Skocz do zawartości

Świat w 2017 roku - The Economist

Polecane posty

Napisano

Witajcie,

Natchnęłam się na Tarace na taką okładkę The Economist, przedstawiającą tarotowo świat w 2017 r. Może to tak wygląda z punktu widzenia USA i rządów Trumpa, a może nie tylko... Troszkę moim zdaniem oddaje obecną sytuację w Polsce i odłączanie się PISu od UE oraz strajki społeczne. Co o tym myślicie?

88424_FOTO2.jpg

Napisano

Ja tak to postrzegam:

Wieża - jako zburzenie dawnego porządku świata -----> karta Świat - czyli może chodzić o politykę międzynarodową również i runięcie porządku, jaki panował do tej pory.

Sąd Ostateczny - tutaj interpretuję, jako zmiany światopoglądowe, obudzenie dawnych ideałów, ale też zmiana ideologii, doktryny, ustroju? podziału władzy w państwie, na świecie?

Świat + Pustelnik - kojarzy mi się z izolacją od globalnych spraw, skupieniem na wewnętrznej polityce kraju - oddalenie się od UE, a może kryzys UE... każdy będzie chciał być dla siebie, wziąć coś dla siebie, brak otwartości by się dzielić (trochę jak Brexit).

Śmierć jako nagłe zerwanie wcześniej ustalonych relacji, porozumień. Mag - kojarzy mi się z siłą idei, wiarą w cel realizowany - pomimo perturbacji (Koło Fortuny) - los niesie nadzieję (Gwiazda)... Rok pełen niepokoju. Oby Gwiazda na nas czekała na końcu :)

• 4 months later...

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...