soleila007 Napisano Czerwiec 26, 2016 Napisano Czerwiec 26, 2016 Hej, ostatnio duzo czytam o jowiszu w horoskopie urodzeniowym i zastanawiaja mnie pewne rzeczy,na zagranicznnych stronach wszedzie jest napisane ze jowisz przynosi szczescie w zaleznosci w jakim domu sie znajduje i co wazne podkreslone jest ze nawet przy zlych aspektach daje szczescie. Mam jowisza w 6 domu i czytam: ludzie maja szczescie w pracy, nie maja problemow z jej znalezieniem,czesto dostaja ja fartem" i przecieram oczy ze zdumienia bo ja mam bardzooo duze problemy ze znalezieniem pracy jak to w koncu jest z tym jowiszem,czyzby mozliwe ze moj jowisz nie przynosi szczescia?? Cytuj
jana33 Napisano Październik 4, 2016 Napisano Październik 4, 2016 A w jakim znaku siedzi ten twoj jowisz i jak jest aspektowany? Cytuj
soleila007 Napisano Październik 19, 2016 Autor Napisano Październik 19, 2016 jowisz w pannie w opozycji do marsa w 12 domu Cytuj
jana33 Napisano Styczeń 15, 2017 Napisano Styczeń 15, 2017 No coz...Jak widac nie zawsze Jowisz przynosi szczescie. TY niestety nie masz dobrze usadowionego Jowisza, Po piersze jest on w Pannie, gdzie nie czuje sie dobrze. Jowisz w Pannie jest w kwadraturze do Jowisza w Strzelcu, znaku, ktorego Jowisz jest naturalnym wladca i w opozycji do znaku Ryb (znaku, ktorego Jowisz jest drugim wladca). Jowisz to ekspansja, a znak Panny go tylko ogranicza. U ciebie podwojnie, bo Jowisz jest w domu Panny (szostym),ktory oprocz tego, ze odpowiada za prace (ale nie za kariere, tylko raczej za codzinna rutynowa prace) to jest wlasnie np zwiazany z codziennymi oboiazkami. A to niewele ma wspolnego z Jowiszem zawiazanym, jak wczesniej napisalam za ekspansje, dalekie podroze, kultury, szerokie horyzonty...Do tego dochodzi opozycja z Marsem w 12 domu,nie wiem, czy w Rybach, ale w kazdym razie Jowisz tak usadowiony raczej nie przynosi sam z siebie spacjalnie duzo szczescia... Cytuj
Marika Napisano Styczeń 19, 2017 Napisano Styczeń 19, 2017 jana33 napisał: No coz...Jak widac nie zawsze Jowisz przynosi szczescie. TY niestety nie masz dobrze usadowionego Jowisza, Po piersze jest on w Pannie, gdzie nie czuje sie dobrze. Jowisz w Pannie jest w kwadraturze do Jowisza w Strzelcu, znaku, ktorego Jowisz jest naturalnym wladca i w opozycji do znaku Ryb (znaku, ktorego Jowisz jest drugim wladca). Jowisz to ekspansja, a znak Panny go tylko ogranicza. U ciebie podwojnie, bo Jowisz jest w domu Panny (szostym),ktory oprocz tego, ze odpowiada za prace (ale nie za kariere, tylko raczej za codzinna rutynowa prace) to jest wlasnie np zwiazany z codziennymi oboiazkami. A to niewele ma wspolnego z Jowiszem zawiazanym, jak wczesniej napisalam za ekspansje, dalekie podroze, kultury, szerokie horyzonty...Do tego dochodzi opozycja z Marsem w 12 domu,nie wiem, czy w Rybach, ale w kazdym razie Jowisz tak usadowiony raczej nie przynosi sam z siebie spacjalnie duzo szczescia... Podziwiam wiedzę Cytuj
Esmeralda Napisano Wrzesień 24, 2019 Napisano Wrzesień 24, 2019 Podepnę się. Posiadam Jowisza w strzelcu w drugim domu (także w tym domu Pluton w skorpionie), kwadratura z marsem, opozycja z merkurym, sekstyl z ascendentem, kwinunks ze słońcem... Co to oznacza? Pozytywnie? Z tego co wyczytałam na astromagia.pl : "Najsilniejszym zwiastunem zamożności jest Jowisz, planeta szczęścia i dostatku. Ktoś, kto ma go w tym domu, nawet jeżeli nie jest bogaczem, ma dobrą rękę do pieniędzy. Nie martwi się o byt, bo wie, że los mu sprzyja. Takie położenie Jowisza często spotykamy w horoskopach miliarderów, na przykład Billa Gatesa. Ale ta planeta może niekiedy sygnalizować trwonienie majątku. Założyciel Microsoftu nie musi się tego obawiać – chroni go Pluton, który w jego kosmogramie także znajduje się w Drugim Domu. A ludzie z Plutonem w tym miejscu doskonale zdają sobie sprawę z siły pieniądza. Zdarza się, że mają na jego punkcie obsesję. Majątek może im służyć do manipulowania innymi." Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.