Ismena Napisano Czerwiec 30, 2014 Napisano Czerwiec 30, 2014 27 List Niepewność. Wyimaginowane nieprzyjemności. List. Dokument. Ważna informacja. Karta wskazuje na wszelkiego rodzaju wiadomości – listy, faxy, smsy, maile, pisma urzędowe, telefon etc. , nic trwałego W uczuciach wskazuje na wyznania, wiadomości dotyczące miłości, flirt, romans, wg mnie to nie jest związek dojrzały, może wskazywać na coś krótkiego, przelotnego, hmmm – może na jedną noc, ktoś kto często zmienia partnerów, przelotna przygodna/ wakacyjna/ urlopowa. W sprawach zawodowych można liczyć z przyjęciem naszej oferty pracy, może także wskazywać na stanowisko pracy związane z komunikacją, pracą przy tworzeniu wszelkiego rodzaju pism urzędowych, np. tłumacza, sekretarkę, asystentkę, referenta etc. – jednym słowem wskazuje na prace biurową, umowa o prace, praca przejściowa, na krótki czas, może być dorywcza. Cechy: aktywny, zdecydowany, tymczasowy, zmienny. Czas: tymczasowo, na krótki czas. źródło: ezodar.pl 27 List Otrzymasz wiadomość - wylosuj kolejną kartę, żeby dowiedzieć się, czego będzie dotyczyć. Myszy + List: wiadomość przepadnie albo otrzymasz dużo niepotrzebnej poczty (spamu) Góra + List: wiadomość nie dotrze ze względu na jakieś przeszkody Trumna + List: wiadomość zaginie albo zostanie zlekceważona Księga + List: ktoś zdradzi ci tajemnicę Serce + List: list miłosny Wpływ fizyczny: Wygląd, piękno. Dolegliwość (katar, ból głowy itp.) szybko się skończy. Słowa-klucze: Wiadomości, listy, e-maile, rozmowy telefoniczne. 3 Cytuj
Syrena Napisano Marzec 11, 2015 Napisano Marzec 11, 2015 List - jest nośnikiem wiadomości, które przychodzą z daleka, lecz jeżeli chmury są blisko, wiadomości będą złe. Grażyna Tutak 3 Cytuj
Karolina Napisano Lipiec 13, 2015 Napisano Lipiec 13, 2015 Jestem dokumentem, jestem wiadomością, jestem informacją, jestem przesyłką. Czasami mogę być fakturą, a czasem wynikami testu. Możesz znaleźć mnie jako e-mail, biuletyn lub jako nagrodę. Zwróć uwagę na karty dookoła mnie, aby dowiedzieć się więcej o moim znaczeniu. List wskazuje na komunikację, która jeszcze może nie być między nami, na wolniejszą formę transmisji, która wymaga cierpliwości, aby nawiązać połączenie. List bez karty Jeźdźca (1) w pobliżu, w przeciwieństwie do karty Księgi (26), może nie przynosić wiedzy ani nowych wiadomości, ale raczej proste podziękowanie. Pióro na liście to pióro do pisania, które od niepamiętnych czasów jest znakiem prawdy i komunikacji, pozwala nam zawsze pisać szczerze. Gilded Reverie - Ciro Marchetti 2 Cytuj
Syrena Napisano Lipiec 15, 2017 Napisano Lipiec 15, 2017 List przede wszystkim zapowiada nadejście wiadomości - drogą pocztową, elektroniczną, przez telefon. Poza tym może także symbolizować dokumenty różnego typu i prasę. List uzupełnia Siódemka Pik, która przynosi smutek, żal i tęsknotę, rozłąkę z ukochaną osobą, brak sukcesów i poczucia bezpieczeństwa. Ciekawsze połączenia z Listem: List + Koniczyna - loteria, los loteryjny List + Statek - wiadomość z daleka List + Drzewo - polisa na życie, akt woli List + Wąż - złe wieści List + Trumna - kondolencje List + Rózgi - korespondencja o charakterze erotycznym List + Dziecko - zawiadomienie o narodzinach List + Lis - umowa o pracę List + Góry - zwłoka w dostarczeniu wiadomości, spóźniony list List + Serce - list miłosny List + Pierścionek - umowa na piśmie List + Ryby - dokumenty biznesowe źródło: chomikuj.pl 3 Cytuj
LordVoldemort Napisano Styczeń 28, 2021 Napisano Styczeń 28, 2021 Na tej karcie zazwyczaj widzimy prostą, zapieczętowaną przesyłkę, leżącą na tacy lub na stole. Informacja lub wiadomość jest w niej bezpiecznie ukryta i czeka, aż się ją otworzy. List symbolizuje nadejście wieści lub komunikatu. Karta Listu zapowiada wiadomości we wszelkich formach; dotyczy informacji, komunikacji pisemnej i sygnałów. To karta notatek i zawiadomień, dokumentów i raportów. Wiąże się z każdym rodzajem korespondencji pisemnej, od e-maili, faksów i wiadomości tekstowych do listów i poczty. Karta Listu pojawia się również w odniesieniu do nagród, certyfikatów, licencji, referencji i dyplomów oraz dokumentacji, zezwoleń, upoważnień i nakazów. Do znaczeń tej karty zalicza się wszystko, co związane z papierkową robotą i dokumentami, włączając w to prawo zastawu, prawo posiadania oraz kontrakty, a także papierowe formy reklamy, jak ulotki, broszury, spam i wszelkie pisane zaproszenia, ogłoszenia, kartki, plakaty i pocztówki. Pozostałe karty w znaczący sposób wpływają na kartę Listu i nadają jej znaczenie. Należy go odczytywać w połączeniu z innymi kartami, aby uzyskać lepsze zrozumienie i wyraźniejszą, bardziej dogłębną odpowiedź. Źródło: R. George 2 Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.