Skocz do zawartości

Mars w horoskopie

Polecane posty

Napisano

Mars to jedna z dwóch planet bezpośrednio sąsiadujących z Ziemią. O ile Wenus sąsiadująca z Ziemią po wewnętrznej stronie orbity Ziemi, reprezentuje harmonię, piękno i kobiecość, o tyle zewnętrznie usytuowany Mars symbolizuje wartości męskie, siłę, agresję, aktywność.

Położenie Marsa w horoskopie wskazuje na sposoby w jakie osoba realizuje swoje cele i w jaki sposób wydatkuje swoją energię. Pozycja Marsa wśród domów horoskopu wskazuje na dziedziny życia, w których osoba będzie aktywna. Mars może również wnosić w te dziedziny rywalizację, walkę i mobilizację sił. Planeta ta, jeśli jest dobrze położona w horoskopie, daje umiejętność pokonywania przeciwności losu i zdecydowanego dążenia do celu.

W horoskopie kobiety wskazuje na obraz idealnego mężczyzny, a w horoskopie mężczyzny na typ męskości jaki on reprezentuje. Wzajemne położenie Marsa i Wenus w horoskopie partnerskim wskazuje na harmonijność relacji mężczyzny i kobiety, dlatego ważne jest aby planety te tworzyły harmonijny aspekt.

Energia Marsa może przejawiać się na wiele różnych sposobów zależnie od jego pozycji w horoskopie i tworzonych przez niego z innymi planetami aspektów. Mars w Bliźniętach, znaku rządzonym przez związanego z umysłem i komunikacją Merkurego, wskazuje na zamiłowanie do "walki" i rywalizacji intelektualnej, a więc do dyskusji, dysput i sporów. Natomiast Mars w idealistycznym Strzelcu reprezentuje zdolność do walki w imię wyższych ideałów, dla dobra ogółu. Słaby Mars w Rybach może natomiast sugerować, że osoba unika konfrontacji i ciężko przeżywa i rozpamiętuje niepowodzenia.

Nieharmonijnie aspektowany Mars w horoskopie może być źródłem niepewności siebie, kłótliwości czy braku motywacji. Sposób uzewnętrznienia się negatywnych cech planety Mars zależy od istnienia nieharmonijnych aspektów, planet, z którymi je tworzy oraz ich położeń w horoskopie. Niejednokrotnie jedna planeta może jednakże tworzyć zarówno harmonijne jak i nieharmonijne aspekty z innymi planetami prowadząc do ujawnienia się zarówno pozytywnych jak i negatywnych cech przez nie niesionych.

źródło: horoskopium.pl

• Lubię! 1
  • 3 years later...
Napisano

Mój Mars znajduje sie w znaku wagi, w domu V,

moje aspekty:

Mars 11°51' Libra, in House V

Mars Aspects
Venus sextile Mars orb -1°59'
Moon trine Mars orb -5°58'
Sun sextile Mars orb -5°02'
Mars semi-square Pluto orb +0°58

Co oznacza mars w wadze mniej wiecej wiem, ale czy ktos moze wypowiedziec sie odnosnie powyzszych aspektow? Czy sa dobre czy zle, czy powinnam na cos uwazac?

Napisano
Dnia ‎2018‎-‎04‎-‎12 o 18:03, runoutofbreath napisał:

Mars Aspects

1. jesteś atrakcyjna, sympatyczna, kochająca i prawdopodobnie odnajdziesz spełnienie w miłości :)

2. jesteś odważna, energetyczna, pomocna i też bezpośrednia. Lubisz podejmować ryzyko i jesteś gotowa na spotkanie z nową sytuacją.

3. Korzystasz ze swej energii tak jak chcesz. Jesteś stanowcza, ale nie uparcie waleczna, energiczna, ale bez popadania w przesadę.

kup sobie, jak będziesz chciała, "Horoskop dla bystrzaków" Rae Orion

• Dziękuję! 1
Napisano
10 godzin temu, SowAna napisał:

1. jesteś atrakcyjna, sympatyczna, kochająca i prawdopodobnie odnajdziesz spełnienie w miłości :)

2. jesteś odważna, energetyczna, pomocna i też bezpośrednia. Lubisz podejmować ryzyko i jesteś gotowa na spotkanie z nową sytuacją.

3. Korzystasz ze swej energii tak jak chcesz. Jesteś stanowcza, ale nie uparcie waleczna, energiczna, ale bez popadania w przesadę.

kup sobie, jak będziesz chciała, "Horoskop dla bystrzaków" Rae Orion

Bardzo dziekuje za poswiecony czas, jasne ze kupie, jesli jest warta kupna i polecasz to czemu nie, chetnie dowiem sie nowych rzeczy

Napisano
  • 1 year later...
Napisano

Mars 

Dnia 12.04.2018 o 18:03, runoutofbreath napisał:

Mój Mars znajduje sie w znaku wagi, w domu V,

moje aspekty:

Mars 11°51' Libra, in House V

Mars Aspects

Co oznacza mars w wadze mniej wiecej wiem, ale czy ktos moze wypowiedziec sie odnosnie powyzszych aspektow? Czy sa dobre czy zle, czy powinnam na cos uwazac?

ja mam Marsa w 12 domu w Byku 17st. 30'

A moje aspekty to:

Mars sekstyl Księżyc orba 3 st.

Mars trygon Merkury orba  -4 st.

Mars trygon Saturn orba -3 st.

i na co powinienem uważać i jakie są pozytywne i negatywne strony tych aspektów?

• Lubię! 1
  • 3 weeks later...
Napisano
Dnia 12.05.2019 o 22:24, Mistiko napisał:

Mars 

ja mam Marsa w 12 domu w Byku 17st. 30'

A moje aspekty to:

Mars sekstyl Księżyc orba 3 st.

Mars trygon Merkury orba  -4 st.

Mars trygon Saturn orba -3 st.

i na co powinienem uważać i jakie są pozytywne i negatywne strony tych aspektów?

Moim zdaniem szukasz... Uwaga księżniczki... Ale.... Księżniczka 👸 ma być ogarnięta,  czyli samodzielna i niezależna, na tyle by zaradziła  w trudnych sytuacjach.... 

Ta 👸 księżniczka niby będzie zaopiekowana.... Choć tu liczy się bardziej zasada dobrej organizacji ... Bez szaleństw w wydatkach chyba że na Ciebie i za swoje...... 😘 

Typ.... No ja stawiam na Pokachontas ale w wersji szwedzkiej.... 😘 💕  

• Dziękuję! 1
Napisano
45 minut temu, Batyam napisał:

Moim zdaniem szukasz... Uwaga księżniczki... Ale.... Księżniczka 👸 ma być ogarnięta,  czyli samodzielna i niezależna, na tyle by zaradziła  w trudnych sytuacjach.... 

Ta 👸 księżniczka niby będzie zaopiekowana.... Choć tu liczy się bardziej zasada dobrej organizacji ... Bez szaleństw w wydatkach chyba że na Ciebie i za swoje...... 😘 

Typ.... No ja stawiam na Pokachontas ale w wersji szwedzkiej.... 😘 💕  

No nie powiem zaskoczyłas mnie tą interpretacją :)

co to znaczy że będzie zaopiekawana? :)

Pokahontas w wersji szwedzkiej? Może być :)

• Lubię! 1
Napisano
41 minut temu, Mistiko napisał:

No nie powiem zaskoczyłas mnie tą interpretacją :)

co to znaczy że będzie zaopiekawana? :)

Pokahontas w wersji szwedzkiej? Może być :)

To znaczy że niby ty będziesz głową rodziny ale ona musi być niezależna.... 

Typ blondyna dlugie nogi proste włosy szczupła itp.... 

• Lubię! 1
Napisano
3 godziny temu, Batyam napisał:

To znaczy że niby ty będziesz głową rodziny ale ona musi być niezależna.... 

Typ blondyna dlugie nogi proste włosy szczupła itp.... 

Jestem pod wrazeniem ze nawet wyglad tutaj wyciagnelas.

No @Batyam....<brawo>

• Dziękuję! 1
  • 11 months later...
Napisano

Ja mam Marsa w Bliźniętach. Lubię mężczyzn wygadanych, oczytanych, rozmownych.

• Lubię! 1
  • 2 years later...
Napisano

Ja mam niestety Marsa w Rybach w 8 😑

Moje życie to ciągła iluzja i faceci też są jak by nie z tego świata. 

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...