Skocz do zawartości

Kobiety w Tarocie - nasze wyobrażenia

Polecane posty

Napisano

Z racji wolnego czasu ( no i żeby ten wątek nie umarł śmiercią naturalną), postanowiłam poszukać

'' swoich królowych''.Przyznam ,że wyszukiwanie odpowiedniej karty to zajęcie czasochłonne i rozumiem, że nie każdy ma na to czas.

Zastanawiam się nad opcją, żeby przedstawiać kilka zdjęć wybranej karty tarota a Wy moglibyście wskazać, która karta najbardziej wam się podoba i dlaczego a jeszcze fajniej by było gdyby ktoś zechciał pokazać jak widzi daną kartę.Zresztą taki był zamiar Margity.

A oto moje typy Królowych.

Królowa pucharów

Chapeau-d-infirmi%C3%A8re-blanc-rose-bleu-chapeau-d-infirmi%C3%A8re-casquette-de-m%C3%A9decin-infirmi%C3%A8re-v%C3%AAtements-m%C3%A9decin-v%C3%AAtements.jpg

Pełna dobroci kobieta. Jej główne cechy to uprzejmość, życzliwość, wrażliwość, opiekuńczość, oddanie i lojalność,kobieta o dobrym sercu, oddana swoim najbliższym, troskliwa matka, oddana, lojalna i serdeczna przyjaciółka, lekarka, terapeutka, osobę związaną z zawodem, w którym niesie się pomoc innym. Kobieta poszukująca miłości, która ma wiele do zaoferowania i jest gotowa, by stworzyć z kimś trwały, udany związek.

Królowa monet

466207102c70b3568b8490f46d23a304.jpg

Cechuje ją odpowiedzialność, obowiązkowość, wytrwałość, pracowitość. Jest symbolem kobiety, która wspaniale radzi sobie w sprawach zawodowych i rodzinnych. Karta może oznaczać również zmysłową, piękną kobietę, o dobrym guście, elegancko i modnie ubraną. Inne cechy, które symbolizuje karta to dojrzałość, kompetencja, praktycyzm, może być to również zapowiedź polepszenia warunków materialnych, poprawy finansów, awansu.

Królowa mieczy

z11373811X.jpg

Doświadczona kobieta, może oznaczać wdowę lub rozwódkę, również kobietę, która wiele w życiu przeszła, samotną matkę, lub samotną kobietę z trudną przeszłością.Karta często jest znakiem straty, separacji, rozwodu, wdowieństwa, samotności, zgorzknienia. Reprezentuje również silną kobietę na stanowisku, cieszącą się autorytetem, chłodną kobietę, która kieruje się tylko rozsądkiem, profesjonalistkę w swoim zawodzie. Ma ostry język potrafi być złośliwa. Chłodna w okazywaniu uczuć.

Królowa buław

78d319f7002724574eade6f2

Aktywna kobieta, pełna charyzmy i energii, pracowita, silna, niezależna, atrakcyjna, zmysłowa z dużym temperamentem, ma wdzięk, urok i czar osobisty, kochająca życie, przedsiębiorcza, pełna inicjatywy, zdecydowana, o dużej sile przyciągania. Karta symbolizuje także samodzielnie wypracowany sukces.

A to moja Kapłanka

tajemnicza-wachlarz-kobieta-oczy.jpeg

i Cesarzowa

pregnant-businesswoman-adult-having-lanch-office-52622201.jpg

• 11 months later...
Napisano

Fajny temat <ok> To się pobawmy :)

Przyznam szczerze, że obrazki wybrałam jako te pierwsze z brzegu, nie zagłębiałam się w szukanie. Ale może się nadają :D

KRÓLOWA PUCHARÓW

5010.jpg

KRÓLOWA MONET

7482273.jpg

KRÓLOWA MIECZY

02d51f9682757c12gen.jpg

KRÓLOWA BUŁAW

b6258bb918a498b63d4742aadadc4be8.jpg

• 2 weeks later...
Napisano

KRÓLOWA KIELICHY

pol_pl_Bluzka-z-sylwetka-kobiety-10153_1.jpg

KRÓLOWA MONET

440x330_kobieta_managerem.jpeg

KRÓLOWA MIECZY

kobiety-to-delikatne-anioki-19423_l.jpg

KRÓLOWA BUŁAW

z17472296Q,atrakcyjna-kobieta.jpg

CESARZOWA

mama-kobieta-ciaza-morze-wakacje-GALLERY_MAI2-17978.jpg

KAPŁANKA

kobieta440.jpeg

• 1 month later...
Napisano

Fajny pomysł :)

Królowa Mieczy

eva-green.jpg

Podoba mi się Królowa Mieczy Aniki, też się utożsamiam z takim rozumieniem.

Królowa Buław

1667_f959.jpg

Królowa Denarów

20140201210552.png

Królowa Denarów Ismeny do mnie przemawia :)

Królowa Kielichów

vaho00080.jpg

Kapłanka

Uwielbiam-taki-klimat-tajemniczy-kobiecy-magiczny-i-delikatny-4.jpg

Cesarzowa

kobieta-spelniona.jpg

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...