Tatianaa Napisano Czerwiec 1, 2016 Napisano Czerwiec 1, 2016 Z racji wolnego czasu ( no i żeby ten wątek nie umarł śmiercią naturalną), postanowiłam poszukać '' swoich królowych''.Przyznam ,że wyszukiwanie odpowiedniej karty to zajęcie czasochłonne i rozumiem, że nie każdy ma na to czas. Zastanawiam się nad opcją, żeby przedstawiać kilka zdjęć wybranej karty tarota a Wy moglibyście wskazać, która karta najbardziej wam się podoba i dlaczego a jeszcze fajniej by było gdyby ktoś zechciał pokazać jak widzi daną kartę.Zresztą taki był zamiar Margity. A oto moje typy Królowych. Królowa pucharów Pełna dobroci kobieta. Jej główne cechy to uprzejmość, życzliwość, wrażliwość, opiekuńczość, oddanie i lojalność,kobieta o dobrym sercu, oddana swoim najbliższym, troskliwa matka, oddana, lojalna i serdeczna przyjaciółka, lekarka, terapeutka, osobę związaną z zawodem, w którym niesie się pomoc innym. Kobieta poszukująca miłości, która ma wiele do zaoferowania i jest gotowa, by stworzyć z kimś trwały, udany związek. Królowa monet Cechuje ją odpowiedzialność, obowiązkowość, wytrwałość, pracowitość. Jest symbolem kobiety, która wspaniale radzi sobie w sprawach zawodowych i rodzinnych. Karta może oznaczać również zmysłową, piękną kobietę, o dobrym guście, elegancko i modnie ubraną. Inne cechy, które symbolizuje karta to dojrzałość, kompetencja, praktycyzm, może być to również zapowiedź polepszenia warunków materialnych, poprawy finansów, awansu. Królowa mieczy Doświadczona kobieta, może oznaczać wdowę lub rozwódkę, również kobietę, która wiele w życiu przeszła, samotną matkę, lub samotną kobietę z trudną przeszłością.Karta często jest znakiem straty, separacji, rozwodu, wdowieństwa, samotności, zgorzknienia. Reprezentuje również silną kobietę na stanowisku, cieszącą się autorytetem, chłodną kobietę, która kieruje się tylko rozsądkiem, profesjonalistkę w swoim zawodzie. Ma ostry język potrafi być złośliwa. Chłodna w okazywaniu uczuć. Królowa buław Aktywna kobieta, pełna charyzmy i energii, pracowita, silna, niezależna, atrakcyjna, zmysłowa z dużym temperamentem, ma wdzięk, urok i czar osobisty, kochająca życie, przedsiębiorcza, pełna inicjatywy, zdecydowana, o dużej sile przyciągania. Karta symbolizuje także samodzielnie wypracowany sukces. A to moja Kapłanka i Cesarzowa Cytuj
Ismena Napisano Maj 28, 2017 Napisano Maj 28, 2017 Fajny temat To się pobawmy Przyznam szczerze, że obrazki wybrałam jako te pierwsze z brzegu, nie zagłębiałam się w szukanie. Ale może się nadają KRÓLOWA PUCHARÓW KRÓLOWA MONET KRÓLOWA MIECZY KRÓLOWA BUŁAW Cytuj
Anika Napisano Czerwiec 11, 2017 Napisano Czerwiec 11, 2017 KRÓLOWA KIELICHY KRÓLOWA MONET KRÓLOWA MIECZY KRÓLOWA BUŁAW CESARZOWA KAPŁANKA Cytuj
Essa Napisano Lipiec 21, 2017 Napisano Lipiec 21, 2017 Fajny pomysł Królowa Mieczy Podoba mi się Królowa Mieczy Aniki, też się utożsamiam z takim rozumieniem. Królowa Buław Królowa Denarów Królowa Denarów Ismeny do mnie przemawia Królowa Kielichów Kapłanka Cesarzowa Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.