żonkil30 Napisano Kwiecień 21, 2017 Napisano Kwiecień 21, 2017 Witam serdecznie, bardzo prosiłabym o interpretacje snów. Od 2 tygodni każdej nocy mam kilka snów które pamiętam, nigdy w życiu mi się to nie zdarzało. Zazwyczaj był to 1 sen na tydzień który pamiętałam. Obecnie bardzo często śni mi się moja była partnerka, ruszający się ząb(zawsze ten sam), ciąża tuż przed rozwiązaniem, sytuacje z życia moich znajomych, oraz sytuacje tak jakby z przyszłości( co do tego to mam takie podejrzenia ponieważ w przeszłości już mi się to nie raz zdarzało, że miałam mnóstwo proroczych snów) Co jest powodem takiego nasilenia i tych często powtarzających się wątków? Pozdrawiam Cytuj
Marika Napisano Kwiecień 22, 2017 Napisano Kwiecień 22, 2017 To tak, moim zdaniem jeżeli już o czymś śnisz, to powinnaś to zapisać. Po zapisaniu obserwować wydarzenia z kolejnych dni i łączyć fakty. Być może w ten sposób znajdziesz albo rozwiązania ważnych sytuacji albo jakieś dalsze wskazówki. Tak naprawdę każdy człowiek ma swoją interpretację pod dany symbol i u mnie ruszający się ząb będzie na pewno inaczej interpretowany niż u kogoś innego. Często te interpretacje są związane właśnie ze zdarzeniami w życiu. Także spróbuj metody z dzienniczkiem snów, mam nadzieję, ze się przyda. A natężenie? tu może być kilka opcji. Związane to może być np. ze zmianą Twoich nawyków odnośnie chodzenia spać, wydłużeniem/skróceniem ilości godzin, które śpisz, wydarzeniami w Twoim życiu - gdy o czymś/o kimś stale myślisz, albo jest to zwrócenie Twojej uwagi i możliwe że niedługo coś Ci się przyśni, co będzie dla Ciebie bardzo istotne, może tak jak piszesz jakiś proroczy sen? Cytuj
Sapsali Napisano Kwiecień 23, 2017 Napisano Kwiecień 23, 2017 Tak jak Marika napisała, każdy symbol senny może oznaczać co innego dla różnych osób. Ja może odpowiem na swoim przykładzie, bo mniej więcej zaobserwowałam co się działo w moim życiu po tego typu snach. Według wielu ludzi sen z wypadającymi zębami wróży jakieś wielkie nieszczęście, przepowiada, np. śmierć bliskiej osoby, ogólnie coś bardzo złego, może chorobę czy duże kłopoty. Ja bardzo często miałam tego rodzaju sny i one u mnie oznaczały gorszą kondycję psychofizyczną, ale niestety jeden z nich przepowiedział mi właśnie śmierć bliskiej osoby. To dotyczyło snu, w którym pojawiła się krew przy wypadaniu zęba i o dziwo wypadł tylko jeden, zwykle traciłam wszystkie i co najzabawniejsze po chwili odrastały ładniejsze i bielsze. To oznaczało u mnie przejściowe kłopoty i pokonanie przeszkód, wyjście cało z opresji. Ciąża u mnie oznaczała jakiś kolejny etap, coś nowego, co się pojawiło w życiu, śniła mi się w ważnych momentach życia. Tuż przed rozwiązaniem może oznaczać, że lada moment mogą u Ciebie wystąpić jakieś znaczące zmiany. W zależności od tego jak się czułaś będąc w ciąży, będą one albo dobre albo złe, ale przeważnie ciąża zwiastuje pozytywny czas i nowe możliwości. Może dojrzewa w Tobie jakiś pomysł, plan, jeśli tak, to niedługo uda Ci się go zrealizować. O byłych partnerach śnimy, gdy o nich za dużo myślimy, albo za nimi tęsknimy. Myślę, że skoro śnią Ci się znajomi, to może nastąpić jakieś ważne wydarzenie z nimi w roli głównej i podświadomość daje Ci sygnał lub uprzedza o tym. Możliwe, że te sny się łączą i zapowiadają jedno wydarzenie. Zapisuj to sobie, jak radziła Marika. Może znajdziesz coś, co łączy te wszystkie sny i odniesiesz to do swojego życia. Cytuj
żonkil30 Napisano Kwiecień 30, 2017 Autor Napisano Kwiecień 30, 2017 To tak, moim zdaniem jeżeli już o czymś śnisz, to powinnaś to zapisać. Po zapisaniu obserwować wydarzenia z kolejnych dni i łączyć fakty. Być może w ten sposób znajdziesz albo rozwiązania ważnych sytuacji albo jakieś dalsze wskazówki. Tak naprawdę każdy człowiek ma swoją interpretację pod dany symbol i u mnie ruszający się ząb będzie na pewno inaczej interpretowany niż u kogoś innego. Często te interpretacje są związane właśnie ze zdarzeniami w życiu. Także spróbuj metody z dzienniczkiem snów, mam nadzieję, ze się przyda.A natężenie? tu może być kilka opcji. Związane to może być np. ze zmianą Twoich nawyków odnośnie chodzenia spać, wydłużeniem/skróceniem ilości godzin, które śpisz, wydarzeniami w Twoim życiu - gdy o czymś/o kimś stale myślisz, albo jest to zwrócenie Twojej uwagi i możliwe że niedługo coś Ci się przyśni, co będzie dla Ciebie bardzo istotne, może tak jak piszesz jakiś proroczy sen? Dziękuje Mariko, dopiero dzisiaj zauważyłam, że mi odpisałaś. Dziwne... bo nie miałam tego w powiadomieniach Czyli każda osoba inaczej może odbierać dany symbol tak? Chociaż zdarzało mi się, że niektóre symbole się pokrywały z moimi znajomymi. Czy natężenie może być związane np. z fazami księżyca bądź też z tym, że ostatnio były burze magnetyczne na słońcu? Czy to nie ma związku? Cytuj
żonkil30 Napisano Kwiecień 30, 2017 Autor Napisano Kwiecień 30, 2017 Tak jak Marika napisała, każdy symbol senny może oznaczać co innego dla różnych osób. Ja może odpowiem na swoim przykładzie, bo mniej więcej zaobserwowałam co się działo w moim życiu po tego typu snach. Według wielu ludzi sen z wypadającymi zębami wróży jakieś wielkie nieszczęście, przepowiada, np. śmierć bliskiej osoby, ogólnie coś bardzo złego, może chorobę czy duże kłopoty. Ja bardzo często miałam tego rodzaju sny i one u mnie oznaczały gorszą kondycję psychofizyczną, ale niestety jeden z nich przepowiedział mi właśnie śmierć bliskiej osoby. To dotyczyło snu, w którym pojawiła się krew przy wypadaniu zęba i o dziwo wypadł tylko jeden, zwykle traciłam wszystkie i co najzabawniejsze po chwili odrastały ładniejsze i bielsze. To oznaczało u mnie przejściowe kłopoty i pokonanie przeszkód, wyjście cało z opresji. Ciąża u mnie oznaczała jakiś kolejny etap, coś nowego, co się pojawiło w życiu, śniła mi się w ważnych momentach życia. Tuż przed rozwiązaniem może oznaczać, że lada moment mogą u Ciebie wystąpić jakieś znaczące zmiany. W zależności od tego jak się czułaś będąc w ciąży, będą one albo dobre albo złe, ale przeważnie ciąża zwiastuje pozytywny czas i nowe możliwości. Może dojrzewa w Tobie jakiś pomysł, plan, jeśli tak, to niedługo uda Ci się go zrealizować. O byłych partnerach śnimy, gdy o nich za dużo myślimy, albo za nimi tęsknimy. Myślę, że skoro śnią Ci się znajomi, to może nastąpić jakieś ważne wydarzenie z nimi w roli głównej i podświadomość daje Ci sygnał lub uprzedza o tym. Możliwe, że te sny się łączą i zapowiadają jedno wydarzenie. Zapisuj to sobie, jak radziła Marika. Może znajdziesz coś, co łączy te wszystkie sny i odniesiesz to do swojego życia. Dziękuje Ci bardzo, tak samo jak napisałam Marice, dopiero dzisiaj zauważyłam, że odpowiedziałyście na moje pytanie, także przepraszam za zwłokę Z wypadającym zębem już się wyjaśniło bo został zerwany kontakt z moją wieloletnią przyjaciółką. Z ciążą również gdyż właśnie zaczyna się nowy etap w moim życiu A jeżeli nie myślimy o byłych partnerach i często pojawiają się oni w naszych snach? To nasza podświadomość czy może coś innego? Cytuj
Sapsali Napisano Maj 1, 2017 Napisano Maj 1, 2017 Jak tak teraz sobie myślę, to ja też zerwałam kontakt z wieloletnią przyjaciółką, a wraz z nią odeszli również moi inni przyjaciele. I też zanim do tego doszło, ciągle śniło mi się że wypadają mi wszystkie zęby. Sporo ludzi odeszło wtedy z mojego życia, nie mam tu na myśli tylko śmierci, ale tak ogólnie. Nasze drogi się rozeszły w okrutny sposób. Nałożyło się na to również sporo problemów, gorszy okres po prostu. Więc może faktycznie, to zwiastowały te sny, podobnie jak u Ciebie. Dziękuję Ci. Teraz będę inaczej na to patrzeć. Wiele senników tłumaczy sny o wypadających zębach jako utratę kogoś bliskiego, do tej pory myślałam, że dotyczy to właśnie śmierci, ale utratę kogoś kto był dla nas naprawdę bliski i ważny można trochę porównać do śmierci. To z pewnością bardzo emocjonalne przeżycie i bardzo trudne. Co do ciąży, to oby to był nowy i szczęśliwszy etap w Twoim życiu, tego Ci życzę. A jeśli chodzi o byłych, o których nie myślimy, to może być tak, że to oni o nas myślą. Nawet mówi się, że jak ktoś nam się śni to znaczy, że o nas myśli. Albo jesteśmy z tym kimś w jakiś sposób związani, że pojawia się w naszych snach w ważnych momentach swojego życia, tak jakby chciał nam powiedzieć co u niego słychać, ale nie ma odwagi tego zrobić na jawie. Czasem też śnią nam się byli partnerzy, gdy nam czegoś brakuje w nowym związku, tak podświadomie wspominamy, co mieliśmy z byłym partnerem, jak nam z nim było dobrze itp. Różnie można to interpretować Cytuj
Marika Napisano Maj 7, 2017 Napisano Maj 7, 2017 To tak, moim zdaniem jeżeli już o czymś śnisz, to powinnaś to zapisać. Po zapisaniu obserwować wydarzenia z kolejnych dni i łączyć fakty. Być może w ten sposób znajdziesz albo rozwiązania ważnych sytuacji albo jakieś dalsze wskazówki. Tak naprawdę każdy człowiek ma swoją interpretację pod dany symbol i u mnie ruszający się ząb będzie na pewno inaczej interpretowany niż u kogoś innego. Często te interpretacje są związane właśnie ze zdarzeniami w życiu. Także spróbuj metody z dzienniczkiem snów, mam nadzieję, ze się przyda.A natężenie? tu może być kilka opcji. Związane to może być np. ze zmianą Twoich nawyków odnośnie chodzenia spać, wydłużeniem/skróceniem ilości godzin, które śpisz, wydarzeniami w Twoim życiu - gdy o czymś/o kimś stale myślisz, albo jest to zwrócenie Twojej uwagi i możliwe że niedługo coś Ci się przyśni, co będzie dla Ciebie bardzo istotne, może tak jak piszesz jakiś proroczy sen? Dziękuje Mariko, dopiero dzisiaj zauważyłam, że mi odpisałaś. Dziwne... bo nie miałam tego w powiadomieniach Czyli każda osoba inaczej może odbierać dany symbol tak? Chociaż zdarzało mi się, że niektóre symbole się pokrywały z moimi znajomymi. Czy natężenie może być związane np. z fazami księżyca bądź też z tym, że ostatnio były burze magnetyczne na słońcu? Czy to nie ma związku? Tak. Dla każdej osoby, dany symbol może mieć różne znaczenie. To może zależeć od wielu rzeczy, np. od "odziedziczenia" znaczenia symboli po dziadkach, rodzicach. Nie chodzi mi tylko i wyłącznie o stare senniki, ale często są sytuacje, że gdy opowiada się sen, to np. babcia mówi, że: "to znaczy to i to", a taki "symbol odnosi się do tego i tamtego i wydarzy się takie coś". Chcąc, czy nie chcąc te, usłyszane znaczenia z czasem stają się naszymi. Podobnie może być ze znaczeniami od znajomych. W rezultacie otrzymujemy dużą bazę, z której możemy korzystać i wraz z upływem czasu modyfikujemy, ulepszamy i sprawdzamy, które znaczenie pasuje, które nie, a które trzeba zmienić itd. Poniżej fragment odnośnie faz księżyca: "Pełnia księżyca obniża jakość snu: W 2013 roku grupa naukowców z Uniwersytetu w Bazylei postanowiła sprawdzić, jak księżyc wpływa na sen. Przez 3 lata monitorowali oni nocny wypoczynek 33 ochotników, których podzielili na dwie grupy wiekowe: 20-31 i 57-74 lata. Wyniki eksperymentu pokazały, że w czasie pełni księżyca badani spali gorzej i to niezależnie od wieku. Ich średni czas zasypiania wydłużył się o 5 minut, a długość snu była krótsza o 20 minut. Odczyty bioelektrycznej czynności mózgu dowiodły, że podczas pełni sen ochotników eksperymentu był płytszy. Obserwacje te potwierdziły ankiety wypełniane przez nich każdego ranka – opisując swoje samopoczucie po nocy, gdy księżyc świecił najjaśniej, badani narzekali na niewyspanie i zmęczenie. Z kolei badania hormonalne wykazały, że w czasie pełni ich organizm produkował mniej melatoniny – substancji, która odgrywa najważniejszą rolę w regulowaniu dobowego rytmu snu. W toku eksperymentu okazało się ponadto, że uczestnicy mieli problemy ze snem nie tylko podczas samej pełni, lecz również na kilka dni przed i po jej ustąpieniu." poradnikzdrowie.pl/psychologia/ Cytuj
Kinga123 Napisano Maj 7, 2017 Napisano Maj 7, 2017 wzmożenie snów oznacza nawiązanie kontaktu z nieświadomością. ciąża tuz przed rozwiązanie - rodzi się cos w Tobie nowego. Wypadający ząb również - śmierć starego. Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.