5)marzycielstwo,romantyczność,bujanie w obłokach 6)hmmm..ciężko jest znaleźć pozytywy w tej karcie - karta brama - rozstaje dróg - niewiadoma ? 7)cierpliwość,umiejętność czekania 8) jako karta odwrócona -brak otwarcia się na to, co niesie przyszłość, kurczowe trzymanie się przeszłości, brak wolności 9)śmiało iść do przodu a wszystko ułoży się po mojej myśli Bardzo skrócona ta moja interpretacja, ale ciężko mi idzie z AM więc nie wydaje mi się abym poprawnie zinterpretowała te karty, jak i chyba cały rozkład. Jest na tyle obszerny że trudno jest go w całości ogarnąć. Dlatego proszę Was abyście dołożyły swoje 5 groszy Pozdrawiam cieplutko. Cytuj
Marika Napisano Czerwiec 23, 2016 Napisano Czerwiec 23, 2016 W przyszłym tygodniu tutaj zaglądnę Cytuj
Essa Napisano Wrzesień 1, 2016 Napisano Wrzesień 1, 2016 1)Gdzie jestem - Moc - jesteś w momencie, w którym będziesz się mierzyć z wyzwaniami życiowymi, a być może sama ze sobą. 2)Dokąd zmierzam ( cele ) - Wieża - dużo przemian, gruntownych - nie obawiaj się tego, tylko tak możesz zbudować nową jakość 3)Co mnie do tego skłania - Sprawiedliwość - potrzeba zmiany Cię skłania, wyważona, nie impulsywna, zmiana jest wskazana. Być może okoliczności zewnętrzne również to powodują, że coś trzeba zmienić. 4)Potencjał energetyczny - Giermek buław - może być rozproszenie lub nie wiesz od czego zacząć, ale widać, że do czegoś się przymierzasz 5)Potencjał emocjonalny - Rycerz kielichów - w emocjach idealizm, oderwanie:) wsparcie emocjonalne mężczyzny przydatne (mniej więcej równolatek). 6)Potencjał mentalny - 8 mieczy - i tu jest pies pogrzebany, tutaj trzeba popracować. Rozwiązanie jest, ale w tym momencie nie widzisz go lub nie chcesz zobaczyć. Pewne uwiązanie i zastanie. 7)Potencjał materialny - fizyczny - 7 monet - na zwiększenie dobytku będzie trzeba trochę poczekać... cierpliwość wskazana. 8)Co stoi na przeszkodzie - Głupiec - rozproszenie, brak wiedzy w temacie, zbyt lekkie podejście, niefrasobliwość... 9)Co trzeba zrobić by osiągnąć cel - Słońce - poradzić się kogoś, rozmowa partnerska/przyjacielska, kontakty, wsparcie, wyjść na światło słoneczne ze swoimi potrzebami, może być też wskazany relaks, by coś zobaczyć z dystansu. Nie sugerowałam się tym co napisałaś sama, ale teraz widzę, że coś się pokrywa:) Tak to intuicyjnie napisałam. Może się przyda. Powodzenia:) Cytuj
Blue Napisano Wrzesień 2, 2016 Autor Napisano Wrzesień 2, 2016 Dziękuję Essa. Wszystkie interpretacje jak najbardziej mile widziane. Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.